ПЪРВО В ПИК! Фиаско за ППДБ - заради липса на кворум, депутатите няма да изслушат Главчев по скандала със Сребреница (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК! Фиаско за ППДБ - заради липса на кворум, депутатите няма да изслушат Главчев по скандала със Сребреница (ВИДЕО)

208006
на 02.06.2024
ПЪРВО В ПИК! Фиаско за ППДБ - заради липса на кворум, депутатите няма да изслушат Главчев по скандала със Сребреница (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Точно една седмица преди изборите депутатите прекъснаха ваканцията, в която излязоха за предизобрната кампания. В днешния Ден на Ботев те се събират, за да бистрят заплатите в здравеопазването и скандала "Сребреница".

препоръчано

В залата се събират само представители на ППДБ. Ген. Атанас Атанасов каза, че паметта на Ботев е почел вчера. Бачийски няма идея дали са взели половината заплата от шефчето на "Бейкролз".

Хубав неделен следобед, промените в Конституцията позволяват такива заседания, каза Николай Дренчев, отцепен от "Възраждане" независим депутат.

На вас ще е едната трета от къщата на Димитър Талев, защото сте истински патриоти, каза Манол Пейков.

Чака се втора регистрация след 15 минути, защото кворум не се събра при първия опит.

Искрен Митев обясни, че според промените в Конституцията такива заседания са възможни, друг бил въпросът защо премиерът Главчев не се явява да отговаря на поставяните му въпроси. Не познавам шефчето на "Бейкролз", нито някой ми е давал половин заплата, каза Митев.

66 човека сме в залата, каза зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова. Тя призова да се ползват уместно правата и темите, които дават поправките в Конституцията. Днес е ден за почит на Ботев, а тече и предизборна кампания, обясни Кирова. Според нея да се проведе извънредно заседание в петък, който е преди деня за размисъл е още по-неуместно. Скандалите се инспирират от хора, които няма какво да кажат, останалото според нея е фонов шум. Истината може да бъде разбрана, Главчев е в зала, каза Кирова.

Пиарът на ППДБ Найо Тицин не коментира темата "Бейкролз".

Стана ясно, че коментар от БСП няма да има.

Свидетели сме на поредния политически фарс в Деня на Ботев, това е отвратително, абсурдно е. ППДБ използват заседанието на Народното събрание за политически сили. ППДБ губят времето на хората, докато са се запътили към бунището на историята, каза Станислав Балабанов от ИТН. Според него Кирил Петков, Асен Василев и Атанасов гледат нагло и се здрависват с Главчев.

Не може служебен министър да изпраща ноти, които не са съгласувани с МВнР, каза Павела Митова. Не може да има двоен аршин и външно давление било то от Сърбия или от Русия. Реакцията на външно е, че са отстоявали позицията на България въпреки указанията от Главчев, каза Митова.

Недоразумение е това, което се случва в центъра на София като хепънинг, защото си имат кмет, коментира Андрей Чорбанов на въпрос на Соня Колтуклиева. Унизително е това да се случва пред Народния театър, оттам не протестират, каза пък Балабанов, като подчерта, че се пречи на други българи да ползват това пространство. След 10 юни от ППДБ ще бъдат обвиняеми, каза Балабанов.

Видяхме огромно неуважение от ГЕРБ, насроченото заседание беше от техния зам.-председател, неуважение към Главчев, но и неуважение към Ботев и медицинските сестри, каза Кирил Петков на трибунка. Частните болници предпочитали печалбата, затова нямало сестри. Не било нормално евроатантиците да гласуват с Орбан, Вучич и Путин за Сребреница.

В тона му влезе и Николай Денков, като проплака за здравето. ГЕРБ, ДПС и здравната мафия били виновни за липсата на здравните специалисти. Денков продължи да цитира мантри от програмата на ППДБ.

Васил Пандов пък директно заплаши, че скоро българските граждани няма да имат възможност да ползват конституционното си право за здравна помощ.

Защитаваме българските медицински сестри, а не правим предизборна пропаганда, отговори на въпрос на ПИК Асен Василев, като цитира условия от приет рамков договор. Бойко Борисов предпочита да си прави селфита с Урсула фон дер Лаейн и Манфред Вебер, вместо да се погрижат за българските медицински сестри, каза Василев.

Елисавета Белобрадова обвини Главчев, че указанията му по резолюцията за Сребреница е нечовешка проява.

ГЕРБ не уважават конституционния ред, днес те скриха служебния кабинет, който е техен, от отговори, каза пък Явор Божанков, според когото това било системно поведение на ГЕРБ. Под въпрос така се поставяла външната политика на България заради предишни обвързаности на Бойко Борисов, който е председател на външната комисия.

Никола Минчев също заклейми "договорката" на Главчев с Вучич за Сребреница.

Незачитането на Конституцията е най-малкото обидно, каза Атанас Атанасов. Според него тези въпроси щели да бъдат поставени и в следващото Народно събрание. ДАНС трябвало да се сезира за поведението на Главчев.

Няма да управляваме с ГЕРБ в следващ парламент, каза Асен Василев.

След серия въпроси на Соня Колтуклиева за срама на Христо Иванов, за Живко Коцев, пачките, пудела, контрабандата, Чаталджа, войната и мира, а и по още редица теми отговори не бяха чути, а трибунката се разтури.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК