ПЪРВО В ПИК! ПОРЕДЕН СКАНДАЛ ТРЕСЕ НСО: Новият началник пратил незаконна охрана на Станишев да го варди от Корнелия Нинова

Политика

ПЪРВО В ПИК! ПОРЕДЕН СКАНДАЛ ТРЕСЕ НСО: Новият началник пратил незаконна охрана на Станишев да го варди от Корнелия Нинова

165792
на 07.01.2020
ПЪРВО В ПИК! ПОРЕДЕН СКАНДАЛ ТРЕСЕ НСО: Новият началник пратил незаконна охрана на Станишев да го варди от Корнелия Нинова
Автор:   ПИК

Скандали тресат НСО след смяната на началника на службата, която охранява ВИП персоните в държавата. Напрежението ескалирало, след като новият шеф в разрез с всякакви закони изпратил държавна охрана на президента на ПЕС Сергей Станишев по време на следизборния пленум на БСП на 17 ноември 2019 г.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници.

Бригаден генерал Красимир Станчев, който оглави НСО след изненадващата оставка на генерал-майор Данчо Дяков, подадена в края на април миналата година, назначил за гард на Станишев полковник Цветан Матеев, началник на въоръжението в службата.

Решението му за този ход е еднолично и не е съобразено с изискването на закона по случая да се произнесе специална комисия, в която освен началникът на НСО влизат и шефът на ДАНС, както и главният секретар на МВР. Ген. Станчев обаче не се поколебава да прескочи протокола заради близките си отношения със Станишев.

Според запознати именно лидерът на ПЕС и съпругата му Моника са настояли пред президента Румен Радев да назначи бригаден генерал Красимир Станчев за шеф на НСО след оставката на Дяков. В службата за ВИП охрана са убедени, че Станишев се е сдобил с неправомерна охрана от държавната структура в лицето на полк. Матеев по свое желание.

Вероятно президентът на ПЕС е очаквал крайни действия след поредната загуба на изборите от лидерката на БСП Корнелия Нинова и кликата й, окупирала "Позитано" 20. На пленума на Националния съвет на партията на 17 ноември 2019 г. социалистите след дълго мълчание отчетоха представянето си на местните избори.

Официалният доклад беше изнесен от заместника на Нинова - Кирил Добрев, и гласеше, че резултатът на партията е бил успешен, а червените са се "завърнали в местната власт", което е повече от преувеличено. 

На пленума, а и след това Станишев се изказа изключително остро, като обвини лидерката, че по време на кампанията не е защитавала национална политика, а са се водили "265 пехливански войни". Познавайки нрава на Нинова и разправата й с всички, които я критикуват, президентът на ПЕС вероятно е решил да се гарантира и с охрана от НСО, която пребивавала в залата на "Позитано" 20 по време на цялото инфарктно заседание на Националния съвет на БСП.

В службата за ВИП охрана са разярени от своеволията на бригаден генерал Красимир Станчев, който заел поста с щедри обещания за реформа. Засега обаче реформата се изразявала само с това да гази закона, да взема еднолични решения кого да охранява държавната структура и да я превръща в частна фирма за охрана, а висококвалифицираните й служители - в частни охранители.

Откакто пряк началник на НСО стана Румен Радев, службата е люпилня на непрестанни скандали, особено покрай изцепките на съпругата му Десислава Радева, която използва държавните коли, за да си пазарува роклички и да се разхожда насам-натам - също в разрез с всякакви нормативни актове.

Запознати твърдят, че решението на генерал-майор Данчо Дяков да напусне шефския пост в НСО е именно заради необузданата и незаконна намеса на президентшата в работата на служителите му.

Подобно нарушение бе извършено и покрай нерегламентираното използване на кола на НСО от вече покойния секретар по вътрешната политика на президента Димитър Арнаудов. На 12 декември миналата година тази кола блъсна дете в центъра на София, а президентството и ръководството на НСО се опитаха да прикрият случая и дори излъгаха, че в колата не е имало никакъв пътник.

Друга тежък инцидент с шофьор на НСО, откакто ръководството на службата е в ръцете на Красимир Станчев, бе катастрофата на 15 септември 2019 г., в която край Хитрино пострада председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това