ПЪРВО В ПИК TV: 156 депутати приеха оставката на правителството (ВИДЕО/СНИМКА)

ГОРЕЩО

ПЪРВО В ПИК TV: 156 депутати приеха оставката на правителството (ВИДЕО/СНИМКА)

35529
на 16.04.2021
ПЪРВО В ПИК TV: 156 депутати приеха оставката на правителството (ВИДЕО/СНИМКА)
Автор:   ПИК

156 депутати гласуваха оставката на правителството на премиера Бойко Борисов. Гласуването мина току-що в парламента.

препоръчано

Това е третото правителство на Борисов, което този път завърши пълния си мандат.

Депутатите включиха тази точка в дневния си ред по-рано през деня. Оставката беше внесена на 15 април в деловодството на Народното събрание.

Още в началото от ГЕРБ-СДС възразиха дали въобще оставката трябва да се гласува. Тя беше внесена в деловодството на парламента още вчера. Въпреки настояванията Бойко Борисов лично да дойде и да подаде оставката си, това не се случи. За да избегне срещата си с новите депутати, премиерът излезе в отпуск. Обяви, че му трябва време да подготви предложението за състав на бъдещия кабинет.

Както вече стана ясно консултациите при президента Румен Радев започват в понеделник, 19 април. Като победител от изборите и партията с най-много депутати ГЕРБ-СДС ще има право да получи първия проучвателен мандат. 

Малко вероятно е обаче правителство на ГЕРБ-СДС, дори и без Борисов за премиер, да бъде одобрено от новия парламент, където ясно се заформи анти-ГЕРБ мнозинство. 

Затова и днес партиите, станали лицето на протестите срещу правителството, изразиха мнение, че оставката е трябвало да се случи много по-рано. 

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това