Вход
София
Времето в София 28 o C

ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска имунитета на шестима депутати - Елена Йончева разследвана за пране на пари в особено големи размери (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска имунитета на шестима депутати - Елена Йончева разследвана за пране на пари в особено големи размери (ОБНОВЕНА)

на 08.11.2018
74998
39
ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска имунитета на шестима депутати - Елена Йончева разследвана за пране на пари в особено големи размери (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.11.2018
39
74998

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание днес искания за снемане на имунитета на шестима народни представители. Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство, на основание чл. 70 ал. 1 от Конституцията на Република България.

Цацаров иска имунитета на Елена Йончева заради разследване за пране на пари в особено големи размери по чл. 253 ал. 5 вр. ал. 1 НК. Въз основа на постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък. Припомняме, че първо ПИК разкри преди време подробности за аферата (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

В хода на разследването е установено, че на 17.04.2012 г., на основание чл. 113 от Търговския закон, едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ /дружество, регистрирано на 09.02.2011 г., съгласно действащите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови/ юридическо лице с правно организационна форма – дружество с ограничена отговорност и с наименование „Офроуд“ ООД. На 20.04.2012 г., представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с „Авторска телевизия“ ЕООД.

В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ ООД – 10 000 лева, разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лева. Всеки от учредителите /„Авторска телевизия“ ЕООД и „Далий Трейдинг Лимитид“/, при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла /по 50 %/, с обща номинална стойност в размер на по 5000 лева. Вноските в капитала са разпределени, както следва:

- съдружникът „Авторска телевизия“ ЕООД, срещу записаните 50 дружествени дяла, се задължава да извърши парична вноска в размер на 5000 лева.;

- съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид“, срещу записаните 50 дружествени дяла се задължава да извърши парична вноска в размер на 315 000 лева, от които 310 000 лева /разликата между общата сума на паричната вноска и общата номинална стойност на записаните дружествени дялове/ да бъдат отнесени във фонд „Резервен“ на „Офроуд“ ООД. „Далий Трейдинг Лимитид“ се е задължило след учредяване на „Офроуд“ ООД в Търговския регистър на Република България да направи и допълнителна парична вноска в „Офроуд“ ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равностойност в срок от 1 година, при годишна лихва 5 %.

ПЪРВО В ПИК TV! Ето как Елена Йончева източвала КТБ с офшорки!

ПЪРВО В ПИК TV! Ето как Елена Йончева източвала КТБ с офшорки!

ГЕРБ оповестява извънредни новини в парламента. Пред...

на 18.07.2018

Учредителното събрание е проведено на 23.04.2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ ООД е избрана Елена Николова Йончева. В това си качество, тя е сключила с „КТБ“ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. На 20.06.2012 г. и 22.06.2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ ООД са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“. Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство.

Цацаров иска и имунитета на Георги Михайлов, народен представител от ПГ „БСП за България“, за престъпления по чл. 219 ал. 3 вр. ал. 1 НК /умишлена безстопанственост/ и по чл. 220 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК /сключване на неизгодни договори/. В СГП са постъпили материали от извършена проверка от отдел „Икономическа полиция“ на СДВР, с предложение за образуване на досъдебно производство. От тях, както и от приложените договори за доставка на медикаменти и консумативи, е видно, че към 31.05.2018 г. задълженията на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания  - София /СБАЛХЗ ЕАД/ към всички доставчици са в общ размер на 24 359 808 лв. В хода на проверката от служителите на СДВР е установено, че за периода 07.05.2015 г. – 19.04.2017 г. директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов, като в това качество той е сключил преобладаващата част от договорите, последица от които е посоченото финансово състояние на лечебното заведение.

Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов, народни представители от ПГ на ПП „Воля“. Спрямо тях, по досъдебно производство, започнало в ОП Варна, са повдигнати и предявени обвинения за престъпления по чл. 213а ал. 2 т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК /изнудване/. По предявено предно искане на главния прокурор, всеки от тримата народни представители е изразил писменото си съгласие за снемане на имунитет, съобразно чл. 70 ал. 2 от Конституцията. Понастоящем делото е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на Веселин Марешки, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за престъпление по чл. 321 ал. 6 НК /сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага/. Даденото вече съгласие от народните представители не включва и обвинението за това престъпление. Според тълкуването в Решение № 10 от 27.07.1992 г. по к. д. № 13/92 г. на Конституционния съд на Република България е необходимо повторно сезиране на парламента. Обвиненията касаят дейност на Веселин Марешки като съдружник и управител на „Фармнет“ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов като регионални мениджъри, свързана с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия /по-високи цени спрямо другите доставчици/.

 Борис Кърчев, народен представител от ПП „ГЕРБ“, за престъпления по чл. 255 ал. 3 вр. ал. 1 т. 2, т. 6 и т. 7 НК /избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери/. В резултат на подадени сигнали от гражданин и НПО е започнала проверка, която е установила достатъчно данни за извършено от Борис Кърчев данъчно престъпление - затова че през месеците юни – юли 2015 г. в гр. Стара Загора, като управляващ „Би Би Си Кейбъл“ ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 320 000 лева ДДС, като потвърдил неистина в подадена Справка - декларация по ЗДДС и използвал документи с невярно съдържание – отчетни регистри и данъчни фактури и приспаднал неследващ се данъчен кредит.  В хода на проверките е установено използването на сходна практика за избягване, установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери и от „КТВ“ ООД. Управляващ съдружник в дружеството от създаването му на 24.03.2005 г. до 24.08.2016 г. е бил Борис Кърчев.

 

 

Исканията на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно НПК. Съобразно чл. 31  ал. 3 от Конституцията,  обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Ха ха ха най-накрая една добра новина. Йончева си мислеше , че за нея правилата на важат !!!!!!!! А Импексова кога?
3
България няма свобода на словото !!! На Йончева е заповядано да се затвори устата !!! На къде отива тази държава ???? Лошо много лошо !
4
ЩЕ НАДМИНЕМ СТАЛИН и БЕРИЯ !!!???
5
Йончева нали беше фаворит на Нинова за водач на листата за евродепутат? Тя Импексова, ако няма далавера не ги харесва , по това ги избира.
6
От успешна и уважавана журналистка, се превърна в посмешище.
8
ДААААА !!! АКО ТОВА Е ВЯРНО, ЗНАЧИ НА ЕЛЕНКА Й ОТВЕЯХА ЕВРОДЕПУТАТСТВОТО !!! МАКАР ЧЕ ПРИ ТЯХ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА НЯМАТ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧЕНИЕ !!! ТАМ НАГЛОСТТА Е ПРЕДИМСТВО !!!
9
Кво стана сега, момата на СС Момата и лична изтривалка на Импексовата барсала, скоро ще мириши във Сливенския затвор.
10
Кой каквото е дробил в попарата да си го сърба. ПИК до кога ще цензурирате много ясно и точно написани коментари, а продължавате да публикувате постоянно мръсотиите на т,н, Рошко в пост 1. Не Ви ли е ясно, че подобни писания свалят много новото на този сайт.
12
отговор на коментар
Когато си прост ,то е до живот ! Дай определение за "Свобода на словото"!Хубаво,много е хубаво даже.Не можеш да дрънкаш глупости ,а ти целия в л....а!Гнус!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Днес е един добър ден за българското правосъдие. Демокрацията най накрая показа, че може да се бори с корупцията наложената от корумпираните БСПеерасти водени от още по корумпиране Импексови Куралбии, в които е тя редом с много крадливи червени шафрантии, под знамето на Импексовата барсала..
15
Свинята Цацаров ,кой го разследва ?
16
Голяма работа. Разследването не означава, че ще завърши с осъдителна присъда. За пример давам Цецко - на две инстанции го признаха за виновен, накрая промениха закона заради него и го оправдаха. Сега раздава морални присъди и сочи с пръст "престъпниците", които имат дързостта да се опълчат срещу шайката. Въпросът е - това лов на вещици ли е, а ако не е, къде е било финансовото разузнаване толкова години, след като всички търговски дружества и отчетите им се публикуват в ТР, а БНБ упражнява надзор върху банковите транзакции? Или сега моментът е изключително удобен да хвърлим кал върху Йончева? Мирише тази работа, много мирише.
17
На герберастите това няма,да им реши проблемите,те с бсп са едно цяло.
18
Гледайте новият български филм " Цаца лови акули. Мисията невъзможна"
19
Рошко , защо помачорите мрете да се кръщавате Росен ?
20
Защото Рошко Е най-тесния Социалист но отзад...????
21
Хасковската мигрантка и Техна Импексова му трябват затвор!
22
отговор на коментар
Г-не,превърнал се в мащина за действие/анонимен/стига си ревал,няма да ви помогне.Освен да станеш машина за бездвйствие.Негодник
23
В последния Петък при Диков, Елена каза, че група работи по имота на БиБитко в Испания и ще има пълна откритост за парите с които е купена къщата на Мислят Бикини, родила детенце на БашБандита, от къде са изпратени и колко са. И веднага тлъстото и безформено чудо на природата отвръща на удара, ще в обвинява!!!! Това показва, че скоро ще четем как и колко в крал БиБитко, как ги е изпирал и къде крил. Елена Йончева сама каза, че очаква удар. Колко са тъпи Суджуците, така и вдигат цената. Ще я уплашат ли, не, няма да могат. Тогава? Страха на Сикаджията е голем, прозира зад дебелия гейз на Цацата. Идва интересно време, ще бягат като пилци от великата партия ГЕРБ. Най-първи ще е БиБитко. Ще вземе ли Цацата, Цвъко, Мента или ще търти сам чрез Отряд 28, с последните палета долари които ще успее са вземе.
24
Освен това Елена каза, че от това разследване на испанската афера ще излязат потресаващи неща. Тя знае как се прави журналистическо разследване - с факти и документи, така че да не остане никакво съмнение в достоверността на информацията. И тогава Цацата ще трябва да започне разследване, което зорко ще се наблюдава от Европа. Елена очакваше подобен удар, подготвена е за него психически и сега БСП трябва да постави въпроса чрез депутатите си в Европейския парламент. Биволите изкараха документи за аферата на бащицата, разплетоха връзките при врътките, но цацата се направи на утрепан, бил е зает да разплита на Елена биографията. Смешното е друго - разследването срещу Елена е за няколко стотин хиляди, а в случая на бащицата ставаше дума за милиони и нито една държавна служба не си направи труда да направи проверка по случая.
25
НАЙ-СЕТНЕ ДЪРТАТА МАЙКА-БАБА ДА СЕ БЛЕЩИ ОТ ЗАТВОРА,ЕВРОДЕПУТАТСТВОТО ЩЕ И СЕ РАЗМИНЕ-ЩО ИМ ТРЯБВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА КРАДЛИВА ВЕЩИЦА...
26
То излезе че Руската банка КТБ в България е затворена източена ,тормозена ,притискна от съюзниците!!Кога ли ще дойде ред и на Лукойл и целия Руски бизнес и туристическия.включително!!
27
budete sigurni 4e se raboti dosta usileno i po vuprosa na impeksoviza---niama da ia ispusnem ---dannite sa ot hora koito rasledvat privatisaziata
28
Браво Цацаров ! A на Грипен Шербетов и котилото в Позасрано кога ????????
29
№ - 23 - пише и под № - 24 сам си отговаря . Колко са смешни червените жабоци - сами си говорят . А за Йончева ще кажа - документите са налице - и от космоса си личеше , че е безкрайно изнервена та дори хвърляше микрофони в БТВ . Чао Ленче - дано си получиш заслуженото
30
Ако слушате, ще папкате. Ако клатите гората, ще извадим папчица.
31
Биволицата е незаконно амнистирана за големите кражби, по сценария на Баневи,а Кърмит е последната инстанция за БГ гражданство, естествено най-голям процент взема и е най-много е в далаверата, защото е безконтролен! За грипените също е интересно да се проследят финансовите потоци, а да не ми декларира само 8 000лв спестени от закуски и туршия! Ама нали има имунитет не може да се пипа и си джитка далаверките!Корнела е решила да фалира БСП-ЕООД, защото не можа да фалира България! За да е на далавера, трябва да има фалити, а касата на БСП е като банка, едно фалитче и парите на Вирджините при офшорките на Слави,Банов,Маргините,Иленка и други престъпници!!! Уволняват ръководството в Дума, съдят Поглед - все леви издания, които са си позволили критика към Нинова и Кико Контрабандата, но писука за СВОБОДА НА СЛОВОТО и ПЕЧАТА!
32
ИЗЦЯЛО СЕ СОЛИДАРИЗИРАМ С МНЕНИЕТО НА КОМЕНТАР № 10 ОТНОСНО ЦЕНЗУРАТА НА ПИК!!!!!
33
отговор на коментар
Ха-ха-ха.... Йончева я подхващат по ЗАПОВЕД от Импексова..... ББ и Импексова играят в един отбор!!!!
34
ПРОКУРАТУРАТА И ТЯ СЕ ВКЛЮЧИ ПРЕДИЗБОРНО ! ! ! !
35
Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5
36
отговор на коментар
Росен: На Ленчето и е пределно ясно че само за един ден се прави тази проверка - не е нужна работна група.При покупка на жилище в Испания ако цената е над 100 000 евро се попълва декларация с подробна информация за произхода на парите.Докато институцията не направи справка по декларацията и не получи доказателства за парите сделката е на трупчета.Справка в имотния регистър показва в едно поленце кой осигурява средствата - докато си пиеш кафето проверява.Явно на Ленчето и трябва повечко време да направи филмче като на границата с оградата - да намери мигранти да ги покатери на стълбата и да започне да снима.
37
Мутрите не прощават. Елена Йончева осъди Мутрата в съда. Разкри го като лъжец на дребно. Мишкар. Ясно заяви, че ще направи журналистическо разследване за къщата на Мутрата в Барселона, където в заточение и под силна охрана стоят жената и детето на Мутрата. Купена с източени обществени пари. Маскирана зад номиналната собственост на посочени от Мутрата десетници, назначени в работещи частни предприятия с обвинени от прокуратурата собственици. И реакцията не закъснява. Другата мутра, по някаква перверзия облечен в силата на главен прокурор, се разправя с Йончева по заръка на най-първата Мутра. Само да кажа, че това, за което на Елена Йончева Специализираната прокуратура й повдига обвинение, само преди месец беше извършено в собственика на БТК в размер около 1000 ПЪТИ над „изпраните“ от Йончева средства. С пасивното одобрение на всички държавни институции. И под носа на запора, уж наложен от КОНПИ. При пълната пасивност на КПКОНПИ и прокуратурата. Да, в България цари мракобесие....---... Мирослав Иванов
38
Жалкия лев кой го обезличи с ДЕВЕТ нули! КОЙ! 1952 г- 1962 г- 1997 година!!!! КОЙ!!!! ЧЕРВЕНИТЕ ИЗЧА... СЕГА ДА СМЕ ПРЕД АВСТРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
отговор на коментар
Време е вече и за приватизацията на БДЖ (респ. РСВ) с всички офиси, административни сгради, фиктивни фирми (като цяло далаверите на простреляния Манол Велев/ съпруг на моралната Весела Лечева). Който се интересува с подробности, да го прочете така, както аз съм прочела - от млад сервитьор до милионер. Ако не е вярно, се извинявам...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 8823
архив

Пепеляшка: – Обувчицата ми стана, кога е сватбата? Принцът: – Това беше полуфиналът. Сега ще мерим сутиен!

 

няма нови новини
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
сега
3307
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Полицаи продължават търсенето на човешки останки край Негован (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Северна Корея в ужас от НЛО (ВИДЕО)
x