ПЪРВО В ПИК: Сглобиха уйдурмата "Орешарски -2" с Ахмед Доган отзад

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК: Сглобиха уйдурмата "Орешарски -2" с Ахмед Доган отзад

297919
на 10.04.2021
ПЪРВО В ПИК: Сглобиха уйдурмата Орешарски -2 с Ахмед Доган отзад
Автор:   ПИК

ДПС обяви, че ще подкрепи правителство на партиите от "протеста" и така почти подреди политическия пъзел.

препоръчано

В ход е римейк на уйдурмата "Орешарски" с Ахмед Доган отзад, както ПИК предвижда отдавна.

При тази хипотеза Слави Трифонов ще успее да състави правителство с гласовете на собствената си партия, Демократична България, ДПС и мутрите на Мая Манолова. Сборът им прави 122 мандата при 121, необходими за вот на доверие.

Излиза, че не им е нужна дори подкрепа от БСП.

Предполага се обаче, че червените на Корнелия, които са изтикани в ъгъла, нямат друх спасителен изход, освен да сложат рамо на новия Отечествен фронт.

При варианта "Орешарски" маските падат и проличава картинно, че проектът на Слави Трифонов е поредният лабораторен експеримент на Сараите и някогашната върхушка от комунистическата Държавна сигурност.

Разбира се, "историческият компромис" ще бъде легендиран пред широката публика като "национално отговорно поведение", като трудно решение, взето в ситуация на пандемия и очертаваща се икономическа криза. 

Първите коментари на експерти са, че ОФ-коалиция на власт, подпряна от Доган, е идеална изходна позиция за ГЕРБ и Борисов преди задаващите се президентски избори. На практика партията на Борисов, макар и категорично победила на вота, ще остане самотна опозиция в парламента и единствена, проява принципност в политическото си поведение. 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това