ПЪРВО В ПИК: Оръжия и оригинална бланка на МВР изскочиха от офиса на Васил Божков! Имал и две присъди от соц време (СНИМКИ)

Темида

ПЪРВО В ПИК: Оръжия и оригинална бланка на МВР изскочиха от офиса на Васил Божков! Имал и две присъди от соц време (СНИМКИ)

88583
на 19.02.2020
ПЪРВО В ПИК: Оръжия и оригинална бланка на МВР изскочиха от офиса на Васил Божков! Имал и две присъди от соц време (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

При извършваните действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата, бе намерено огнестрелно оръжие. Това съобщават от прокуратурата по повод днешната акция в офисите на Васил Божков, за която ПИК по-рано съобщи.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Разследващите се натъкнали на неочаквани находки - оръжия и оригинална бланка на МВР.  Въпросът е кой от МВР му е предоставил официални документи и по какви причини. Въпросните бланки са официален регистър, който трябва да се съхранява архивите на службите и със сигурност няма как да попадне в лицето, без помощта на висшестоящ, най-малкото министър или главен секретар. 

"В заключена каса бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на лицето В.Б. На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката", съобщават още разследващите. Какво прави там оригинална бланка на МВР и кой му я е дал, прокуратурата тепърва трябва да установи, но фактът е доста притеснителен.

От съобщението на разследващите става ясно още, във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

- регистриран ли е бил криминалистически В.Б. в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;
- съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;
- има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек на него може да се разчита (ОБНОВЕНА) Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек на него може да се разчита (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК