ПЪРВО В ПИК: Огромен натиск за освобождаването на Полфрийман - ето как може да напусне страната

Темида

ПЪРВО В ПИК: Огромен натиск за освобождаването на Полфрийман - ето как може да напусне страната

19570
на 15.10.2019
ПЪРВО В ПИК: Огромен натиск за освобождаването на Полфрийман - ето как може да напусне страната
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Под огромен натиск са подложените органите, които трябва да решат казуса с убиеца Джок Полфрийман, научи ПИК. Натискът идва най-вече от съдът, след като шефът на ВКС Лозан Панов абсолютно безпрецедентно си позволи да коментира и определя решение на съдийски състав, който трябва да се произнесе за съдбата на убиеца. Той се прояви като адвокат на престъпника, осъден за смъртта на студента Андрей Монов, забрави, че се е клел да брани законите на България и заяви, че той трябва незабавно да бъде пуснат.

препоръчано

В свое писмо Панов определя задържането на Полфрийман като недопустимо и дори заплаши, че ще има дисциплинарки срещу съдиите, ако бързо не пуснат убиеца.

След думите му върху родните власти и служби е започнал невиждан натиск в полза на Полфрийман и затова и днес австралийските дипломати в унисон с Панов, който явно върши тяхната работа, са се задействали да му осигурят документи и да го изкарат от общежитието в "Бусманци".

По информация на ПИК обаче, австралиецът може единствено да бъде изведен на външен адрес, но не и да напуска страната, докато няма окончателно решение на съда дали делото срещу него да бъде подновено. 

Припомняме, че благодарение на съдия Калин Калпакчиев и под протекцията на Лозан Панов в коларобарция с Българския хелзински комитет, убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман бе пуснат пресдрочно да си ходи в Австралия. Единствено недоволството на обществото и бързата и реакция на прокуратурата предотвратиха един убиец да бъде освободен преди да е излежал присъдата си. 

Както ПИК съобщи по-рано, в момента в Бусманци, където е настанен Полфрийман, има австралийски дипломати, които правят всичко възможно, за да приберат убиеца. 

По закон дори да излезе от там, Полфрийман няма да има право да напусне страната, докато не приключи делото във ВКС относно законността на решението за пускане, постановено от скандалния, соросоиден и приближен на Лозан Панов съдия - Калин Калпакчиев. Преди месец той пусна предсрочно с цели 6,5 години убиеца и така стана причина за масови протести срещу соросоидните съдии, финансирани с грантове от чужди организации като "Америка за България", които бранят не българските, а чужди интереси.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Зам.-шефът на Сметната палата, нарочен за служебен премиер: Съжалете ни! Жена ми от месец не спи (ВИДЕО) ПИК TV! Зам.-шефът на Сметната палата, нарочен за служебен премиер: Съжалете ни! Жена ми от месец не спи (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК