ПЪРВО В ПИК TV: Борислав Михайлов е новият-стар шеф на БФС - пребори Бербатов с 11 гласа (ОБНОВЕНА)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Борислав Михайлов е новият-стар шеф на БФС - пребори Бербатов с 11 гласа (ОБНОВЕНА)

52672
на 12.10.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Борислав Михайлов е новият-стар шеф на БФС - пребори Бербатов с 11 гласа (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Конгресът за избор на нов президент на Българския футболен съюз стигна връхната си фаза. Кой от двамата - Димитър Бербатов или Борислав Михайлов, ще се пребори за поста? Гласовете на делегатите се броиха допреди минута 

препоръчано

Репортерът на ПИК TV на място съобщи, че първото преброяване е показало, че Борислав Михайлов е избран за нов стар председател и това ще бъде неговия пети мандат. 

Повторното преброяване минути преди 17 часа показва, че Михайлов има преднина и в крайна сметка той остава начело на футболния съюз. По официални данни той печели с 241 гласа, или само с един глас над половината. За Бербатов са 230, а за Порточанов - 8.

Предстои да бъдат избрани и членове на изпълкома, където вероятно също няма да има сериозно разместване, тъй като симпатизиращите на Михайлов видно имат превес при всички гласувания. 

Много от претендентите заявиха още на старта на конгреса сутринта, че ако Михайлов спечели, ще има оспорване на резултатите. Това бе обявено веднага след избора и от щаба на Димитър Бербатов.

"Време имам, млад съм, аз няма да се откажа, ще си търсим правата в съда. Гласуването беше прозрачно. Чувствам се морален победител. 1 глас реши нещата в тяхна полза. Тези хора си го присвоиха, не им прави чест.

Фалшифицира се вотът, без да се спази устава. Трябваше да има балотаж. Ще си търсим правата. На 41 години съм, не ми е рано да съм ръководител. Отборите, чиито делегати не бяха допуснати, щяха да направят разликата", заяви Бербатов.

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това