Първо в ПИК! Пак отложихме предаването на Брендо на Румъния (снимки)

ЧАС ПИК

Първо в ПИК! Пак отложихме предаването на Брендо на Румъния (снимки)

16574
на 09.12.2013
Първо в ПИК! Пак отложихме предаването на Брендо на Румъния (снимки)

Съдът насрочи нова дата за делото - 16 декември

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийски градски съд за пореден път отказа да предаде Евелин Банев-Брендо на румънските власти. Родните магистрати решиха, че делото трябва да бъде отложено и насрочиха нова дата за него - 16 декември.

препоръчано

От Румъния са изпратени документи, но защитникът на Брендо Ина Лулчева смята, че те вече не са актуални и поиска нови. Тя настоява още да има гаранции в искането.

Прокурорите сметнаха, че всичко е наред и не би трябвало да се търсят нови документи. Съдът ще поиска актуална справка от съда в Букурещ.

Брендо дойде в залата с каскет, каквато мода той въведе. Любопитна подробност е, че подсъдимият имаше малка слушалка в ухото си - дали е слушал музика или тя е имала друго предназначение, не стана ясно. Делото мистериозно закъсня, а се оказа, че Кокаиновият крал не може да седи изправен пред съда.

Заповедта за арест на Евелин Банев-Брендо в Румъния е издадена на 5 февруари 2013 г. от съда в Букурещ. Тамошните власти искат българина заради създаване на банда за трафик на наркотици, предимно кокаин.

Дрогата е била трафикирана от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации. През 2011 г. български граждани, един от които е Банев, организирали доставка в Румъния на 500 до 1000 килограма кокаин. Около 50 килограма от това количество са били доставени в гр. Букурещ.
Оказа се, че Брендо там е действан от румънско ченге под прикритие, което договорило с българина огромната пратка кокаин.

В залата адвокатката на Брендо Ина Лулчева каза, че тя и клиентът й се противопоставят на искането Евелин Банев да бъде затворен в северната ни съседка.

Брендо бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международната полицейска операция „Кокаинови крале“. Тогава бяха закопчани общо 30 души, от които 12 са италиански граждани, един е словенец, един - румънец, един - грузинец, а останалите са българи. Целта на операцията бе неутрализиране на престъпна група, занимавала се с международен наркотрафик и последващи престъпления срещу финансовата система на страни от ЕС.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК