ПЪРВО В ПИК: Стефан Данаилов възкръсва в амбициозен проект. Снимат в 3 държави документален филм за живота на Мастера

ГАЛЕРИЯ ШОУ

ПЪРВО В ПИК: Стефан Данаилов възкръсва в амбициозен проект. Снимат в 3 държави документален филм за живота на Мастера

17086
на 28.09.2020
ПЪРВО В ПИК: Стефан Данаилов възкръсва в амбициозен проект. Снимат в 3 държави документален филм за живота на Мастера

Целият живот на великия Стефан Данаилов, от раждането до последния му дъх, ще бъде пресъздаден в биографичен филм, като плановете са клапата на снимките да щракне в най-скоро време. Това призна първо пред ПИК театралният продуцент Кирил Кирилов, който направи и последния спектакъл с участието на Мастера - "Актрисата".

препоръчано

Режисьор на лентата ще бъде Ивайло Христов, а сценарият е на племенницата на Данаилов - Росица Обрешкова, който режисира вуйчо си в "Актрисата".

"Ивайло Христов веднага прие да режисира филма, още повече, че са работили заедно със Стефан. Избран е и актьорът, който ще изиграе Данаилов, но името му все още е тайна. Планираме изключително мащабен проект - с участието на много хора и снимки на много локации. Ще издам, че планираме и снимки в чужбина. Едната локация е Италия, където Стефан Данаилов е снимал. Трябва да стигнем и до Париж", разказа Кирилов за амбициозния проект.

Във филма ще участват и студентите на Мастера от НАТФИЗ. Те ще направят интересни възстановки от съвместната си работа със своя учител. "Ще има дори възстановка как го посрещат по улиците след "На всеки километър". Предстои ни много усилен труд, защото филмът ще обхване наистина целия живот на Стефан - от малък до последния му ден. Сами знаете колко пъстър е неговият живот от всяка една гледна точка. Затова има вероятност филмите дори да са два - първа и втора част", добави още Кирилов.

Сценарият е написан, екипът е сформират, а преди да щракне клапата, трябва да бъде уреден и най-важният въпрос - финансирането. Една част от него е подсигурена, но амбициозният проект се надява на финансова подкрепа както от спонсори, така и от Киноцентъра и Столична община.

Паралелно с организацията по снимките на документалната лента, Кирил Кирилов не е изоставил и работата по завръщането на "Актрисата" на сцена. Благодарение на съвременните постижения на техниката, Мастера ще се завърне пред публиката като холограмен образ. Това трябва да се случи в началото на декември, в дните около рождения ден на Данаилов. Ако, разбира се, театрите не бъдат затворени отново заради коронавируса.

Сподели:
Бомба x
Тези три зодии са родени с късмет Тези три зодии са родени с късмет
ПИК TV x
МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ) МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това