Вход
София
Времето в София 21 o C

ПЪРВО В ПИК! Цацаров: Имотните сделки на семейството ми са проверявани! Едни и същи пробутват еднакви лъжи години наред. Дори нямат доблест да застанат с името си...

ПЪРВО В ПИК! Цацаров: Имотните сделки на семейството ми са проверявани! Едни и същи пробутват еднакви лъжи години наред. Дори нямат доблест да застанат с името си...

на 20.05.2019
24656
19
ПЪРВО В ПИК! Цацаров: Имотните сделки на семейството ми са проверявани! Едни и същи пробутват еднакви лъжи години наред. Дори нямат доблест да застанат с името си...
Автор: ПИК
20.05.2019
19
24656

Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува следното становище на главния прокурор Сотир Цацаров:

На 19.05.2019 г. /неделя/ вечерта сайтът „Биволъ“ публикува статия със заглавие „Апартаментгейт: След затварянето на имотния регистър, името на Цацаров изчезна от скандална сделка. Цацарови – редовни клиенти на имоти от съдружник на „Мултак № 1“ в Пловдив“.

Според изложените твърдения, по повод извършено през 2007 г. от търговско дружество дарение на семейството ми с недвижим имот /апартамент в гр. Пловдив/, в края на 2012 г. имотният регистър е бил подменен със задна дата, като сделката била „преформатирана на покупко-продажба“.

Това се случило и сега, след като на 19.05.2019 г. имотният регистър бил „затворен“ за повече от 36 часа и така информацията за тази сделка – дарение „изчезнала“.

Твърди се също, че за нея, въпреки мои изявления по медиите, не са били показани никакви автентични документи, като „по тъмна доба вписването беше променено от „Дарение“ на „Покупко-продажба“.

Следват още твърдения относно сделки с недвижими имоти и продавачите им, като собственикът на строителна компания – продавач е представен като съдружник на „Мултак № 1 в Пловдив“.

Според „Биволъ“ всичко това напомня за подобни сделки на властимащи сега, след разкритията, наречени „Апартаментгейт“.

Още днес /20.05.2019 г./ сутринта, „новината“ бе разпространена в национален ефир от Христо Иванов, председател на политическа партия „Да България!“ и бивш министър на правосъдието, при участието му в сутрешен блок – че по съобщение на „Биволъ“, от партидата ми в имотния регистър „е изчезнала една имотна сделка“.

Неистината за въпросното дарение е разпространена подробно за първи път отново от сайта „Биволъ“ на 26.11.2012 г., по време на процедурата по избор на главен прокурор, провеждана тогава. Различно бе само заглавието: „Фирма дарила Цацарови с апартамент в Пловдив?“, иначе твърдяното и целта, с която това се прави, бяха напълно идентични с тези сега.

В хода на процедурата по избор, приключила през декември 2012 г., Етичната комисия на ВСС извърши проверка на медийните публикации с такъв предмет, касаещи както тази, така и други имотни сделки, отразени сега отново от „Биволъ“. За нуждите на тази проверка, представих подробни писмени становища /на 26.11.2012 г. и на 07.12.2012 г./, придружени с необходимите документи, сред които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от дружеството – продавач и др.

Етичната комисия не откри нарушения. Въпроси, свързани с публикациите на „Биволъ“ и на други медии в тази насока ми бяха поставяни и при откритите изслушвания в комисията, а и по време на избора, предаван пряко по националната телевизия. Така още в края на 2012 г. стана ясно, че семейството ми не е надарено, а е закупило апартамент в гр. Пловдив, със застроена площ от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лв. Отговор получиха и всички други твърдения, „припомняни“ сега от „Биволъ“.

Готов съм да предоставя отново за публичен достъп документи /нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на имота и др./, представени от мен и за нуждите на проверката във ВСС още през ноември 2012 г., по предния сигнал на „Биволъ“ преди 7 г.

Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия. Всички имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им.

За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации. Статията от 19.05.2019 г. няма автор, освен безадресното „Биволъ“. Така единственото неясно и неразбрано от мен е липсата на доблест от страна на нейния действителен автор да застане с името си зад това, което е написал.

Сподели:
Напиши коментар »
(19)
1
от Дондуков 2...
2
Всички пътища вместо към Рим водят до червеното блато на ПОЗИТАНО. Царете на доносите и пасквилите ...
3
Сложете срещу Йончева снимка на Габриел
5
Споко, тебе пак ще те проверяват ама истински, едва след като ти свърши мандата!!!
6
Taka ще е Цацаров. ! Като не подпука навреме червената паплач по примера на руснаците и остави тези тапири на свобода.Особено сега когато започна да ровиш по-дълбоко в позитанското блато......
7
на статията....ЗАЩО?
8
Овощарю,що лъжеш?
9
Сотир Цацаров и съпругата му Меглена Цацарова вече са неоткриваеми в имотната партида на фирмата “Калисто Мати” ЕООД, за която Бивoлъ разкри още преди 7 години, че през 2007 г. е дарила апартамент на Цацаров. Тогава той е най-влиятелният пловдивски съдия, Председател на Окръжния съд. Заради скандала с въпросното “дарение” и кандидатурата на съдия Сотир Цацаров за Главен Прокурор на държавата, Имотният регистър в края на 2012 г. беше подменен със задна дата и сделката беше преформатирана на “покупко-продажба”. Сега отново публичният справочник беше свален, а сделката по този имот в самия център на Пловдив…. просто изчезна. Това забелязахме непосредствено след внезапното затваряне на Имотния регистър, в разгара на скандалите по #АпартаментГeйт. Освен изчезването на Цацарови, има и обратният симптом – фирмата “Калисто Мати” също се изпари в имотните партиди на Сотир Цацаров и Меглена Цацарова за тази конкретна сделка. Проверката на Бивoлъ бе провокирана, след като Имотният регистър беше затворен в петък вечерта (17 май 2019) в продължение на повече от 36 часа.
10
Прав сте г-н Главен Прокурор, но Вие в това си качество обсебихте цялата доблест на обществото във Вас и за другите не остана!
11
Директорката на Службата по вписванията в Пловдив - Павлина Пичева е първа приятелка на жената на Цацаров, която е нотариус. Така, че тя е манипулирана имотния регистър.
12
Само във Фрог: Жената до Гешев с чисто нов апартмент на безбожно ниска цена-240 евро/км. м.20.05.20192069
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
втори мандат за Цацаров - велик е.Не му пука - ще им покаже имотния регистър та свят ще им се завие на някои хора дето си мислят че са недосегаеми..
18
Поръчков сайт занимават се само с долни мръсотии някой трябва да им намери и тяхните далавери да видим откъде се издържат, кой им плаща да плещат и да бълват лъжи.
19
Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина Ханчева, си е купила чисто нов апартамент в София на безбожно ниска цена. Според нотариалния акт, с който Фрог нюз разполага, през декември 2014 г. за близо 86 км. м. в Зона Б -17, на ул. „Ген. Столетов“ № 8, тя е броила 40 000 лева. Това означава, че един квадратен метър от имота излиза 465 лв. или 234 евро. Проверка на цените на имотите в този район и период показва, че най-ниските пазарни цени варират между 800 и 900 евро за кв. м. Има още един много любопитен факт - цената на въпросния апартамент е в пъти по-ниска дори от данъчната му оценка /виж подробностите по-долу/. Излиза, че с изгодната сделка Ханчева „слага в малкия си джоб“ всички досегашни играчи, изплували в скандала „Апартментгейт“. Сигурно се питате как е възможна такава ниска цена за чисто нов апартамент?! Отговорът прозира от решение на една офшорна компания, която купува дяловете на фирма, собственост на Александър Ваклин, който е свидетел по делото „Иванчева“ , и неговия ортак - Марио Кръковски. Ето и подробностите от новото разследване на Фрог: Детелина Ханчева купува последователно от фирма „МС Консулт 2010“ ЕООД три имота. На 9 декември 2014 г., няколко дни преди рождения й ден, е купено жилище. Според данните от имотния регистър, без общите части, то е с площ 71,730 квадратни метра. Намира се на столичната ул. „Ген. Столетов“ 8. Също през декември, но две години по-късно, през 2016 г. към жилището е добавен и 18 кв. м. гараж. За следващия декември имуществото е окрупнено с 542 кв. м. поземлен имот, върху който е сградата с апартамента и гаража. Фирмата продавач е инвеститор на проекта, който е завършен през 2014 година. Сградата е четири етажна, „с 12 апартамента, на парцел с голямо лице и тесни калкани“, както пише в описанието й. Данъчната оценка на недвижимия имот е 102 183,60 лева. Пазарната към този момент е около 150 000 лева. Имотът обаче е продаден за 40 000 лева. Представляващия дружеството Мирослав Чергаров заявява, че сумата е изплатена по банков път. В нотариалния акт от 2014 г. е записано, че апартаментът се състои от антре, коридор, дневна с кухненски бокс и трапезария, спалня, кабинет, баня с тоалетна и балкон. Като се добавят и 14 кв.м. идеални части от общите части, целия имот е записано, че е 85,77 кв. м. + 7 кв.м. мазе.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 7465
архив

Нострадамус шамари котката си:
- Тук ли ще пикаеш след малко ти, бе, тука ли, бе!?

няма нови новини
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
сега
2167
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи кадри от мястото със зловещата находка с човешки останки край Негован (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за неделя - Скорпионите да си седят вкъщи, неразрешими проблеми тормозят Козирозите
x