Вход
София
Времето в София -5 o C

ПЪРВО В ПИК! Писателят Христо Стоянов скочи срещу Калин Терзийски заради Хайтов: Лесно е да напсуваш някого на майка. Ти си самозванец, а не писател

ПЪРВО В ПИК! Писателят Христо Стоянов скочи срещу Калин Терзийски заради Хайтов: Лесно е да напсуваш някого на майка. Ти си самозванец, а не писател

на 24.02.2019
69277
19
ПЪРВО В ПИК! Писателят Христо Стоянов скочи срещу Калин Терзийски заради Хайтов: Лесно е да напсуваш някого на майка. Ти си самозванец, а не писател
Автор: ПИК
24.02.2019
19
69277

"Свободата на словото е да казваш истината. А ти не го умееш. Липсва ти възпитание. И речник, разбира се. Но това са инструменти за писатели, не за самозванци", изригна писателят Христо Стоянов в профила си във "Фейсбук" по адрес на Калин Терзийски. Той нарича колегата си по перо "болен човек", "дуалист".

Децата на Николай Хайтов ще съдят пияния Калин Терзийски, защото нарекъл баща им "слуга"

Децата на Николай Хайтов ще съдят пияния Калин Терзийски, защото нарекъл баща им "слуга"

Аз и брат ми Здравец имаме намерение да подведем Калин...

на 15.02.2016

Поводът за гнева на Христо Стоянов е обжалваното от Терзийски дело решение на съда да заплати 24 хил. лв. на наследниците на Хайтов. "Познавах се с Хайтов и донякъде с Радичков. Те бяха слуги на режим, който не мога да понасям. Правеха "свирки" на Живков", каза в предаването „Комбина“ по Нова през 2016 г. Терзийски. Наследниците на Хайтов поискаха извинение, а после заведоха и дело за клевета.

Ето какво пише Христо Стоянов в социалната мрежа:

Мислех да не се занимавам с Калин Терзийски повече. Болен човек е. Може да не е болен, може да е дуалист просто. Няма значение. Но отново орева медийния орталък, защото, видите ли, му отнели правото да изразява свободно мислите си. (Има и нещо друго, което трябва да си признаем. Калин Терзийски е и тест за здравословното състояние на медиите. Давайки му пространство те доказват своята несъстоятелност... )

В случая обаче иде реч за нещо друго. Да кажеш, че "някой правил свирки някому" няма нищо, ама абсолютно нищо общо няма със свободата на словото. Свободата на словото значи истина - твоята, но истина. Свободата на словото не се олицетворява с казване на неистини, дори ако тези неистини се представят като метафори. Свободата на словото не си служи, и никога не си е служила с обидни квалификации. Особено що се касае за човек, напуснал земния свят. Народът в такива случаи казва: "За умрелият или добро, или нищо"...

С накърняване на достойнството на някого, напуснал този свят, свободата на словото няма нищо общо... И през същото това време да казваш, че единственото, което те води в този живот е Бог... Това вече, освен вулгарно, е и цинично... (Аз лично бях в лоши отношения с Хайтов и част от рода му. По стечение на обстоятелствата няколко десетилетия бяхме и роднини). Писал съм доста неща в мемоарните ми книги "До СтрасТбург и назад" и "Глутница за единаци". Но никога, абсолютно никога не съм си служил с обидни квалификации.

Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски

Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски

Наследниците на Николай Хайтов са подали иск в съда срещу...

на 10.11.2016

Никой не можа - нито преди 1989 година, нито след това - да ми отнеме свободата на изразяването. Които ме познават го знаят - слава Богу и тези, които са ме прибирали в милицията тогава заради езика и текстовете ми са живи и здрави. Но никой от тях не би казал, че съм упражнявал просташки език, представяйки го като свобододумие. Всъщност, първото доказателство, че Калин Терзийски не е писател е именно това - невъзможността да се изразява точно без помощта на обидната квалификация. Без използването на каруцарски език..

Лесно е да напсуваш някого на майка, да бъдеш вулгарен спрямо някого е лесно. Особено ако отсреща няма как да се защити този някой, защото просто вече... го няма. Особено към мъртвите трябва да сме отговорни. Хайтов бе като японски булдозер комацу понякога - мачкаше всичко, което не бе на неговото мнение. Но бе удоволствие да си противник с него, защото, ако не успееше да те смачка, ти даваше увереност в собствените сили. Знаеш, че влизаш в битка със силен противник. С човек, който знае силата на думите...

Имаше неща, за които дълбоко съм го уважавал. Заради "Бодливата роза", заради "Диви разкази"... Хайтов бе писател, не алкохолик, който се представя за писател. Беше принципен - въпреки възможностите да освободи и трите си деца от онова петгодишно заточение след завършване на ВУЗ, наречено "разпределение", той не си мръдна пръста и те изкараха своята повинност в Смолян - двама като учители, Здравец като архитект. А можеше да заобиколи. Особено, ако е правил някои неща на властта. Не го защитавам, просто това е истината.

В Дружеството на писателите-Смолян бе дошъл да иска подписка по повод Екатерина Томова. Имаше подписка срещу него и той поиска Дружеството да отвърне с друга. Провалих подписката и се гледахме враждебно. Просто казах тогава, че, ако подписката е в защита на някого, ще я подпиша. Но не подписвам нищо срещу друг писател. Между другото, прави му чест, защото той самия каза, че не иска тази подписка. И тя не бе пратена. Такива принципи имам. Ако трябва да напсувам някого - ще го направя в очите. Но съм добре възпитан - никога не съм напсувал никого. Не, че не мога - все пак съм работил в Кремиковци. Но това са принципи. Свободата на словото, Калинчо, не е да напсуваш. Свободата на словото е да казваш истината. А ти не го умееш. Липсва ти възпитание. И речник, разбира се. Но това са инструменти за писатели, не за самозванци... Толкоз..."

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
ИЛЕЗИРИ ОТ РОДОПИТЕ II ЧАСТ !
2
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 8 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
3
Все едно пък не е вярно ! Георги Марков "десидента" и той въртеше дудуци на правешкия циганин.Жалка работа.Калин дали е пияница или не,си е негов проблем.Важното е ,че е казал една истина.
4
тоя некадърен нещастник Терзийски никога не е бил и никога няма да бъде писател
5
Кой беше тоя Терзийски ? Някакъв пияндур еврогеец ! И той дава отценка за Хайтов и Радичков ! Боже събери си верисите .
6
Този "велик" писател е бил вербуван от Шесто управление на ДС и е донасял за близките и приятели си под псевдоним Горския.Срам и позор !
7
Хайтов беше писател и завинаги ще остане един смислен български ПИСАТЕЛ, от който всички се възхищават,а Калин Терзийски е един пиян СМЕШНИК,който дори да е трезвен ръси само простотии...Аз се чудя защо му дават поле за изява по телевизиите,като той е известен само с пиянските си изцепки.Да вземе да се скрие някъде!!!
8
Чудя се,не му ли''дигаме акциите'',говорейки,пишейки,за терзийчето.
9
Хайтов е същият като 3.14дялков - баща и до някъде като говорещия от отвъдното "историк" Божидар Димитров. Долнопробна комунистическо-ДС гадина, надута от комунизма лaйHяHa торба.
10
Тоз терзийски като си пийне(щотъ си е негова работа) много пъти ли е Искал ДА БЪДЕ МОМИЧЕ ?????!!!! ИНТЕРЕСНО?
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
отговор на коментар
Кой беше тоя Христо Стоянов?
13
Не ги познавам лично и двамата, не съм чел и книгите на единия и, според него, "книгите" на другия, тъй че нямам литературоведска преценка. Обаче си спомням как в предишно издание на "Фермата" К.Терзийски твърдеше, че Вазов не е никакъв писател и той самият е по-велик от Патриарха?! Това самочувствие, освен от високоградусовите питиета, явно му е дал Л.Дилов-син, който печаташе в "Новинар" словоблудските му претенциозни опуси. Много думи му отделих, изхабени!
14
за Калин Терзийски сме чували, да ни е живо и здраво момчето ! само , че кой е тоя анонимник христо стоянов , че да раздава присъди и да налага мнение ? какво е допринесъл за България ?
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Така и няма да разбереш кой е Христо Стоянов,защото такива като теб няма да прочетат книгите му.А и да ги разгърнат след втория ред ще ги захвърлят,защото няма да разберат за какво иде реч.
17
Алкохолик!
18
отговор на коментар
А какво е допринесъл Калин Терзийски за България, че не се сещам?! Колкото до книгите на Христо Стоянов, те не са за теб. Няма да ги разбереш. Трябва да се мисли и разсъждава на тях а гледам, че ти е трудничко бая...
19
There are countless ways to meet local singles these days. From bars and cafes, to the crossfit gym or music festivals, to an almost limitless sea of online dating sites. If you're single, you may be wondering where to start. Whether you're feeling frisky on a Friday night, want to meet someone to be your friend with benefits, or are open to all possibilities, we have the answer: -> http://v.ht/LocalSingles
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6183
архив

Десет врачански реплики за свалка:
1.Ти не усещаш ли, че цела вечер ти се стръвим?
2.Начи иде ми да та фръла на рамо и да си та носа дом!
3.Колко повече пиам, толко по та аресвам!
4.Ше фана да си садера дреите таа вечер зарди тебе!
5.Разбрах, че на вашите са нги докареле кюмур, щеш ли сабале да идем да го нафръгам?
6.Баща ти а голем крадец, оти а украднал сички дзвезди и ги а турил у очите ти.
7.Ей, ти си много сгодна, ма и сестра ти не а за изпущанье.
8.Щеш ли да фана да та завръта на едно блусле?
9.Мале от 5 годин та гледам, ма 5 годин кьорав съм бил!
10.Мале като та погледна и ми иде да са фръла у барата

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1382
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКШЪН В ПИК: Евакуираха мол в София заради сигнал за бомба (ВИДЕО)
x
Няколко сутрешни навика, от които веднага трябва да се откажете
x