ПЪРВО В ПИК: Нови разкрития за убийството на Джордже Михалевич - мъжът на Наталия Гуркова знаел за подготвяното покушение

Крими

ПЪРВО В ПИК: Нови разкрития за убийството на Джордже Михалевич - мъжът на Наталия Гуркова знаел за подготвяното покушение

64535
на 24.10.2018
ПЪРВО В ПИК: Нови разкрития за убийството на Джордже Михалевич - мъжът на Наталия Гуркова знаел за подготвяното покушение
Автор:   ПИК

Точно един месец след показния разстрел на Джордже Михалевич, съпруга на "Мис България 1998" Наталия Гуркова, разследването на властите в ЮАР все още не е установило кой са килърите и поръчителите на кървавата вендета в предградието на ЙоханесбургБедфордвю, разбра ПИК.

препоръчано

На 24 септември двама мъже с мотори гръмнаха 43-годишния търговец на диаманти. Според свидетелски показания, убийците са следвали "Поршето" на Михалевич, а когато черногорецът спрял на кръстовище, за да изчака зелена светлина, произвели два изстрела срещу него през страничното стъкло, след което избягали. Бизнесменът бе погребан в Гръцката ортодоксална църква в Йоханесбург.

"Мотивът за убийството все още не е известен!", заяви тези дни говорителят на южноафриканската полиция капитан Андре де Джагър, макар екзекуцията на Михалевич да се свързва с Кръстника на мафията в Йоханесбург - чеха Радован Крайчер. 

Нови разкрития около случая обаче направи следователят от Дирекцията за икономически престъпления в Йоханесбург Чад Томас, който от години следи под лупа събитията в ъндърграунд средите. 

"Джордже живееше изключително луксозен живот. Той караше "Ферари" и "Порше". Михалевич твърдеше, че бизнесът му с диаманти е изцяло легитимен, но реално бе свързан с организираната престъпност. По пътя си на диамантен търговец Джордже си спечели много врагове", коментира Чад Томас пред медии в ЮАР.

"Говори се, че Михалевич е знаел за подготвяното покушение и затова преди убийството известно време не е бил в страната, допълва следователят. - Той непрекъснато е влизал и излизал от ЮАР, като не е споделял с никого кога пътува и кога се връща. Той пътуваше между 4 страни - ЮАР, България, Черно гора и Сърбия, и никога не пусна корени само в една от тях".

Наистина дни преди убийството си Джордже Михалевич беше при семейството си в София. С Гуркова се появиха на откриването на новия сезон в "Бедрум".

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 324
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това