Вход
София
Времето в София 7 o C

ПЪРВО В ПИК: Още една асоциация скочи срещу Радев заради отказа му да подпише указа за назначаване на главен прокурор

ПЪРВО В ПИК: Още една асоциация скочи срещу Радев заради отказа му да подпише указа за назначаване на главен прокурор

на 08.11.2019
65759
37
ПЪРВО В ПИК: Още една асоциация скочи срещу Радев заради отказа му да подпише указа за назначаване на главен прокурор
Автор: ПИК
08.11.2019
37
65759

Национална асоциация "Българско Черноморие" скочи срещу Румен Радев заради отказа му да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.  " Ние сме притеснени от поведението и действията на президента. В своите публично разпространени мотиви, президента на републиката не акцентира върху законосъобразността на проведената процедура, а акцентира върху исканията на минимален брой български граждани живеещи в София, и незаконосъобразно блокиращи възлово кръстовище в столицата. Аргументите на президента, че „гражданското общество“ не желаело такъв тип процедура за избор на главен прокурор са несъстоятелни и неверни", твърдят от асоциацията в свое становище.  Те се обръщат към ВСС да не се "поддават на несъстоятелните и противоконституционни призиви на президента."

Ето какво пише в становището на  Национална асоциация "Българско Черноморие" :

"Ние, от Национална асоциация „Българско Черноморие“ (НАБЧ) сме притеснени от поведението и действията на президента на Р. България Румен Радев. На 7-ми ноември 2019 г. президента мотивирано отказва да назначи новият главен прокурор по предложение на пленума на висшия съдебен съвет, и така не изпълни задължение си по чл. 129, ал. 2 от Конституцията „Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет…“.

Съгласно чл. 101, ал. 1 от Конституцията на Р. България, президента има право мотивирано да върне закон в Народното събрание за ново обсъждане, но тя не го задължава, но и не дава право на президента да мотивира отказа за назначаване на главен прокурор. Президента заблуди българският народ, прибягвайки до неговото конституционно право в чл. 102, ал. 1 „В изпълнение на своите правомощия президентът издава укази, отправя обръщения и послания“, формулирайки обръщението/посланието си, като мотиви за отказ да назначи предложения от Пленума на ВСС главен прокурор. Конституцията не изисква от президента да мотивира отказа си за назначаване на нов главен прокурор. А той използва казуса да направи обръщение/послание, което е негово право по Конституция, но не и в конкретния случай.

В същото време, Конституцията дава право на президента да поиска от Конституционния съд тълкуване дали мотивирането на неиздаване на указ за назначаване на нов главен прокурор е конституционно или противоконституционно. В случая президента реши да прилага Конституцията, така както той намери за добре.

В своите публично разпространени мотиви, президента на републиката не акцентира върху законосъобразността на проведената процедура, а акцентира върху исканията на минимален брой български граждани живеещи в София, и незаконосъобразно блокиращи възлово кръстовище в столицата. Аргументите на президента, че „гражданското общество“ не желаело такъв тип процедура за избор на главен прокурор са несъстоятелни и неверни. 500- 1000 човека по никакъв начин не могат да представляват пълнолетните българи, защото не са избирани по Конституционен ред от тях. Призивите на президента да не се спазва законността – процедурата за избор на главен прокурор, а да „слушаме“ улицата, според нас си е публично обявено искане за прилагане на политическия модел на анархия, а не на конституционно приетия политически модел – република с парламентарно управление. Споделяме и разочарованието си от лидери на политически сили, които унизиха българите, като оприличиха върховният орган на съдебната власт на хиподрум, а кандидата за главен прокурор предложен от колегията на прокурорите и следователите, като състезателен кон. Категорично възразяваме българският народ да бъде унижаван и обиждан по този безпардонен начин!

САМО В ПИК! Спас Гърневски с ударен коментар пред медията ни -  разпиля БСП, Радев и психодесните

САМО В ПИК! Спас Гърневски с ударен коментар пред медията ни - разпиля БСП, Радев и психодесните

За тези, които следят отблизо политическите процеси в...

на 08.11.2019

 

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

 

Вие сте хората, които сте избрани да защитавате законността в Р. България. Обръщаме се към Вас с призив, да не се поддавате на несъстоятелните и противоконституционни призиви на президента. Уличният натиск, ние не приемаме да бъде Вашият съветник. Вие вече доказахте на българското общество, че в своите решения, се водите единствено и само от правовия ред. Доказахте на българското общество, че чрез десет часов публичен дебат, по своя вътрешна убеденост и по законов ред, сте гласували категорично за предложената Ви кандидатура за главен прокурор. Членовете и симпатизантите на НАБЧ (които са част от работещото в България общество), Ви дават своята обществена подкрепа относно досегашните Ви и бъдещите Ви законосъобразни решения, които подкрепят правовия ред и не се влияят от политически натиск, натиск от улицата или дори натиск от президента на Р. България."

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
ВАЖНО! ВКП разпореди на Специализираната прокуратура да образува проверка по сигнал на БОЕЦ за извършени от Иван Стоименов Гешев престъпления срещу правосъдието! ИВСС отговори и не отрича данните, които сме представили! ТОВА Е МНОГО ВАЖНО! В момента срещу Гешев има образувана проверка в СП за престъпления срещу правосъдието, което означава, че той не отговаря на изискванията на ЗСВ, като кандидат за главен прокурор!
2
А какво пишат от Асоциацията на Българските Черноморски про@ститутки"?
3
Честито на Всички Задунайски Славянски ЦИГАНИ ! Имате за Главен Прокурор К-ОПЕЛЕ от МВР ! МИЛИЦИОНЕР Прокурор, Това Само в Задунайския Болшевишки КЕНЕФ Може да Стане ! Пазарджишката Милиционерска СВИНЯ Роман Василев Известна в Гей Средите, Като Роман М-АНАФА Завършила Съветска П-едерастия в ЛЕНИНГРАД и тя Била Прокурор ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
4
ДА СЕ ЗНАЕ ! Иван Гешев е Потомствен Милиционер ! Баща му е К-ОПЕЛЕ от МВР и Той е К-ОПЕЛЕ от МВР ! Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни К-ОПЕЛЕТА от МВР или К-УРВИ от ДАНС ! Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ! Ставайки К-ОПЕЛЕ от МВР или К-УРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК ! Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
Браво другари! Остава да върнете член 1 от Конституцията.
6
Минчо ще подпише! Както винаги, той няма друг ход, от него нищо не зависи!
7
Всичко насочено по отношение решението на президента,идва от един единствен човек,от един единствен адрес.Хапе и то смъртоносно змията когато умира.Държавата ни представлява огромно кълбо от необработени,вонящи свински черва.Простолюдието гледа като теле пред боядисани порти,когато герберите му се подиграват и го държат като най бедното на Балканите и в Европа.Няма такъв безгръбначен народ,да тъне в беднотия и да гледа спокойно случващото се около него.
8
Тия Черноморци с какво се занимават, с проституцията по море то ли.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Грипiените паднаха в каiнала,комисионнiите трябва да се връщат,за това и Чехлю Радев запиiсука,надяваiйки се да си изпълни обещанията пред КГБ! Трябва да започне процедура по отстраняването му,защото това същество е вредно за България!Поне да последва ментора си Решетников!
11
С РЕШЕНИЕТО СИ РУМЕН РАДЕВ ДА ВЪРНЕ ИЗБОРА НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР СЕ НАРЕЖДА В РЕДИЦИТЕ НА УЛИЧНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ , КОИТО НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ И БЛОКИРАТ УЛИЦИ И КРЪСТОВИЩА.
12
Това е най-явния проруски настроен президент на БГ! Хора разберете и по това може да се ориентира те, зад който застане БСП,е против БГ!!!
13
След скачането на Националната асоциация "Българско Черноморие" очкваме и тази на "Странджа-Сакар"
14
ТОЯ , ГРИПЕН , БЛАТЕН , ЗЕЛЕН ЧОРАП ЧЕРВЕН ОТВСЯКЪДЕ -- Е НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯЛ , КОН С КАПАЦИ . НАРОДЪТ НЕ ПРОЩАВА НА ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ --- ДО СТЕНАТА И ДА ОТГОВАРЯ
15
Мръсен червив грездей страх те е от Иван че като стане гл.прокурор такива ненужни о-трепки отиват в септичната яма и за храна на прасетата...
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Шебека Радко си показа Румения г_з
18
Толкова е тъп Румен Ветото,но сеима за много хитър,защото когато бъде подведен да отговаря за грІипените,спартаните,кугарите и пантерите,закупени без една пушка и без договори за ремонти и резервни часто,докато е бил началник на ВВС,тогава ще проплаче измекяра,че това е отмъщение на Гешев!Селски тъпунгер с 4см череп,има място само за малкия мозък,да се върти на пилон!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Правен си гъзъ на мaйкa ти от комшията, когато е бил пиян , а в това време бaща ти е пасял заедно с овцете по къра. Ти не си износван на правилното място девет месеца, а в правото чepвo на мaйкa ти за 9-10 часа. Още на следващата сутрин си изcpaн между двата кaмъка на вънкaшния нyжник, който още ползвате. Това е причината да миришеш и да цaпaш всичко около себе си. Въпреки всичко не бива да си притеснен, тъй като не си сам. В този сaйт се търкaлят и сричат още двама – трима лaйнapи като тебе.
21
Тези скачащите срещу какво скачат-срещу Конституционното право на Президента при което е, и логично обосновано ли?!Те ненормални ли са, за да не могат да вникнат във смисъла на думите му?! Тук във вашия сайт изглежда са такива начело със собственика ви.Жалко, че баща му е безспорен и уважаван талант във поезията...Дали се гордее със синът си и кафяво-жълтата му медия?! Едва ли!
22
отговор на коментар
Тез Черноморци се занимават да обажват с такива пепита като вас, обслужват добре майките сестрите и жените ви по морето.А ромите обслужват вас в задните дворове на промоция
23
Добре, че ПИКливите перверзници са ни запознали с "възмущението" на тази световно неизвестна асоциация, дето й викали "Българско черноморие", та да научим че я има под небето, както и да научим с какво се бори! Та значи, въпросната "асоциация" се борела с президента Радев! Ега ти смелостта, дет' се вика! А защо например не започне да се бори да станат достояние на цялата общественост страховитите престъпления на "новоизбрания", пардон - новоназначения Главен прокурор със съдебната система, договарянето му, абсолютно незаконно, с престъпници и убийци, някои от престъпниците злоупотребили със стотици милиони! И как тези договорки, или разговори, приключвали винаги със "споразумения", демек,"страховитият" борец с корупцията прикривал и отървавал от съдебно преследване доста много такива престъпници, с които сключвал "споразумения" на 4 очи и които "споразумения", естествено се заплащали, защото пък излезе и една информация за 4 милиона швейцарски франка на персоната Гешев в швейцарска банка! Та, да си дойдем на думата, тази "асоциация" защо не започне да се бори с престъпленията на персоната Гешев?!и
24
И все пак , не е ли време ЛЮБИМИЯТ ни тиквен сайт ПИК да издаде смъртна присъда на ПРЕЗИДЕНТА Радев , а после и да я изпълни ? Пък дано се кротне малко. То бива слугинаж към ТИКВения вожд , ама чак пък толкова........Не разбраха ли , че да си апологет на една ШАЙКА хора , която се предвожда от бивш отявлен комунист / отричащ че е ! / , не е добра атестация за морална хигиена ?
25
Сега ВСС са на ход!А бре тъпчо,България не ти е учебен плогон за да си разиграваш сценариите на учение!Много ограничен и страхлив шапкар ни пласираха от КГБ!Чиновник,канцеларски плъх,без капка достойнство и воинска чест!Еди старшина-артелчик има повече доблест от този псевдо генерал,най-младия член на БКП!Тъпо парче отвсякъде,има мозък,колкото едно пиле в кухата му куфалница!Споко Румчо,няма ненаказано престъпление срещу България,няма да защитиш престъпните си Спонсори и Ментори,които са по арестите!Трепери и пълни памперсите,долно влечуго!
26
БАБАЛЮГАТА! ХАХАХА ОЧАКВА ГО ПОРЕДНОТО УНИ ЖЕНИЕ И ПРЕИЗБИРАНЕ НА ...ГЕШЕВ! ЦРЪВЕНИ ПЕ ДЕ РА СЕ, СКОРО ШЕ ЛИГАВИТЕ ... ПАЛАМАРКАТА И ПОСЛЕ...ДО СТЕНАТА!!! Х*У"Й ЗА НАЦИОНАЛНИЯТ ИЗМЕННИК...КОРЕМНОТО!!!
27
КАКТО СЕ ВИЖДА,ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ МАГАРЕШКАТА УПОРИТОСТ НА СЕЛЕНДУРА С КОЛЕЛОТО ПРИ ОЧЕВАДЕН КАЗУС,КОЙТО НЕ ИСКА ДА РЕШИ !НО ЗАЩО ДА СЕ УЧУДВАМЕ СЛЕД КАТО ЗНАЕМ,ЧЕ ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН С ГЛАСОВЕТЕ НА БСП И ДПС!ЗАТОВА ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН С ЦЕЛИ 28% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС.НА ОСТАНАЛИТЕ 72% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО ТОЙ НЕ ИМ Е ПРЕЗИДЕНТ.НЕГОВАТА БЕЗПОМОЩНОСТ ГО КАРАТ ДА ВЪРШИ ТАКИВА ГЛУПАВИ НЕЩА.ЯСНО Е,ЧЕ ПО-УМЕН ОТ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ.КАЗАРМАТА СИ Е КАЗАРМА И ТЪПОТАТА СИ Е ТЪПОТА.ВЛИЯНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.
28
АВЕ.... ЧИПКАЙТЕ ГИ ТЕА СМРАДЛИВИ ШУНДИ БЕ ДЕЕЕ.БА, ОСМЪРДЕХТЕ СОФЕТО НА УМРЕЛИ КАТЕРИЧОЦИ! ПФУУУУУ ДЕЕЕ.БА И СМРАДТА ДЕЕ.БА
29
Чл. 103. (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията. (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват.
30
Как може да има такова отншение към ГЕШЕВ . Достоен човек и професионалист!!!! Срам за Радев!!!!
31
отговор на коментар
Ще ти се
32
Всички лапачи под строй за Гешев! Къде е електората на Фандъкова и фенове на Борисов от махалите та и те да окнат?!
33
И тези ли са на хранилка при Шиши
34
Абе вие тоя народ само за гърбене и крадене ли го ползване, не се ли интсересувате от неговото мнение, защото той ви храни и прави богаташи?!
35
И Асоциацията на градските тоалетни при Фандъкова,скочиха на Радев,а той взе,че си го премести в другия крачол.
36
Ne moze da ima izbori i samo edin kandidat!Tova ne e demokrati4no.Da im sera v ustata na tia pomiqri1
37
Хората гласуваха за изтъкнат натовски генерал ! А под опаковката се оказа червен бесепарски миндил !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14380
архив

Пролет.. Нощ... Те излязоха на балкона, потръпвайки от нощния хлад. Бяха леко облечени... Тя - по обеци. Той - по часовник.

няма нови новини
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
сега
1437
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха на първо четене бюджет 2020, Нинова пак си прави реклама, ГЕРБ и Патриотите си разменят остри реплики (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли кои са вълшебните думи по време на секс?
x