Вход
София
Времето в София 5 o C

ПЪРВО В ПИК: Цацаров с нов удар - взима 2,8 млн. лв. на адвоката на Цветан Василев! Комисия "Антимафия" с нови искове за над 7,5 млн. лв. срещу обвиняеми - синът на Масларова олеква с 2 млн. лв.

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 42
Починали: 23
Заразени: 577

ПЪРВО В ПИК: Цацаров с нов удар - взима 2,8 млн. лв. на адвоката на Цветан Василев! Комисия "Антимафия" с нови искове за над 7,5 млн. лв. срещу обвиняеми - синът на Масларова олеква с 2 млн. лв.

на 19.02.2020
216363
0
ПЪРВО В ПИК: Цацаров с нов удар - взима 2,8 млн. лв. на адвоката на Цветан Василев! Комисия "Антимафия" с нови искове за над 7,5 млн. лв. срещу обвиняеми - синът на Масларова олеква с 2 млн. лв.
Автор: ПИК
19.02.2020
0
216363

Искания за изземване на незаконно придобито имущество и финансови средства на обща стойност над 7,5 млн. лв. внесе днес антикорупционната комисия КПКОНПИ, оглавявана от Сотир Цацаров. Под ударите на комисия "Анитмафия" попадат митничар, разследван за корупция, адвокатът на банкера-беглец Цветан Василев и доведеният син на Емилия Масларова. 

Исковите молби за общо 12 по различни обвинителни актове до няколко окръжни съдилища в страната.

В Софийски градски съд е предявен иск за 2 800 963.74 лв. срещу Лазар К. Същият е получил неследваща му се сума в качеството на адвокат, без да е извършвал юридически или други услуги на дружество, което му е изплатило хонорар без документи. Лазар К. е привлечен като обвиняем от прокуратурата за участие в организирана престъпна група, съобщават от комисия "Антимафия". Става дума за адвоката на банкера-беглец Цветан Василев Лазар Карадалиев, показа проверка на ПИК.

 В Окръжен съд - Пазарджик се внася искова молба на стойност 1 997 196.87 лв. срещу Иво М. В цената на иска са включени два недвижими имота, както и парични средства. В периода 2009 г. – 2014 г. той е принудил две лица чрез заплаха да му прехвърлят имоти и да му заплатят пари, с което им е причинил значителни вреди. Предявяването на иска е пряк резултат от повдигнатите от прокуратурата обвинения за изнудване.

Случаят става публично известен преди време по повод заплахи и изнудване срещу убитата в последствие Станка Марангозова. Тя се бе оплакана, че е изнудвана от доведения син на Емилия Масларова - Иво Масларов. 

В Софийски градски съд КПКОНПИ претендира паричната сума от 766 438.47 лв. от Красимир Т., бивш главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за това, че е ръководил организирана престъпна група, като е поискал и получил неследващ се дар – парична сума, и е упражнил влияние при взимане на решения от длъжностно лице. 

В Окръжен съд Перник се входира искова молба срещу Юлиян З. Цената на иска е 383 739.10 лв. Юлиян З. е разследван от прокуратурата за участие в организирана престъпна група, действала на територията на ГКПП Кулата, за това, че в качеството си на длъжностно лице се е сговорил да извърши престъпление – подкуп.

В Окръжен съд Стара Загора се внася иск с цена 543 271.08 лв., в която е включен и един недвижим имот. Искът е срещу Георги П., обвинен за това, че без съответното разрешение е извършвал банкови сделки чрез предоставяне на кредити с договорена лихва за връщане, като по този начин е получил значителни неправомерни доходи.

КПКОНПИ внася искови молби и в окръжните съдилища във Варна, Бургас, Търговище, Велико Търново, Шумен и Враца.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при парламентарни избори днес?
Общо гласували: 8839
архив

- Много напредна нашата медицина. - казва една 92-годишна баба на съседката си - Едно време, като бях на 20 години, по пет пъти се събличах пред доктора, докато разбере какво ми е. А сега като ме види на вратата, вика: "Покажи си само езика!" И веднага ми пише рецептата.

няма нови новини
Днес: 300
hot
най-четени новини в момента
сега
3910
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев отговори на Радев с мисли на Гьоте и отсече: Тук няма новобранци! Коя команда да изпълняваме - от 3-и март или отпреди седмица за сваляне на карантината? Да не бърка раздаването на мартеници с действията при епидемия (ВИДЕО)
x
Руски експерти: Водката не става за дезинфекция, не съдържа достатъчно спирт
x