Вход
София
Времето в София 20 o C

ПЪРВО В ПИК! Разпадът на БСП продължава, общински председател напуска партията с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев

ПЪРВО В ПИК! Разпадът на БСП продължава, общински председател напуска партията с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев

на 13.10.2018
81048
27
ПЪРВО В ПИК! Разпадът на БСП продължава, общински председател напуска партията с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев
Автор: ПИК
13.10.2018
27
81048

Скандалното поведение на лидерката на БСП Корнелия Нинова взривява социалистите по места и те масово напускат партията с обвинения, че предават и продават хората си. На 8 октомври с кърваво писмо председателят на Областния съвет на БСП, община Якимово, Деян Георгиев обявява, че се оттегля от поста си и от партията в знак на протест срещу управлението на новото ръководство и най-вече срещу действията на Нинова и заместника ѝ Кирил Добрев.

Това става ясно от молбата му, с която обявява решението си и с която ПИК разполага.

Георгиев обвинява ръководството на партията, че лишава от средства местния ѝ клуб, в който социалистите се събират да обсъждат проблемите на общината и политиката на БСП, заради което остро недоволстват.

Още по-недоволни са те обаче от постоянните скандали, които тресат столетницата на централно ниво, както и от разправата с несъгласните с маниерите на ръководене на Нинова и Добрев. 

Членовете не приемаха непрекъснатите скандали, обвинения, гонения и политика, водена от част от членовете на Националния съвет и местните общински и областни ръководители на БСП. Виждаше се, че както на национално ниво, така и на местно бяха отстранени уважавани и с опит публични личности на БСП, доказали се в годините, честно и принципно отстояване на идеите и идеологията на партията“, пише в молбата си Георгиев.

И допълва, че „в момента част от членовете на национално, областно и общинско ниво се ръководят само от личен интерес, обществените поръчки, финансово облагодетелстване и някой други порочни практики, за които хората знаят и не приемат“.

Американският посланик отиде на крака при Корнелия Нинова

Американският посланик отиде на крака при Корнелия Нинова

В соццентралата на "Позитано" 20 се е провела среща между...

на 12.10.2018

Деян Георгиев в прав текст обвинява съпартийците си, че са го предали и продали по време на последните местни избори, когато се е кандидатирал за кмет на община Якимово от БСП.

Ето как описва случая: „На местните избори на първи тур спечелих с 45 гласа повече от кандидата на ГЕРБ. БСП бе първа политическа сила с 5 човека общински съветници. Какво беше моето голямо учудване, когато на втория тур на изборите бях предаден и продаден именно от някой от тях, в резултат на което загубих от кандидата на ГЕРБ. След изборите разбрах, че мнението на същите, че не съм достатъчно умен  и интелигентен и поради това съм загубил изборите“.

След тези думи Георгиев заявява, че поема по нов път, „за да осигурява прехраната си за нормален начин на живот и обявява, че напуска БСП. Според данни на ПИК Деян Георгиев възнамерява да се присъедини към ГЕРБ.

Преди това 75% от членовете на общинската организация в Монтана напуснаха партията, а през последните дни 8 от най-изявените местни социалисти бяха отстранени от ръководни постове на структурите. Вчера стана ясно, че Нинова замисля чистка на партийните си опоненти чрез промяна на устава, който ще ѝ даде право да ги изключва от партията на централно ниво, както възнамерява да постъпи първо с шефа на социалистите в Пловдив, когото непрекъснато тероризира - Георги Гергов.

Ето и пълния текст на молбата му:

Вх №  11 / 08.10. 2018 г.

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП

Гр. МОНТАНА

УВАЖАЕМИ ДР. ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОблС НА БСП,

М О Л Б А

От Деян Боянов Георгиев-председател на

ОбС на БСП-община Якимово

Моля,  да бъда освободен от председател на ОбС на БСП община Якимово. От избирането ми за такъв през м.април 2016 г., въпреки многократните обещания от ръководни фактори в нашата партия не получавах поисканата организационна и финансова помощ за правилното функциониране на ОбС на БСП Якимово. Ние нямахме финансови средства за най-елементарното поддържане на клуб на БСП, в който членовете се събирахме и обсъждахме проблемите на общината, политиката и документите на БСП. От разговорите с редовите социалисти  разбирах недоволството от  това състояние на партията. Членовете не приемаха непрекъснатите скандали, обвинения, гонения и политика, водена от част от членовете на Националния съвет и местните общински и областни ръководители на БСП. Виждаше се, че както на национално ниво, така и на местно бяха отстранени уважавани и с опит публични личности на БСП, доказали се в годините, честно и принципно отстояване на идеите и идеологията на партията. В момента част от членовете на национално, областно и общинско ниво се ръководят само от личен интерес, обществените поръчки, финансово облагодетелстване и някой други порочни практики, за които хората знаят и не приемат.

За последните години работех честно и почтено, с голямо желание за издигане авторитета и политиката на БСП. Исках БСП да стане първа политическа сила, да  печели избори в името на хората в община Якимово.

Исках да подобрим живота на хората и поради тази причина реших да се кандидатирам за кмет на община Якимово. Голяма част от населението на общината застана зад моята кандидатура и бях убеден, че областните и национални ръководители ще ме подкрепят. На местните избори на първи тур спечелих с 45 гласа повече от кандидата на ГЕРБ. БСП бе първа политическа сила с 5 човека общински съветници. Какво беше моето голямо учудване, когато на втория тур на изборите бях предаден и продаден именно от някой от тях, в резултат на което загубих от кандидата на ГЕРБ. След изборите разбрах, че мнението на същите, че не съм достатъчно умен  и интелигентен и поради това съм загубил изборите. Разбира се, това е тяхно мнение и аз не се наемам да го оспорвам. Поради тези причини реших да поема по друг път, за  да осигурявам прехраната си за нормален начин на живот.

Уважаеми членове на областното ръководство, оставам с уважение към Българската социалистическа партия и към всички честни социалисти като се надявам, че ще уважите моята молба.

Нека тази молба да се счита и за напускане редовете на БСП.

С УВАЖЕНИЕ: / П/

/Д. Георгиев/

08.10.2018 г.

гр.Монтана

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 7556
архив

В тъмна улица се разминават двама. - Господине, да сте виждал наоколо полицай? - пита единият. - Не, не съм - отговаря другият. - Добре тогава, сваляйте палтото и часовника!

няма нови новини
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
сега
2939
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ след снощните метежи по улиците на София: Президентът не се разграничи от шпицкомандите на Васил Божков. Радев носи цялата отговорност за това, което се случва (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Раците да не пътуват, Лъвовете да са въздържани в емоциите си, Стрелците да не разчитат на късмета си
x