Вход
София
Времето в София 8 o C

ПЪРВО в ПИК! Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов!

ПЪРВО в ПИК! Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов!

на 26.10.2015
791
4
ПЪРВО в ПИК! Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов!
Автор: ПИК
26.10.2015
4
791

За извършеното хулиганство и принуда в  сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в гр.София на 23.10.2015г. вечерта, незабавно  започна  наказателно производство. На 24.10.2015г. вечерта материалите от проведеното разследване бяха докладвани на главния прокурор. На 25.10.2015г. /неделя/ сутринта главният прокурор Сотир Цацаров изготви  искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов и за тяхното задържане под стража. Днес в 09.00 часа исканията бяха внесени в Народното събрание.

Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов в извършване на престъпления от общ характер.

На 23.10.2015 г. около  20.25 часа , народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, заедно с други лица влезли в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. По това време там се провеждали занятия,  репетирали студенти . Волен  Сидеров и Десислав  Чуколов започнали да им задават въпроси на висок тон, отправяйки обидни квалификации. Студентите решили да се приберат веднага в аудиторията, след което последвали удари по вратата й и нахлуване вътре на цялата група, водена от двамата народни представители. Така Сидеров и Чуколов прекъснали занятията по „Сценична реч“ провеждани в НАТФИЗ. Нахлуването било придружено с викове „Наркомани“, „Глупави актьорчета, които ще играят в тъпи български сериали“, „Меки китки“, „Педалчета“, „Вие наркомани ли сте?“, „Познавате ли този?“, „Това Ваш колега ли е?“, държейки снимка на непознат за свидетелите мъж. Докато всичко това се случвало, студентка  в НАТФИЗ, извадила мобилния си телефон, решена да заснеме действията на Волен Сидеров, в израз на възмущение от поведението му. Виждайки това Сидеров се приближил до нея с думите : „Ти каква си?“, „Защо снимаш?“. След това Сидеров я хванал силно за китките, извил ръцете й, дърпал я и я бутал докато тя не опряла гръб в стената на аудиторията и се опитал да й вземе телефона. Студентката започнала да вика за помощ, към нея  се приближило непознато за нея лице и изтръгнало телефона от ръката й. Студентката била принудена да отключи телефона си и да изтрие направената снимка на Волен Сидеров. Повикана била полиция, но при пристигането на служителите на МВР, Чуколов, Сидеров и придружаващите ги вече били напуснали сградата.

  Действията на двамата народни представители предизвикали уплаха и силно възмущение на студентите и преподавателите.

От събраните до момента доказателства се налага извода, че с поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав в съучастие са   извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил  студентка в НАТФИЗ да предаде мобилният си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилният си апарат.

Законова пречка за наказателното преследване  и задържането под стража на Волен Сидеров и  Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Главният прокурор е поискал от Народното събрание   разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване и задържането на двамата народни представители за извършените от тях престъпление по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпление по чл.  143 ал.1 от НК.

Задържане по реда на НПК, след разрешение на Народното събрание не само ще даде възможност наказателните производства срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат приключени и ще осигури явяването им пред органите на досъдебното производство. Задържане е необходимо преди всичко, за да бъде препятствано извършването на други общественоопасни деяния от тях, при демонстрираното съзнание за безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани.

Настоящото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане имунитета на Волен Сидеров е  трето по ред.

На 12.10.2015г. главният прокурор поиска от Народното събрание разрешение за наказателно преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганската проява и причиняване на телесна повреда на двама полицейски служители при изпълнение на службата им, извършена от двамата на  09.10.2015г. в гр. София на ул.“ Г. С. Раковски” до магазин за алкохол и цигари.

До настоящия момент Народното събрание не се е произнесло по направените искания.

По първото искане за снемане имунитета на Сидеров за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай на 06.01.2014г. на летище Варна, в Софийски градски съд продължава наказателното производство.  

Сподели:
Напиши коментар »
(4)
1
Debelia debil da arestuvs narkotrafikanta boiko AMA stiska Li mu.. BOKLUK.
2
НЕНОРМАЛНИЦИТЕ ВЕДНАГА В ЛУДНИЦАТА.
3
Крайно време преродения Хитлер да бъде изтрит от политическия и медиен хоризонт.Този човек е просто казано -болен .Човека е с проблеми и при това положение народа ,като работодател ,защото ние му плащаме заплатата да го уволним.Това е . А това със имунитета е " защита" ,която подобието на депутати искат да се правят на БОГОИЗБРАНИ пред нас .А нали знаем всички ,че ние сме ги сложили ,и ние можем да ги махнем.
4
wh0cd759040 Diclofenac Gel phenergan dm
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За коя партия ще гласувате на евроизборите през май?
Общо гласували: 3016
архив

Двама англичани се запознават на прием: - Дамингс - индустриалец, въглища и кокс. - Блекстоун - директор на затвор, хляб и вода.

няма нови новини
Днес: 298
hot
най-четени новини в момента
сега
3052
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Росен Желязков с гневни думи за провалената акция на българите срещу пакета "Мобилност" (ОБНОВЕНА)
x
Пазарът на дрехи втора ръка изпреварва новите
x