ПЪРВО В ПИК: Посрещнаха с почести Цвета Караянчева в Рим (СНИМКИ)

Политика

ПЪРВО В ПИК: Посрещнаха с почести Цвета Караянчева в Рим (СНИМКИ)

16431
на 23.05.2019
ПЪРВО В ПИК: Посрещнаха с почести Цвета Караянчева в Рим (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С почести посрещнаха в Рим председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи специалният пратеник на ПИК. Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде приета на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск утре.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България-Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова.

В делегацията са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква.

Днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация ще разговарят с председателя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

На 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, членовете на делегацията ще присъстват на молебен и поклонение пред мощите на Свети Кирил в базиликата "Сан Клементе". Непосредствено след това ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча в базиликата "Санта Мария Маджоре", където славянските книги са получили официално признание от Ватикана.

По време на визитата си в Рим българската делегация ще поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов. Народните представители ще присъстват на приема в българското посолство в Рим по повод 24 май. На него председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще връчи почетни плакети на Народното събрание по повод 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Италия на личности, допринесли за развитието на двустранните отношения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК