Вход
София
Времето в София 6 o C

ПЪРВО В ПИК! Премиерът Борисов: Оставка на кабинета няма да има след евроизборите! Радев го уважавам и вършим, каквото сме се разбрали. Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политик (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК! Премиерът Борисов: Оставка на кабинета няма да има след евроизборите! Радев го уважавам и вършим, каквото сме се разбрали. Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политик (ОБНОВЕНА)

на 08.05.2019
52843
54
ПЪРВО В ПИК! Премиерът Борисов: Оставка на кабинета няма да има след евроизборите! Радев го уважавам и вършим, каквото сме се разбрали. Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политик (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.05.2019
54
52843

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов проговори за предизборната битка и визитата на папа Франциск в България. 

"Въодушевени от посещението на папата бяха много хора, защото това е световно събитие", заяви Борисов на въпрос на водещата Цветанка Ризова. По думите му второто посещение на папа у нас е изчистване на негативния образ, без да има България вина, по повод атентата.

"Благодарен съм на всички хора, които без проблем се справиха с тежката организация - полицаи, лекари. Виждате, че папата нарече нашия патриарх брат и свят човек, целуна кръста и иконата, отправи прекрасно послание за Св. Св. Кирил и Методий като основа на българщината. Говори за свързаността и подчерта, че това, което прави България за единението на Западните Балкани към ЕС е изключително добро, както и магистралите и мостовете, които ни свързват", заяви Борисов. Премиерът бе категоричен, че папата изрично е казал, че е важно да се строят пътища, защото това осигурявя и всяка друга свързаност.

По повод призива на папата за мигрантите, Борисов уточни, че той е имал предвид доброто отношение към всеки бягащ от войната човек, който е болен и близките му са избити. "Говореше за доброто отношение към хората изобщо. Кой добър човек няма да помогне на болен и в тежко състояние човек? Извън това, всичко друго са някакви конспирации. Папата не е говорил изобщо за мигрантски центрове и каквото и да е", обясни Борисов.

"Ако навън има ураган, вие няма ли да пуснете някой бягащ тук? За такива хора говорим. Не за икономически мигранти, каквито знаете, че тук няма и България се пази най-добре и нашите граници не пропускат такива хора", уточни премиерът.  Той бе категоричен, че посланията на папата са били чисто човешки. 

"Но ето, че се намери кой да опорочи и думите на папата. Това си мислех, че щом и на него му намерихме кусури, дали и ако слезе Бог и на него ще му намерят? Това са жълти, кафяви и лъжливи новини", категоричен бе Борисов по повод фалшивите новини, че папата е искал да се пска мигранти у нас.

"Дядо ми са го пратили и убили в Белене. И аз ли искат да отида в Белене? Като какъв да изляза в отпуска?", попита Борисов след въпрос на водещата за искането на БСП до ЦИК той да излезе в отпуск, докато тече кампанията за евроизборите. 

Премиерът изброи ангажиментите си в последните дни, уточнявайки, че всички са държавни, а не партийни.

"Посещението на Папата да не е предизборна кампания? Знае ме на малко име, но да влезе в кампанията и да ме подкрепя, ми се вижда прекалено.

Бях на парада, но там президентът Радев ни нападна тежко.

После бях на протест в Пловдив за зелена площ, защото ме викаха 1000 души, за да им реша проблема. Това не го считам за партийно мероприятие, бяха граждани и не е имало никой от ГЕРБ.

Бях на събиране на борда на фирми и съм отишъл с кола, защото ще правят инвестиции край Раковски. Нали искат инвестиции или не? Правителственият хеликоптер отиде до Раковски за инвестиции от милиарди евро, но аз не съм бил на борда, отидох с колата.

На месата също бях, но там бяха поканени всички. 

В Ямбол бях заради болницата, където от 40 години БКП/БСП, които са заровили милиарди, не са намерили пари за тази болница. 120 хил. души в ямболска област ще им кажат, че няма да им направят болница ли? Ето къде съм бил. Нямам нито едно партийно мероприятие. Всичко е държавно. Днес дадохме 20 млн. лв. за училищни автобуси за децата, за да не се допусне някой инцидент. Те не искат автобуси за децата ли? За тях днес дадохме 9 млн. лв. за машинно гласуване, което те искат. 

Да съм отишъл на партийно мероприятие, за да говорят, на кое? Утре съм в Румъния също на съвет европейски", каза Борисов. 

На въпрос за апартамента на Порожанов, Борисов заяви, че е купен 2004 г., а той е влязъл едва 2009 г. в публичния сектор. "Тогава е било друго правителство на власт, ако е било незаконно, да са го съдили. Порожанов се справи добре с много от задачите и в сектора е спокойно. Днес се срещна с пчеларите, вчера за градушките", обяви премиерът и заяви, че Порожанов е бил готов да даде оставка, но той не му я е поискал. 

По повод къщите за гости, Борисов заяви, че програмата е добра и затова е предвидена от ЕС. "Има много места, където къщите за гости работят добре и са пълни с туристи. Те са за китните места извън големите курорти. Това, че има хора, които са направили нередни неща, ще си получат заслуженото. Сега проверяваме всичко, туристически такси, данъци и всичко. Който е нарушил, ще върне в троен размер парите. Фондът е правил проверки и изпълнил строги правила. 

Питате ме само за Порожанов и явно сега той е на прицел и всички се съсредоточават върху него. Следя внимателно и ако има някакво нарушение, където и да е, ще взема мерки", каза Борисов. От другите партии не дават оставки, припомни отново премиерът. 

Бойко Борисов отново припомни, че у нас има свобода на словото и благодари на медиите за всички разследвания, които са правени и е доволен, че по всички тях има резултати и текат разследвания. Той благодари на "Труд", ПИК, "Бивол" и Би Ти Ви за разследванията. "Преди медийните публикации има 30 разследвания и върнати пари за къщи за гости, свършена е много работа, но ние не тръбим за това. Просто си вършим работата и сме взели мерки. Не всичко е по журналистически разследвания, но при вас е микрофонът и камерата и затова се чува. Преди време имаше МВР с камери и микрофон и се пускаха филми. Сега ние си вършим работата и има над 30 проверки и върнати пари за къщи за гости, преди да излязат тези разследвания в медиите, но ние какво искате, да се хвалим с тях ли?", каза Борисов. 

Ризова отново напомни ареста на Иванчева и Борисов припомни, че се е обадил тогава, защото и на него му се е сторило прекалено, но от полицията са обяснили, че не е имало как да мине по-бързо, защото е трябвало да се броят парите. "Дори най-тежкият престъпник трябва да бъде уважават като личност. След като сложиха белезници на тази крехка жена, тя дори да е виновна, вече изглежда като жертва. В последствие вече арестите бяха по-семпли и се надявам, че си взеха поука и след това не са допускани такива грешки. Виждате колко арестанти и от чужбина се докараха без шум и показност", каза Борисов. 

Премиерът заяви, че парламентът е избрал шефът на КОНПИ Пламен Георгиев на въпрос дали му има доверие. 

"КОНПИ свърши много работа. Над 2 млрд. лв. са конфискувани и запорирани. Проверката в столична община относно апартамента на Пламен Георгиев е завършила и ще се събори, каквото не е законно. Но защо ме питате само за него, а не за Лозан Панов?  

За председателят на ВКС защо не ме питате? Нямам му доверие, защото се изявява като политическа фигура. Не си гледа съда, а се намесва в политиката. Всичко е оправено в съда ли? Панов има много политически изказвания и му нямам доверие", заяви Борисов и отново се учуди защо го питат само за Пламен Георгиев. Според него случаите с апартаментите на Георгиев и Панов са идентични, но единият е излязъл в отпуск и съдейства на разследването, а другият не.

На въпрос за мониторинга по темата правосъдие и критиките, че няма разследвания по високите етажи на властта, Борисов заяви, че само преди седмица Юнкер му е казал, че има само още няколко стъпки и до момента има много положителни оценки. 

"В следващите дни в парламента ще се направят тези стъпки и ние изпълняваме всичко. Виждате, че последните доклади са положителни, а сега ще има и много разследвания по високите етажи, които вече текат", каза Борисов. 

По повод възстановяването на военното училище, премиерът заяви, че още преди време е говорил за това с президента Румен Радев и сега изпълнява обещаното. "Съвместно сме го мислили и сега се надявам да е доволен и да си каже", обяви премиерът и призна, че реагира само на критиките на Радев, защото той е държавен глава и се съобразява с неговото мнение по тази причина.

"Когато си първият човек в държавата, все да казваш, че не си от властта и да се разграничаваш, редно ли е, като си от властта.

БСП на мен ми прави сметка дали съм пеша или с метрото, защо не му прави на него?

И той е от властта. Когато си изпратиш шефа на пресцентъра в листата на една партия, не участваш ли в изборите? Не трябва ли и той да излезе в отпуска?

В личен план аз го уважавам и се надявам и той да ме уважава. Знам, че каквото сме се разбрали, сме го изпълнили", категоричен бе премиерът. 

"Има много двуличници, има хора, които идват при мене и се милят да останат на постове в ООН и после отиват в друга партия и ме плюят. Идват хора за посланици, викат: Ти си най-готиния, най-великия...само и само да седят на меко по посолствата", разочарован е Борисов.

"Хората са казали - най се лъже преди избори и на лов.

Притеснявам се от това, което направи Виктор Орбан. Не е добър сигнал, че е свалил подкрепата си от Манфред Вебер, каза още Борисов.

Нямам никакво основание да подам оставка. Първо, това са евроизбори. 9 милиона дадохме само за машинно гласуване. Няма да даваме още 50 милиона и през октомври пак да даваме пари, отсече премиерът. Не можах нищо да си кажа за реклама", пошегува се Борисов в края на интервюто по повод въпросите на Ризова, че си прави реклама, вършейки работа като премиер из странтата.

Сподели:
Напиши коментар »
(54)
1
Бойко цървула-българския джугашвили
2
А нещо да каже за къщата в Барселона?
3
Днес и изследователска агенция СПЕКТЪР даде преднина за БСП на предстоящите избори. Предишните дни такава преднина дадоха и АЛФА РИСЪРЧ,ТРЕНД,ГАЛЪП и Европейския изследователски център базиран в Брюксел който даде над 3% преднина за БСП. Иначе казано преднината е вече толкова голяма че не може да се скрие. Разбира се ние не вярваме на социологическите агенции а само на ПИК където в анкетата им ГЕРБ води на БСП с 63 на15 %. Ето такива ще бъдат резултатите на изборите след 16 дни хахаха. До тях вече ГЕРБ ще има не 63 а 70 %. Победа с пълно мнозинство...
4
Кой ще ти повярва Адолфино след като крадеш името ми БСПдираст недоклатен!! .................................................................................................................................................... Но питам Премиера-- Бойко как така, аз нямам нито една къща за гости, построена ми с европари, а крадливата и лъжлива овшорна Импексова кучка Ел Йо има три! Само затова, че не съм близала нечий сладолед ли не можах да се вредя, а кучката Йо е близала сладоледа на СС Момата, и на банкера беглец, или защото е крадлива Цоцаалистка, а може би съвкупност от трите неща! Импексовата Барсалива Курабия, затова, че близа сладоледа на Мавъра, завлече народа Ни със цяло външнотърговско дружество, струващо десетки милиони долари!! И за капак на близането на Мавърския сладолед, се уредила с апартаменти и ателиета на 10но по занижена цена! Е как някой ЧИТАВ, ще гласува за двете Импексови кучки! Нека поне един БСПдирунгел с документи да опровергае тоя факт! Но защо питам тебе Бойко, тия кучки още лаят на свобода и не са в затвора!!
5
БСП да ще ни бие ,но нашия коалиционен партньор ДПС ще има около 9 процента и ГЕРБ+ДПС най вероятно ще имаме повече от БСП. Засега БСП ни дере само с около 5 процента и дано до изборите не станат над 10 че ще имат повече от нас заедно с ДПС и става страшно....
6
значи някой като не е във властта може да краде. не мога да разбера. щом като не бил във властта да не го питаме. тва откачена история купени журналисти.
8
правят си някакви голф сметки пак другарите по Кънчо, Райчо и сие, Костовата Корни как тъй не яхна и папата, или нунцият забрани да се показва до Йотова и Деси, да не се усетят пенсиите. И къде е Ламбо - няма ли да тича подир трамвая за Юропата
9
Цензационно. Първо в общестевения писоар Пик-подпик! Комунистическото отроче Нефърфялко Нефърфялков си е дал под наем тлъстото червено дупенце на Цветан Цевтанов
10
То хубаво ги отстранява, а разследване, прокуратура, съд? То така всеки може: да краде, да напълни торбата с пари за поколения напред и голяма работа, че ББ го уволнил!
11
Тинята го издигна за да служи
12
отговор на коментар
Да си Я виждал. Тролче
13
Не е за вярване , как един престъпник , може да се издигне на нива в държава от 21 век , въпреки абсолютно доказаната му връзка с подземният свят . Подобно изключение , може да се случи само в държавата България .
14
„Беше лятото на 2009 година. След парламентарните избори изненадващо бях поканен на среща в офиса на Цветелина Бориславова в „СИБанк“. На тази среща ми беше представена Кристалина Георгиева. Бях помолен като влиятелен журналист да съдействам Георгиева да заема поста на премиер вместо Бойко Борисов. Тогава Бориславова ми каза, че „Котараците“ и Людмил Стайков са превзели ГЕРБ. Обясни ми , че Борисов няма качества да бъде министър-председател, защото е неграмотен и неук човек. Съобщи ми някои от имената на министрите които Прокопиев бил готов да предложи – Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Бисер Боев и др. На мен предложи да заема поста министър на образованието. Тогава разбрах какви подземни битки на лобита се водят в СИК“.
15
Отдавна не съм гледал Бойче толкава жалък и безпомощен
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Абсолютно точен и ясен както винаги след като пратим на 25 май болшевишките престъници и троловете им в кенефа остава да биеш шута на гнилата корумпирана ябълка ЛИЗАН МАНОФ,!
18
Бойко ВЕЛИК СИ! Анал изаторе, Борисов е истински , държи се непринудено и откровено . Той не от желязо, животът му е много напрегнат и натоварен, а не е седнал да пише като теб тъпотии. Гласувам за ГЕРБ !
19
„Бех комунист, пожарникар, в бизнеса се завъртях, знаете – с Цветелинка... В политиката обаче най-много се задържах. Допадна ми. Не ми е проговорила съвестта, ако това си мислите – нямо нещо не говори... Нито имам големи грехове. Чист съм. И вярващ като всички вас – видели сте по телевзора как се кръстя, а в парламента целувах Библията за парлама. Дето има една песен „ Стар калугер к кyp се кръсти, бърка в пyткa смуче пръсти“. Искам от Шефа (Господ) това, което и вие, но умножено по сто. Щот съм по-близо до Него. Пиарите ми казаха, че е хубаво да направим една такава изповед – хората да се трогнат от откровеността. Не харесвам пиарите, но понякога ги слушам – така е в политиката. Снимам се с магнолии, галя дечица по главците, шегувам се - да се вижда, че съм човек от народа“.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
ПРАВИ СА ДЕБИЛИТЕ - БОЙКО ДА ИЗЛЕЗЕ В ОТПУСК ДА СЕ ИЗРАВНЯТ СИЛИТЕ МАЛКО! ТЕ ВЕЧЕ ТРЕТИ МЕСЕЦ СА В ОТПУСК, УЖ НЕПЛАТЕН НО СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ. НО С ЯТАЦИ, МАНДРИ, КЪЩИ ЗА ГОСТИ, БЕНЧОВЦИ И ВЕТКОВЦИ ВСЕ ПРЕЖИВЯВАТ НЯКАК СИ.
24
оставка! Ш, ма пратят в белинето и ш,бъда убит като дедо си. И колко са дедовците в крайна сметка?!
25
Тъжно, много тъжно! И шефът разбра, че сме пътници! Отсега си подлага за загубата... Дано поне Xapизан не ме натири от телевизията, че ще трябва да се връщам в Paднево, а баба не иска!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Какво още трябва да ви кажат, за да разберете , че ГЕРБ и БСП е едно и също? Борисов го потвърждава всеки ден. Вие гласувайте, но всичко вече е определено.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Някой да ми обясни какво означава метаморфорично ,че съм невежа!
30
Направо не ми се мисли как ще трябва да се обърна към Нинова след изборите! Сигурно ще ме натири, а аз съм свикнал да обслужвам силните на деня! Дано не падне Бoчетo!
31
ги сготви всичките, да знаете. Ш, ги пусне по пързалката, само и само да остане на власт, но няма да стане. Него го сготвиха вече! Метаофонично казано! Край, кой ти познава тази думичка от феновете му! Ама верно много смачкан беше!
32
Стига повтаря като папагал, а покажи документи на тази къща в Барселона, така както бяха показани документи за имотите и къщите на Йончева. Хората вярват на очите си, а не на празни приказки.
33
Абе говедо смачканяка си ти отрепко долнопробна ако те духнат сигурно ще гушнеш букетя позитански цървул!
34
Три пъти ми триете коментара ...д@били... porque...!?
35
колко трудно се стяга за път! Това, че оставка няма да има след изборите означава "Знам, че ще ги загубим, но няма да подам оставка". К,ви са тез приказки, ако ще побеждавате?! Пък и реверанс на президента - уважавал го, вършили нещата, за които се разбрали... Ама си пътник! Едни хора вече се договориха!
36
отговор на коментар
Скрий се, бе, шибаняк! Под магнолията клекни, селяндурино тъп! Първо си оправи правописа! Защо сте толкова отчайващо неграмотни, бе, тъпанари! Твоята китка е гарантирана от...ГЕрБ!
37
отговор на коментар
Абе пич ти в Испания бил ли си ,къщата видя ли я , пипна лия , снимка направи ли си на оградата?По вероятно да си се подлъгал на приказката , която мразя най много /ЕЖК/- една жена каза , един журналист каза и бла ..бла....бла.Много си наивен бе пич ,също като комунист вервай им на хубавите приказки за големи пенсии , заплати и хубав живот - нали Гьобелс е казал че 100пъти повторена лъжа става истина!
38
А НЕ НАДУТИ И ИЗПЪЛНЕНИ СЪС ЗЛОБА ФРАЗИ,КОИТО ПОКАЗВАТ БЕЗСИЛИЕ И НАГЛОСТ,КАК НЕ ЧУХМЕ НЕЩО ЗА ОКАЛЯНИТЕ КОМУНИСТИ КОИТО ЗАБОГАТЯХА И ПОВРЕМЕ НА ВЛАСТТА СИ И ПРОДЪЛЖИХА И СЛЕД,А СРИЧАЩИЯТ ГИ ПОДКРЕПЯ БЕЗ НИКАКВИ СКРУПОЛИ,МАКАР,ЧЕ ТРЯБВА ДА Е НЕЗАВИСИМ ЯВНО ПОЗИТАНО СЕ ТРЕСЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОРТА.
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Време е да се пенционираме.
41
отговор на коментар
Ами Той се уморява от метаморфозите,които е принуден да прави ,а иначе целият ни живот си е една грозна метафора. Добре га каза май
42
Голям залък лапни, голяма дума не казвай.
43
Е то всеки, който не си изплаща апартамента 10-20-30 и повече години, е правил далавери. Дори и за т.нар. бизнесмени, като ударят чертата, в края на месеца не би следвало да им остава лично възнаграждение повече от нормална висока заплата. Иначе, което са и фактите, означава че експлоатират труда, не плащат изработеното и така и така, всякакви далавери. Затова и тук под бизнесмен се разбира милионер. Аз знам за бизнесмени, тръгнали да плащат нормални заплати, събират се всички е* ават му м.йката и до там. Това е българската ганьовщина. Има такъв народ.
44
бсп си напазаруваха предприятия и заводи, окрадоха спестяванията на хората като фалираха банките изнесоха пенсионните фондове, но журналята удобно не питат техните представители за това.Борисов е земен човек и не е надут като червено лилавите паразити и затова хората го обичат и му вярват и пак ще гласуват за ГЕРБ, защото там има морал, не като в останалите партийки пълни с корумпирани крадливи приватизатори и перачки на пари с повдигнати обвинения
45
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
Nyama,ostavki razbira se !Krajbite produljavat!
48
Коледа е по-рано на 26.05,но свинете започнаха да квичат предварително.
49
Най долните тиквени подлоги.Мърши смрадливи и уроди.
50
Прос! По прос! Най- прос,? Що е то? Б.Б от Банкя!
51
Чисто и просто - 8 милиарда излишък от предното правителство при Борисов 1, 16 милиарда евро заем, 30 милиарда еврофондове...Къде бе Бойче отидоха тия милиарди, че минахте и на луксозни имоти с лични асансьори, луксозни вили вместо къщи за гости, имоти в чужбина, офшорни сметки и фирмички....И на фона на толкова много милиарди българите от най-бедни станаха още по-бедни и се топят като майски сняг
52
ОТ ПОСЛЕДНАТА АНКЕТА НА АГЕНЦИЯ ПИК СТАВА ЯСНО, ЧЕ НАЙ- ВЕРОЯТНО ГЕРБ ЩЕ ИМА НЕ 6 ЕВРО-ДЕПУТАТИ, А 10. ПОБЕДА ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЪЛГАРИ!
53
Ех колко си жалък.... Колко нещастие има по света.. Представям си те и те съжалявам... Не трябва никое живо същество да се мъчи толкова много.... А твоя на мъка е огромна.... Единственото удоволствие в жалкия ти нещастен животец е да пишеш тука гадорийки.. Други радости нямаш....
54
Чичката вече е метаморфоричен, каквото и да значи това! Пътува към безвластието в което се е впил като кърлеж. Омразата към него, от млади и стари, основно за отношението му към българите и властването му, характерно с корупция, хаос, простащина, неграмотни като него шуробаджанаци, лъжите, огромните лъжи с които залива България, са огромни!!! Всеки ден в управлението на държавата са пагубни за България! Ужасно го е страх, какво ще се случи с него и парите му, с тези около него, защото престъпленивта са му хиляди! Рядко се ражда толкива самовлюбен и тъп човек, алчен за власт и пари, за слава която така и не придоби. Само омраза, погнуса, отвръщение и потрес предизвиква, вижда се, че е изфирясал и жалък. Искам да му видя физиономивта когато ще бъде премахнат!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21990
архив

Седим в един бар, пийваме си бирчичката с Лъчо. Оглеждам се и виждам на бара срещу нас двама дъртака и казвам:
- Това сме ние след 10 години!
А Лъчо:
- Това е огледало, бе!

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
1486
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Какво се случва с организма, ако пием редовно доматен сок?
x