Вход
София
Времето в София 7 o C

ПЪРВО В ПИК: Цацаров разпореди проверки на шефа на КПКОНПИ, сина на Сарафов и жената на Лозан Панов

ПЪРВО В ПИК: Цацаров разпореди проверки на шефа на КПКОНПИ, сина на Сарафов и жената на Лозан Панов

на 04.04.2019
33198
22
ПЪРВО В ПИК: Цацаров разпореди проверки на шефа на КПКОНПИ, сина на Сарафов и жената на Лозан Панов
Автор: ПИК
04.04.2019
22
33198

По повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев – Председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването и от съпругата на Лозан Панов – Председател на Върховния касационен съд, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. 

I. По материалите, касаещи Пламен Георгиев Димитров – Председател на КПКОНПИ /твърдения за невярно деклариране на обстоятелства във връзка с придобит от него и съпругата му недвижим имот - апартамент в гр. София, както и твърдения за недоказаност на произхода на средствата за закупуването на този имот/, Върховна касационна прокуратура:

Възлага на ТД на НАП – София извършване на данъчни проверки на физическото лице Пламен Димитров – Председател на КПКОНПИ и на неговата съпруга, за определяне на задълженията им по ЗДДФЛ във връзка със съответствия между декларираните и/или получени доходи от лицата и имущественото им състояние в периода 2013 г. - 2018 г.; 

изисква нотариалния акт за жилището, придобито от Пламен Димитров и съпругата му, описано в публикациите, а по реда на чл. 28 ал. 3 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност - и копие от нотариалното дело за тази сделка; 

изисква от банката - ипотекарен кредитор, цялата информация по кредитирането на покупко – продажбата.

II. По материалите, касаещи сина на директора на НСлС, както и директора на НСлС – Борислав Сарафов /твърдения за това, че синът на директора на НСлС е придобил през 2018 г. и 2019 г. недвижими имоти на значителна стойност, без ясен произход на средствата за закупуването им, както и за това, че директорът на НСлС Борислав Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си пред Инспектората към ВСС/, Върховна касационна прокуратура:

Изпраща медийните публикации по компетентност на КПКОНПИ, с оглед правомощията на органите по чл. 16 ал. 2 ЗПКОНПИ;

Възлага на ТД на НАП – София извършване на ревизия на физическо лице /на сина на Борислав Сарафов/, за определяне на задълженията по ЗДДФЛ във връзка със съответствия между декларираните и/или получени доходи от лицето и имущественото му състояние в периода 2015 г. - 2018 г.

III. По материалите, касаещи придобиване на недвижим имот от търговско дружество с едноличен собственик на капитала съпругата на председателя на ВКС /твърдения за нарушения във връзка със закупуването от „ГАНЕВА 2000“ ЕООД на апартамент в гр. София, ул. „Елемаг“, в жилищна сграда ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ, закупен от дружество „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“/, както и по материалите с твърдения за конфликт на интереси на председателя на ВКС Лозан Панов /постъпил сигнал/, Върховна касационна прокуратура: 

Изпраща медийните публикации, ведно със сигнала, по компетентност на Инспектората към Висшия съдебен съвет, с оглед правомощията на ИВСС по Закона за съдебната власт да извършва проверки за конфликт на интереси.

Припомняме, че първо ПИК преди ден сезира прокуратурата за скандала с Лозан Панов, за което ви съобщихме. 

Възлага на ТД на НАП - София извършване на данъчна проверка за установяване на факти и обстоятелства във връзка с придобиването и ползването на имот, описан в медийните публикации от „Ганева 2000“ ЕООД. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за закупуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(22)
1
Смях в залата. Гарван гарвану око не вади.
2
Смях в залата. Гарван гарвану око не вади.
3
БРАВО
4
В Карлуково съм!!! Имам си апартаментче и тук, без асансьорче !!! Ленче, наследство ми е!!!!!!! ХА ХА.всички тук сме весели ?!?!
5
Започнаха да се изяждат един друг.Въпросът е сега кой кого ще сготви и ще сложи на трапезата с морков в дирника.Щот трябва по един ии друг начин всеки сам да спасява кожичката си.А шанса за тия е да се изядът един друг.
6
АМИ НА СИНА НА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ КОГА ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНА ПРОВЕРКА...ОТКЪДЕ ПАРИ ЗА ХОТЕЛ ЗА МИЛИОНИ... ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ИМОТИТЕ НА ПЪРВАНОВ.
7
На изпроводяк си решил да размърдаш дебелия си гъз. Късно е Цаца. Много скоро ще дойде време ти да бъдеш проверяван за далавери, прикриване на престъпления, кражби , злоупотреби... ти си знаеш за какво. Кочината ще бъде разтурена, а ти си една от трите свине в нея. Покрай кочината ще си отидат и Heдялковци. Лично аз ще съжалявам за този сайт. Дано Нинова го пощади.
8
Няколко пъти не допускат този коментар:"В правото познаването и ползването на термините е от решаващо значение. В нескопосаните опити за оневиняване на Пламен Георгиев умишлено се приравняват термина ПОКРИВ и термина ТЕРАСА. Във всички показани до сега документи е указано, че Пламен Георгиев е СОБСТВЕНИК на ТЕРАСА. ТЕРАСАТА е площадка с конкретно предназначение и е изключено ва бъде обща собственост. По архитектурен проект и изпълнение ТЕРАСАТА може да се ползва ЕДИНСТВЕНО ОТ СОБСТВЕНИКА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ." Какво ще реши Цацаров е предварително ясно. Гарван гарвану око не вади.
9
Браво градски но трябва да почнеш от ерата Луканов и куфарчетата ....И ЧАК ТОГАВА можем да кажем Че имало И хубави дни за Българската демокрация и Ще видим тези канибали-Червени чорбаджии как сами ще се ''готвят'' и на дълго Чаканата трапеза Ще има много И то Червени моркови но голями и мръсни като на наш Асан и във всички дупки....????
10
А ЦЕЦУ УШЕВ ЩО ЛИПСВА.
12
Това си ти ,аннална клалице==========Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
13
Кой ще провери имотното състояние на Бисер Лазов,основният свидетел на прокуратурата но делото КТБ Интересното при него ,че забогатява след погрома над КТБ ,където се вихри и допринася за доизточването и забогатява с няколкостотин милиона.
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
Егати ПАРТИЙНИТЕ НЕНАСИТНИЦИ ! ! ! ! ОЩЕ НЕ СЕДНАЛИ НА МАНДАТНИТЕ СИ ТОПЛИ МЕСТЕНЦА И .........ХАЙДЕ ДА СЕ НАГУШИМ С ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ ,ДОКАТО СМЕ ВЪВ ВЛАСТТА....!....!...!............ЧЕ ПОСЛЕ НЯМА ДАЛАВЕРА СЛЕД КАТО СЛЕЗЕМ ОТ ВЛАСТТА. !....!....! МЕЖДУ ВПРОЧЕМ БОРБАТА ЗА ВЛАСТ Е.........БОРБА ЗА ,, Д А Л А В Е Р А Т А ,,!! !! !!
16
ЕТО те помако Е БАН------------------------------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
17
Лакум гъз глава затрива! Ха дано се нплюскате най - накрая
18
Цацата ще проверява конпира, а конпира ще проверява цацата. Всички те ще проверяват заедно цецо, а цецо ще проверява тях. Данито ще оправя правосъдието, а теменужка ще оправя енергетиката, докато Владито пише бюджета. Егати веселата компания, егати забавлението. Хляба може и да няма, обаче пък какви зрелища!
19
ВАДИ ВАДИ , ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ НЕГОВОТО ОКО ДА ИЗВАДЯТ!!!!
20
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук.------------------> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
21
NE SE NAJADOHTE ,NE SE NAPIHTE ,NE WI STIGNAHA KVADRATURI ,KATO 4ELI STE GIVEETE 100 GODINI I OTGORE .NAKRAJA STE WI TRJABVA SAMO EDNO MALKO PARZEL4E S 2 KARAMFILA .GOLI IDVAME I GOLI SI OTIVAME KOI SAS ZABI ,KOI BEZ ZABI ,NO VSI4KI NA EDNO MJASTO.NE VSEKI VLIZA PREZEDNA VRATA ,AKO MISLITE 4E VIE I GORE STE VLEZETE PO REDA NA KORUPZIATA ---------GESTOKO SE LAGETE.KOGATO NJAKOI ISKA DA IMA MNOGO IMA DRUG DOGOVOR ----IMA6 ,ALI NJAMA6 ZDRAVE I LUBOV ---E TOVA MILI LIZEMERI NIKOGA NEMOGETE DA KUPITE S VLAST I PARI .VSEKI RE6AVA SAM PO DOBRE MALKO -NO OT VSI4KO . BOG SI ZNAE RABOTATA I PRAVILATA NA SADBATA.IMATE HRONIKI ZA TOVA KOLKO MILIONERI SI OTIDOHA KOI OT KATASTROFI ,KOI OT BOLESTI I TAKA NATATAKTOVA E ZAKONA NA IMANETO ,KRADE6 BOLEN HODI6 I GUBI6 NAI MILITE NE6TA--------SMEISTVO I LUBOV.
22
Цацаров кога ще провериш всички милионери от БСПначело с Нинова и Милиончева. Да не си от тях
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22021
архив

- Ало, кандидатствам по обявата за специалист по информационна сигурност.
- Вашата автобиография?
- На десктопа ви е.

няма нови новини
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
сега
2246
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x