ПЪРВО В ПИК! Стана ясно кой е мъжът, прострелял Роберт Фицо (СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК! Стана ясно кой е мъжът, прострелял Роберт Фицо (СНИМКИ/ВИДЕО)

354380
на 15.05.2024
ПЪРВО В ПИК! Стана ясно кой е мъжът, прострелял Роберт Фицо (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

71-годишният писател Юрай Синтула е мъжът,  прострелял словашкия премиер Роберт Фицо, съобщава Telegram-каналът Shot, цитиран от "Газета.ру".

препоръчано

"Стрелялият във Фицо 71-годишен писател Юрай Синтула е привърженик на либералната партия "Прогресивна Словакия". Синтула открито е изразявал в социалните мрежи ненавистта си към левите идеи, а през последната година и конкретно към Фицо", се казва в съобщението.

Изданието отбелязва, че медици в момента оперират словашкия премиер, а следващите няколко часа ще бъдат решаващи.

Юрай Синтула е роден през 1953 г., той е един от основателите на Литературен клуб ДУХА през 2005 г. Написал е три стихосбирки. От 2015 г. е член на Асоциацията на словашките писатели. Във видео от преди осем години той казва, че основава Движението срещу насилието. "Всеки нормален човек отхвърля насилието", казва той и допълва: "Нашата цел е да обединим хората, да запазим мира и да възстановим демокрацията. Много е трудно, защото вече никой не вярва на никого. Светът е пълен с хаос и омраза". 

Превод: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК