Вход
София
Времето в София 6 o C

ПЪРВО В ПИК: Хора с увреждания скочиха срещу "смелите майки" и атаката срещу Валери Симеонов с декларации до Борисов: Излагането на деца в безпомощно състояние на студ и влага е физическа злоупотреба, ползвани са като инструменти за протести (ДОКУМЕНТИ)

ПЪРВО В ПИК: Хора с увреждания скочиха срещу "смелите майки" и атаката срещу Валери Симеонов с декларации до Борисов: Излагането на деца в безпомощно състояние на студ и влага е физическа злоупотреба, ползвани са като инструменти за протести (ДОКУМЕНТИ)

на 22.10.2018
248449
46
ПЪРВО В ПИК: Хора с увреждания скочиха срещу "смелите майки" и атаката срещу Валери Симеонов с декларации до Борисов: Излагането на деца в безпомощно състояние на студ и влага е физическа злоупотреба, ползвани са като инструменти за протести (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
22.10.2018
46
248449

Хора с увреждания скочиха срещу акцията на "смелите майки" срещу вицепремиера Валери Симеонов с декларации до министър-председателя Бойко Борисов. Няколко организации от страната изразяват възмущението си от политическата атака срещу кабинета. Припомняме, че в нея като жив щит "смелите майки" от палатковия лагер пред парламента са използвани от БСП, Слави Трифонов, Мая Манолова и задкулисието, стремящо се да бутне кабинета. 

Затова няколкостотин хора с увреждания се възмущават и изразяват недоумението си от случващото се, при положение, че кабинетът вече удовлетвори исканията на майките и отпусна 150 млн. лв. в бюджета догодина, както и гарантира приемането на Закона за хора с увреждания в желания от тях вид.

Ето какво пише в една от декларациите на страдащата от мускулна дистрофия Дани Иванова, която е на 40 години и също е майка. Тя е председател на Фондация "Майки с увреждания за достойно детство". 

"Г-н Премиер, над 15 години сме изградили мрежа за взаимопомощ на над 120 човека с увреждания и семейства с деца с увреждания, събирали сме помощи и дарения за спешни и неотложни нужди за лекарства, отопление, лечение, инвалидни колички и др., но нито ден не сме одобрявали ползването на деца, младежи или възрастни хора с увреждания като инструменти за провеждане на протестни действия, било то и за най-добрата кауза.

Излагането на деца, младежи и възрастни с тежки увреждания, в безпомощно състояние на студ, пек, вятър и влага е чисто физическа злоупотреба с тези хора и деца. Отстояването на гражданска позиция, борбата за нашите деца, не трябва да е за сметка на здравето на децата. И да, в сферата на уврежданията, социалните политики за хора с увреждания, е време за РЕФОРМА, за обръщане на системата, за реална помощ на хората", пише Иванова.  

Подобно е и мнение на още стотици хора, които са обединени в друга организация на хора с увреждания и от тяхно име пише до премиера Вени Георгиева.  

"Г-н Премиер,

през всички месеци на изминаващата година и ежедневните срещи с родители на деца с увреждания и възрастни, акцентът на разговорите ни е бил възможността им да живеят по-различно и по-достойно. В разговорите ни се наблягаше и на необходимостта от местно партньорство с местната власт и упорита работа за достоен живот на хората с уврежданията, не само на местно, но и на национално ниво.

Г-н Премиер, животът ми е преминал в борба, за моя живот, за този на детето ми, за над 300 човека с увреждания - стари и млади, жени и деца с увреждания в Луковит и региона. Социалните работници и местната власт че познават и с взаимно уважение и помощ сме помогнали на много хора.

Обаче, никога не сме си позволили на гърба на деца и възрастни с увреждания да упражняваме натиск, да ги разкарваме в студ и пек, спекулирайки с трудния им живот, за да спечелиш подкрепа или друго. Г-н Премиер, пътят на реформата е труден, социалното напрежение е голямо, но искрено ви желая, на Вас и Правителството да направите живота на хората с увреждания достоен и по-добър - правилната посока. Не позволявайте да ни използват за политически цели и икономически натиск", пише Георгиева.

Сподели:
Напиши коментар »
(46)
1
................ВИЕ/БАМАИКЯТА УМРЪЛЯФ @@@$$$€€€ГУЗ !.....НЕШТАСНИЕ ЖАЛКИЕ ГОВЕДА !.....И ВИЕ И ТЕ !.....
2
Подкрепям декларацията. Майките какво още искат? Нали получиха каквото искаха, но по всичко личи, че исканията им са политически. Да се прибират, да прибират и децата си, защото са вече нагли и досадни. В тая държава всички сме за оплакване, а не само те, че да ни занимават толкова време само с техните проблеми. КОЙ няма проблеми?
3
..........ЕХКУРЗИАНТ БОРИСОФ ?.....АЗ ?.....СЕХИ ТУРИЗАМ ?.....САААДРАЛИТИ ГЗО ?.....
4
Намериха се двама дебили с ментални увреждания които явно под диктовка подкрепяли престъпниците Тиква и Винкел.Типични електорални единици на ОПГ ГРОБ.
5
Нали България е " евроГЕЙска държава " ???!!! Законодателно съдбата на гражданите и с увреждания ДАЛИ Е УРЕДЕНА както в скандинавските страни,както в Холандия , в Белгия..... Защо БЪЛГАРСКА майка с детето си ОТЧАЯНА от дереджето в ИЗЧЕЗВАЩАТА КОЛОНИЯ напуясна РОДИНАТА СИ -МАЩЕХА и замина за Холандия ? Защо майки с деца с увреждания от западноевропейски страни не пристигат в България ?
6
Така е , но Сорос "майките" се интересуват повече от пари , вместо за болните си деца !
7
Корнелия била обещала да възстанови държавата, след опустошенията на ГЕРБ. Нека допуснем, че е искрена в намеренията си… Само че – няма шанс… След Боко не е ясно изобщо ще е възможно ли да се възстанови България. 1 милион работещи ще трябва да хранят 6 милиона други, а и да плащат десетки милиарди външни дългове. След Боко – дърпаме шалтера, който и да дойде
8
Явно тази майка която защитава простака Симеонов си подготвя мястото за влизане в Парламента като депутат
9
Защо понятието "фондация" не се таксува като нецензурно?
10
Стига сте ни занимавали с тези платени от комунистите неграмотни идиотки, които висят по мегданите уж да искат пари за нещастните си болни дечица. Кой им е осигурил палатките, черните фланелки, балони и други аксесоари за протестите? В действителност са пратени там, за да подпомагат комунистите в свалянето на правителството. Това е извратена комунистическа политика и пропаганда. Тъй като никой не иска да им излиза по мегданите да стачкува те търсят други начини като тези стачкуващи 5-6 идиотки, които комунистическите медии рекламират. Всеки нормален човек знае, че ние сме най-бедната в Европа бивша комунистическа държава управлявана от примитивни руснаци и по тази причина нямаме икономика. Държавата ни е ограбена с разни КТБ-та, с комунистическите милиционерски бандитски групировки ВИС, СИК, ТИМ ръководени от Кремъл така че пари за богат и изискан живот на инвалидите няма. Животът еднакво е труден и за тях и за тези, които уж са здрави, за да работят и да плащат издръжката на инвалидите.
11
Г-н Борисов ще направи непростима грешка,ако "изгори" юргана заради една бълха.Общественото негодувание генерира силно напрежение,което неминуемо ще прерасне в действия които никак няма да са от полза за правителството,респективно за обикновените хора,АКО и този път проблемите отидат в канализацията.Не може властта да е притежание на днешните управляващи, на всяка цена...
12
Хахаха, много СТЕСМЕШНИ И ЖАЛКИ БРЕ, И двете "декларации" са писани от едно и същомясто.От платените слуги на ТИКВАТА.Поне да си бяхте направили труда, да ги направите тазлични, бе смешници. Хахахаха, няма такова падение, няма такъв смях.Колкото и да виетекато побеснели, ТИКВАТА Е ПЪТНИК, И ЧАКА ШУТА.
13
Да не дава Господ да имате дете с увреждания или да сте инвалид. Не съдя никого. Всички имат право на по-добър живот, а за постигането на тази цел трябва борба. Нищо в този живот не идва даром. Жалко е политизирането на протестите и модното напоследък контрапротестиране.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
ПИК, а бихте ли публикували Ваш материал от времето преди НФСБ да се коалира с ГЕРБ? Тогава и според Вас Валери Симеонов беше леке.
16
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
17
Обадили са се точно тия, които чрез разни фондации усвояват пари уж в помощ на децата с увреждания. Срещу Дани и Вени протестират майчиците, които няма на кого да оставят децата си, за да упражнят правото си на протест и справедливите си искания за по-добър живот на децата им. Аман от данита и венита с ментални увреждания и зинали алчни усти, които не се свенят и от нещастието на децата да печелят.
18
ЛУДАТА СЕЛЯНКА КОРНЕЛА СЕГА ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ВСИЧКИ ИНВАЛИДИ СА КУПЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...ТОВА ЩЕ РОДИ БОЛНИЯ МОЗЪК НА КРАДЛАТА И ИЗМАМНИЦАТА КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА.
19
Не са духнали само майките, а и ние с 95 процента увреждане сме вече в чужбина! Нооооо, не искам да бъда използвана!!!
20
До сега симпатизирах на тъй наречените „ Смели Майки “ - но тази сутрин разбрах , че и тези които вземат и по 970 лв пенсия и те са излезли на протест . 970 лв . не вземат дори ония мъченици които цял живот са копали 500 метра под земята - миньорите . Освен това излизат данни които показват , че тези майки са финансирани от Сорос и до тях се е лепнала една крадла и лъжкиня шеф на БСП . Така че протестът става политически . Правителството е законно избрано и никой няма право по незаконен начин да го сваля . Така че тези Майки са маша в ръцете на Нинова . Призоваваме полицията да се намеси и да разгони тези които месеци наред превръща животът ни в ад .
21
Най-ниското ниво на псевдо-журналистиката, характерно с тотална липса на чисто човешки ценности. Практически липсват думи с които да се опишат септичната яма, в която се превърна пик и управляващата мутро-комунистическа клоака. А наглостта на управляващите и техните медии минава всякаква граница. Коментари по темата за хората с увреждания в България и техните доходи са безпредметни, както впрочем и за размера на пенсиите, здравеопазването, корупцията и мн. други.
22
Валери Симеонов в нормална европейска държава вече щеше да е забравил, че е част от управляващата коалиция и отдавна щеше да бъде хвърлен в политическата канализация при себеподобните. Никой никога няма да забрави наглостта на ВС, ББ - тиквата и ЦВЦВ
23
ТАКОВА Е И ДЪРЖАНИЕТО НА '' МАЙКИТЕ '' И КОГАТО НИКОЙ НЕ ГИ ВИЖДА....А ИМЕННО БРУТАЛНО СЕ ДЪРЖАТ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ РОЖБИ В АПАРТАМЕНТИТЕ СИ ...БУКВАЛНО ИМ КРЯСКАТ И ВИКАТ :..: - '' БОГ МЕ Е НАКАЗАЛ ...БОГ МЕ Е НАКАЗАЛ...САМА БЕЗ БАЩА ТИ ...'' ..ТОВА СА ДУМИ НА ТОЧНО ТАКИВА МАЙКИ ..,КОМШИИ СА ГИ ЧУВАЛИ КАК ИМ СЕ КАРАТ И ДОРИ ГИ ПСУВАТ В КЪЩИ.. И ПОЧТИ ВСИЧКИ СА РАЗВРАТАДЖИЙКИ ....ТЕ И ЗА ТОВА ИМАТ ТАКИВА ДЕЦА ...И ПРОДЪЛЖАВАТ С ЛЮБОВНИТЕ СИ ОРГИИ ...КОМШИИ НА ТАКИВА МАЙКИ СА ИЗУМЕНИ ,ЗАЩОТО ПОСРЕД НОЩ ИЗЛИЗАТ С ЛЮБОВНИЦИ С РАЗНИ КОЛИ ,ДЖИПОВЕ В КВАРТАЛИТЕ МЛАДОСТ, ЛЮЛИН ,СТРЕЛБИЩЕ НА ЛАРГОТО СА ГИ ВИЖДАЛИ ПОДАБНИ МАЙКИ ДА СА С РАЗНИ ЛЮБОВНИЦИ ,ДОРИ И С ПИЯНКИ ХОДЯТ..ВЕСЕЛА ОДАЖИЕВА '' МАЙКА '' ОТ БСП ,СЕ СЕТИЛА ДНЕС ПО БТВ ДА СИ ВАДИ ДЕТЕТО...А КЪДЕ БЕШЕ БЕ ВЕСЕЛА ПО ВРЕМЕТО НА БСП..? ДИМИТРИНА РУСЕВА С ЧЕРВЕНАТА КОСА ПУШАЧКА И ТЯ ПО 2 КУТИИ НА ДЕН ,СЪЩАТА КАТО ВЕРА - '' МАЙКА'' КАЗА : ''НЕКА ДА НИ ЯХВАТ ...НО ДА СИ СВЪРШИМ РАБОТАТА..''.
24
Да се изгонят от бг сорос и отворено общетво
25
Декларациите са от "хора", пък само един се е подписал. Я дайте имента на всички, дайте да я видим тази фондация от пазарджик - устав, членове, счетоводство, регистрации? Позор!
26
Къде са социалните служби в тази страна?Къде в цивилизования свят е позволено такова отношение към деца- инвалиди. Да седят на студ , дъжд , пек, вятър на улицата заради политически интереси на една или друга партия. Противопоказано е за тяхното и така крехко здраве. Искрено съжалявам болните деца - инвалиди- никой не е виновен , че са се родили така, но тези майки са за затвора.Наскоро показаха филм за скандинавските страни как отнемат здрави деца от интелигентни родители само заради съмнение , че плачат от обида , а тук- болни хора по- цял ден на пътя и ....Те са прави , а не обществото, което не е съгласно с методите на протест- представете си само как действително милеят майките!
27
отговор на коментар
Хайде, без да слагаш всички в държавата под общ знаменател. Има хора, които правят законен бизнес, плащат осигуровки и дават работа на много хора.
28
отговор на коментар
Те ПРЕСТЪПНИЦИТЕ си гласуваха закон ЗА АНИСТИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, които извършиха? -Гласуваха го бсп,дпс и дсб!?
29
отговор на коментар
До 8 Зоро-простака си ти и то платен дебил .
30
Поздравяваме ГОСПОДИНОВ БОЙКО БОРИСОВ от Фракфурт на Майн и ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,
31
отговор на коментар
След два фалита на държавата извършени от бсп и едно разграбване на икономиката, наречено „приватизация“ останало ли е НЕЩО за опустушаване!!!?
32
Нагли жени не майки, чухте ли сутринта по бтв колко лв. взема майката на дете инвалид, не детето _970лв. за какво ги харчи един господ знае. Сега не стига че получиха толкова придобивки ами и още искат, искат власт, искат да се месят в политиката, искат оставки в кабинета. Никаква оставка, абсолютно прав е в.симеонов. А на тези майки не трябва да им се дават пари на ръка, да се изградят дневни центрове за болните с най добра грижа а майките да ходят да работят и да плащат данъци. Какво излиза, че с парите от нашите данъци те получават едни помощи за каквито никой друг в държавата не може и да си мечтае Нагли хора защитавани от куп лицемери и политически мераклии
33
Пиарите на правителството може и да са добри в атаките, но...греят бавно.Авторките -Дани и Вени-сиигурно са Йорданка и Невена/имах такива съученички, че се досещам/, а това е смущаващо - не са си написали имената, ама няма да ги проверяват в ЕСГРАОН-а, я.Не съм нито съдия, нито адвокат на първите, нито на реагиращите възмутено. Фактът си е факт - увлекли са се вторите, защото, най-малкото - инвалидните колички са безплатни и го знам от личен опит - 684 лв ти отпускат, за да си я купиш. Продължавам да смятам, че Валери Симеонов го туриха на пангара от коалициИте, а той просто е невъзпитан, за което са виновни бабите и майка му /първите 7 години!/.Впрочем, тези "възмутени" декларации НЕ СА ли /също/ политическо заиграване, но в защита срещу "атаката"?!
34
Цяла България трябва да плаща за това, че една шепа комунистки са родили изроди( нещо обичайно за тази партия), на всичко отгоре ни писна от палатките им, черните балони и прочее шумотевица. Да напишат на плакатите си " Всеки идиот-член на БСП" !
35
отговор на коментар
ЕПМ Добри !!!!
36
Винаги има продажници и предатели. Българската история е изпълнена с примери. Написалите това сигурно и не съществуват в душевния мир. Това са измислени или поставени кукли на конци.
37
За тези хора ще дам моята лепта.Но не за тези властолюбци като Мая и СЛАВЧО.
38
Е на това му се вика българска работа. Едните на една страна, другите - на друга. Карайте се едни други да се радват господарите.
39
Какво стна с принципите на демокрацията.Един вице премиер ни проглуши с просташки изказвания и се намират хора, които го защитават.Защото БСП не знам ти какво ти..Остава и в лицето да ви плюят и ще сте доволни.
40
Въх, няма такава фондация. Ха-ха и почерка на подписите е един и същ. Ама не е ли подсъдимо да се фалшифицира
41
Очевидно е че един индивид е писал и двете декларации. И в студ и в пек се повтаря, листовете са еднакви. Повечето запознати знаят че на една организацийка само в Пазарджик Луковит и Бургас са им останали пионки
42
използването на тези инвалиди, зависими от социалните "бонуси" болни хора,да ги караш да пишат политически писма е престъпление. А социалните да не се хабят, работата им е да се грижат за тези хора а не да ги използват за политически цели. Затвор за геноцидната политика на герб към децата инвалиди.
43
Значи хората с тая деклерация да излязят с имената си,както протестиращите майки са излезли с имената си и документацията си.Тези ми мязят на фалшиви болни и неслучайно в България има пари за няколкостотин фалшиви инвалиди,но за доказано болни деца..........парите на държавата и се свидят.
44
отговор на коментар
Курнелията като нарече :УБИЙЦИ: министрите заради катастрофата на седемнадесет загинали в Своге, защо не се възмущавахте? Прав е Симеонов, искал е да каже УЖ страдащи за децата си майки, а са ги подложили на тормоз, по цял ден навън. ПИСНА МИ ОТ ХЛЕНЧЕЩИ МЪРЗЕЛИВИ, ЛАКОМИ ХОРА, КОИТО ЗА ОБЛАГИ СИ ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦАТА. ПИСНА МИ ОТ ОПЛАКВАНИЯ И РАЗНИ ЧЕРНИ ОТВРАТИТЕЛНИ ЗНАМЕНА, ОПЛАКВАЙКИ КОМУНИЗМА. КЪДЕ БЯХА ПРИ ТРОЙНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ЧЕ, НЕ ПЛАКАХА ТОГАВА, АМИ СЕ СКАТАВАХА. ОТВРАТ!!!!!! ПРЕКАЛИХА!
45
46
Помните ли Чернобил??? Помните ли Чернобил???
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 16065
архив

Питат Радио Ереван: - Българите могат ли да донесат пръст от Луната? Отговорът на радиото е: - Могат, ама среден...

няма нови новини
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
сега
1681
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Отложиха делото за мярката на Миню Стайков
x
ДАР ОТ ПРИРОДАТА: Броколите подтискат туморите
x