ПЪРВО В ПИК TV: Борисов в Гоце Делчев: Очакваме 4,5 млн. ваксини на Астра Зенека, ще стигнат за 2,5 млн. желаещи (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов в Гоце Делчев: Очакваме 4,5 млн. ваксини на Астра Зенека, ще стигнат за 2,5 млн. желаещи (ВИДЕО)

436982
на 08.01.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов в Гоце Делчев: Очакваме 4,5 млн. ваксини на Астра Зенека, ще стигнат за 2,5 млн. желаещи (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, след Банско той посети Гоце Делчев. Кметът му показа новоремонтираната болница, която ще обслужва няколко общини и 80 хил. човека. Имате вече зала, игрище, улици, санирани блокове, обърна се към него Борисов. Колко мандата те избират вече, допълни той.

препоръчано

Ваксинирате и се подготвяте за масовата имунизация, която ще е безплатна и по желание, каза Борисов.

В малките и средните градове, където има реално производство, земеделие, животновъдство, и там хората трябва да имат най-доброто, отсече премиерът. 

Премиерът посочи, че са дадени 305-310 млн. лв. само за ваксини, отделно са докторите на първа линия, дезинфектанти, лекарства. "Сигурно вече милиард минахме от тази пандемия", отчетe Борисов.

Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която
спасява човешки животи, заяви министър-председателят в рамките
на посещението му в МБАЛ „Иван Скендеров“ в града. През изминалата
година правителството отпусна 600 000 лева за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по „Кардиология“. Така на пациентите от Гоце Делчев и от съседните общини ще бъде на разположение най-модерната техника за диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът Борисов предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да
проучи възможностите за разширяване на болницата и изрази готовност
правителството да отпусне допълнителни 1,5 млн. лв. за друга необходима
апаратура за лечебното заведение. Министър-председателят изтъкна подкрепата на държавата не само за големите градове, но и за малките населени места в страната.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на
място с премиера Борисов, изтъкна, че в България ваксинираните са вече общо 11
200, като днес в болницата в Гоце Делчев ще бъдат ваксинирани още 30 души.

Здравният министър категорично опроверга твърденията, че ваксините няма да
стигнат. „Говори се, че ваксините няма да стигнат за българските граждани,
очакваме като дойде ваксината на Астра Зенека – още 4,5 милиона ваксини, които
ще стигнат за още 2,5 милиона български граждани. Първата доставка е 500 000
дози, така че няма никаква опасност да не стигнат“, посочи министър Ангелов.
„Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли вече големите количества ваксини, да може масово да имунизираме - безплатно и по желание“, заяви от своя страна премиерът Борисов.

Министър-председателят напомни и за финансовата подкрепа, която
правителството отпуска за българските пенсионери в пандемията. От вчера е
започнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лева за този месец, като за целта правителството отпуска по 106 млн. лв. месечно.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това