ПЪРВО В ПИК: Спецпрокуратурата с мигновена реакция за Лозан Панов и проверката на делото срещу Иванчева

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК: Спецпрокуратурата с мигновена реакция за Лозан Панов и проверката на делото срещу Иванчева

56712
на 29.11.2018
ПЪРВО В ПИК: Спецпрокуратурата с мигновена реакция за Лозан Панов и проверката на делото срещу Иванчева
Автор:   ПИК

Мигновена реакция имаше от страна на спецпрокуратурата след скандалната новина, че шефът на ВКС ще проверява Специалицираният апелативен съд, както ПИК съобщи по-рано днес (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

препоръчано

По повод публикации в медиите, според които председателят на Върховния касационен съд е разпоредил проверка на въззивните производства по НОХД № 2617/2018 г. с подсъдими Десислава Петрова Иванчева и Биляна Емилова Петрова, и.ф. административният ръководител на Специализираната прокуратура, и.ф. административният ръководител на Апелативна Специализирана прокуратура, наблюдаващият делото прокурор в първоинстанционната прокуратура и въззивният прокурор изпратиха писмо до председателя на Апелативния специализиран наказателен съд.

С цел да се осигури безпристрастно решаване на делото, прокурорите  предлагат то да не бъде предоставяно на проверяващите съдии от ВКС до постановяване на определение от състава на АСпНС по протеста на прокуратурата за отмяна на определението на СпНС по изменение на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“.

В писмото се казва, че от медиите са научили за исканията на председателят на ВКС Лозан Панов, който разпореди проверка на въззивните производства за подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Спецпрокурорите изтъкват, че делото е висящо, образуван е протест от страна на прокуратурата срещу първоначалното определение на съда да пусне Иванчева и Петрова под домашен арест, а съдебния състав на АСпНС не се е произнесъл. "С цел да се осигури безпристрастно решаване на това дело от съдиите нот АСпНС предлагаме НОХД №2617/2018 г. да бъде не бъде предоставяно на проверящите съдии от ВКС до постановяване на определение от състав на АСпНС, по протеста на прокуратурата", завършват писмото си обвинителите. 

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли
ПИК TV x
ПИК TV! Лъчезар Борисов: През 2020 година България достигна рекорден поток на преките чуждестранни инвестиции в размер на 4,2 млрд. лева. Безработицата вече се сви до предкризисните си нива (ВИДЕО) ПИК TV! Лъчезар Борисов: През 2020 година България достигна рекорден поток на преките чуждестранни инвестиции в размер на 4,2 млрд. лева. Безработицата вече се сви до предкризисните си нива (ВИДЕО)
ново
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това