Вход
София
Времето в София 8 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Крумовград за откриването на нова златна мина. Кметицата на града обяви: Всичко става благодарение на вас (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Крумовград за откриването на нова златна мина. Кметицата на града обяви: Всичко става благодарение на вас (ОБНОВЕНА)

на 23.08.2019
55617
41
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Крумовград за откриването на нова златна мина. Кметицата на града обяви: Всичко става благодарение на вас (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
23.08.2019
41
55617

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Крумовград за откриването на рудника на Ада тепе, разработен от "Дънди Прешъс Металс".

Както ПИК съобщи, премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цвета Караянчева ще открият първия у нас новоразработен рудник за добив на злато за последните 40 години. Инвестицията е на частната компания „Дънди Прешъс Металс“, която изгради изцяло мината и съпътстващите съоръжения.

Реалната експлоатация на рудника Ада тепе започна през юли, а няколко седмици по-късно бяха произведени първите количества златен концентрат. 

На хълма Ада тепе вече работят всички минни съоръжения. Рудата се добива по открит способ, а годишната преработка е 800 000 тона. За извличане на златото не се използват цианиди.

В рудника работят 238 души, над 90 на сто от тях са местни хора. Част от работниците в мината се върнаха от чужбина.

Инвестициите в промишлеността оживиха Крумовград. Увеличено е търсенето на жилища, има нови магазини и заведения, казва кметът Себихан Мехмед.

„Наемите са добри за Община Крумовград и за Крумовград. Всички тези местни хора се хранят и пребивават на територията на Крумовград, а това захрани местните търговци много“.

Очаква се добивът на злато от Ада тепе да продължи около 10 години, но изградените там мощности ще продължат да работят.

Кметицата на града Себихан Мехмед обяви, че центърът на Крумовград се обновява, както и автогарата и игрището благодарение на премиера. 

Бордът на директорите на Дънди Прешъс Метъл поиска снимка с премиера, при което той заяви, че в Канада нямат абсолютно никакви проблеми с българските граждани. "Вече една година, като се чуем с премиера Трюдо, няма абсолютно никакъв проблем с българите в Канада", заяви Борисов.

Много ми хареса, Цвете, Крумовград. Да вземем да подкрепим тази кметица, обърна се към Караянчева Борисов. 

Официалната церемония започна с изпълнение на гайдари. Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник „Ада Тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

 Пред гостите Борисов отбеляза постиженията в града, проектите за санирането, ремонта на автогарата, училището, стадиона и подчерта, че независимо, че с кметицата са от различни политически партии, нещата се получават. Може би сте видели пътя от Кърджали до Момчиловград и Крумовград. Някои от вас може би помнят свлачището и че нямаше път, но сега има път, десетки милиони са отпуснати на региона за инфраструктура, за да дойдат милиарди инвестиции. Стотици граждани работят, благодарение на това, изтъкна премиерът. И пожела през март догодина средната заплата в производството да е 2700 лева, като в момента тя била 2100 лева. 

Ние ще продължим в тази посока, заяви още той. Над 50 души са се върнали тук, хиляди са се върнали в България, добави той. Желая ви още по-големи заплати, защото работниците са нашето бъдеще, те носят БВП, допълни Борисов и спомена, че хора като Владимир Каролев много обичали да дават интервюта по тези въпроси, но фактите със завръщащите се от чужбина хора у нас ги опровергават. Премиерът даде пример със завърнал се от Австралия българин, който работи у нас и е доволен от заплащането си. 

На добър път и когато има работни места, добри заплати, нещата вървят. Пожелавам ми още по-добри заплати. А и държавата пое заплатите на двете вероизповедания. Ние считаме, че за българските граждани трябва ние да си осигурим заплатите, за хората, които четат молитвите, отсече Борисов. 

Премиерът подчерта, че подарява на каролевци новината, която миналата седмица огласи финансовият министър, а и самият той, че България има 28,1 милиарда износ, което е абсолютен рекорд. Това го подарявам на каролевци, които обичат да говорят, отсече Борисов.

Запитан за ресора на Мария Габриел, ще се научите да питате по същество, а не измишльотините на някого. Искаме модерни ресори - киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред ЕК. Какво ще направиш с ресор земеделие - там парите са разпределени. Омръзнаха ми жълтите ви новини. Ясно и точно ви казвам - ресорът, който е сега, плюс разширение към него, коментира Борисов. 

Сподели:
Напиши коментар »
(41)
1
пак с един бюлюк гардове.....
2
Ти си ми бога, ти си ми царя и на мойте чуства ти си господар !!!
3
Ига ти "кметицата"! Ега ти свиркаджийката банкянска! Че защо пък ще благодариш на Боко ма, нещастнице? ТОЙ ли е извадил парите за инвестицията? ТОЙ ли е платил от джоба си за автогарата и игрището? ТОЙ ли? хайде, скрий се някъде, и без това скоро ще се наложи да се щриеш! Както и всички герберастки престъпници!
5
Малииии, таз кметичка ще запуши Златния отвор на Бижеството и ще получи запек. После как ще цвъка жълтиците? Колко от тези на такива длъжности имат чувство за чест и достойнство? Май няма! А защо не се провери, колко процента от печалбата на фирмата копаеща за злато ще му превеждат по сметки в странство? Да не мислите, че хи е направил за хората от Крумовград? Ако мислите така сте големи наивници! Нищо разрешено от него не е за българите. Първо е той с тлъст пай от плячката, после за фирмата и квото остане е за излъгания от него народ!
6
А защо трябва чужденци да добиват нашето злато.
7
За добива на злато Дънди ползва арсен и други отровни химикали, които тровят подпочвените води и местните жители заболяват от рак. Вижте какво стана в Меричлери същото ще е и тук. И вместо Дънди, които ни убиват безнаказано и също така безнаказано ни крадат, да бъдат наритани, лично д.е.б-елогъзият им открива инвестициите. За всичко това един ден ще се плати. Скъпо ще се плати.
8
Нeгово Вeличесtво Бoчкo Tuквoв Пoжaрникарски пак сe тътpи=тъpтeйНeгово Вeличесtво Бoчкo Tuквoв Пoжaрникарски пак сe тътpи=тъpтeй:(
9
Борисов в Кърджали, Борисов на път за Крумовград, Борисов в Крумовград....А защо липсва Борисов на клозетната чиния? Ама с картинки.
10
БСПдирастията както винаги, кръв сере и газ пикае, че държавата върви напред. Друго си е мазната Импексова курабия или Румен Пъпката, да прегърнат поредното чумаво прасе, и да квичат, квичат, квичат простотии, както веси комуняк прави. Ако не е било Османското, и още по вредното комуняшко робство, сега щяхме да сме суперсилата на балканите и Европа!!
11
Българина за пари е готов да го тровят,унижават и еб@т.Обединените идиоти нали щяха да развалят концесиите. . .Какво стана ? Пусти кокъл . . .
12
Защо толкова охрана бе Бате? Нали си най-най-обичания премиер в историята ни? От какво се плашиш толкова? Как живееш така, цял ден ограден от гавази, включително в тоалетната и спалнята? Нали си бил каратист, от кви се плашиш? Има от какво. Много милионери смаза, ограби им парите и бизнесите. Мислиш ли, че са те забравили? И кой вкара в арестите, Ветко който ти плащаше по 10 милиона на година, Баневи и Миньо ти отказаха, веднага ги удари. Баневи разпродават за да се откупят. Обречен си Бочко цял живот да трепериш поради хилядите мръсотии с които изпържи старите ти колеги от 90 те и тези които пържиш сега!
13
Тая кметица нещо е слънчасала, милата . Тя припозна Сокола в Тиквата. Ама на Караянчето тия номера не минават. Сега тя е окото и ухото на бате Бойко. Никой да не ѝ го отнема, че кръв ще се лее. Тиквоци и циркаджии.
14
Е видяхме ,ходжата го посрещна
15
БСПдирастията както винаги, кръв сере и газ пикае, че държавата върви напред. Друго си е мазната Импексова курабия или Румен Пъпката, да прегърнат поредното чумаво прасе, и да квичат, квичат, квичат простотии, както веси комуняк прави. Ако не е било Османското, и още по вредното комуняшко робство, сега щяхме да сме суперсилата на балканите и Европа!!
16
Концесията за добив на злато около Крумовград е една от най-корупционните и анти-български сделки от прехода. Държавата получава 1% от добива,което си е чист обир на най-важния природен ресур.На всичко отгоре тиквоча ще открива частна мина на канадската фирма.Простотия!
17
Господ да те позлати!
18
А защо никой не коментира договора с условията кой го е подписал и какво ще печели държавата или това е поредният грандиозен грабеж ??? Опитомени идиоти къде сте Воленчо къде си ???
19
Забравихте ли как народа се беше вдигнал против тази концесия преди години...? Сега ще изтровят местното население... но на кой му пука за обикновеният човек? Важни са комисионните !!!
20
До-6-ами защото нито имаме технологии нито пазари за съпътстващите компоненти.Ние излизаме с клизма от феодалкомунизма и заради мисленето и позициите като твоите.
21
Ива Николова и МастарБаркова ще работят при и за Слави Трифонов, като дойде на власт.За Нeдялno ми показва 50/50 за момента...))))
22
След срока на концесията,района ще бъде лунен пейзаж! Тиквоча и неговите примати водят твърдо към феодализма!
23
Джипката пътува, троляците ревът.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
...............ХАХАХАХАХА !..............СИЧКО СТАА БЛАГУДАРЕНИЕ НА ВАС !..........ТЕЯ С ГАИДИТЕ ЦЕПАТ !......КМЕТИШАТА Е БАХТИ СЕЛЕНТУРАТА........БАЦО......ТИКВА........УРА !.................ПРАЗНИК С ГАИДИ У СЕЛО ДООЛНО БАЦЕВО !......
26
.................................ТАКА НЕ СА ЛИЗАЛИ И ХИТЛЕР И СТАЛИН !........УРА ДРУГАРИ !.......................
27
След решението на Конгреса на САЩ за изтребителите,охраната на Грипен Радев е утроена,очакват колектори да си искат капарото от рушвета!Как ще върне милионите от Грипен?Това е причината да напусне началника на НСО и пръв приятел на Радев!Вчера Радев покорил планина,подбутван от 50 гарда,такова покоряване е за Гинес!
28
отговор на коментар
Защото е толкова лаком че каквото поеме не изхвърля
29
отговор на коментар
Помияри защо ме цензуриране. Бойко е тъпанар и такъв ще си остане.
30
Кво ви прави кметицата, бе! Погледнете я отблизо - ами тя си е отвсякъде една селска, напълняла подобаващо и накъдрена също така, селска женица, която няма как другояче, освен чрез подмазване, да топли стола си, предстои нов избор, а е толкова блага работата.И Той до нея, със запретнатите ръкави:лика-прилика са си.Нек се радва женицата, че не е сънувала такава "чест", през соца сигурно е била некоя дребна мушица. Тия канадци не са ли същите от Асарел Медет, дето Волен Сидеров опищя орталъка, че и беше прав за грабежа на националните ни богатства , кво каза сега?
31
то остана да напишете,че и света е сътворил-всичко е благодарение на него!!!
32
Как така Борисов на клозетната чиния - мтого е това.Нали пуснаха Борисов как уринира на клодзетната чиния и чяла България го чу.Тва стига да не искаме много че може като нищо и това да изтипосат.
33
Проблемът на Б. Борисов е, че се е заобиколил с простовати хора. Като Цвета, Мента, преди Цв. Цв, Фидосова и Цачева.. Сам по себе си той, може би, не е лош, има качества, но около него са все посредствени хора или пък той не допуска читави, умни, културни субекти край себе си. Умният човек подлага всичко на съмнение, задава въпроси, а простият се съгласява с всичко и изпълнява. Но така ще е до време, после такова управление е обречено.
34
По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на ласкателите. Първите ядат мъртвите, а вторите – живите.
35
Обещават ли ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността ви в мечта.
36
Попитали радио Ереяван: "Защо, Дания няма да продаде на САЩ Гренландия ?" Защото ня мат за пре миер ти квата ! - отсякло радиото.
37
А Бъчварова министър на полицията пък беше цвете, нали....
38
Обещаа ми златна халка на дупарата.Така ,че станем а.налнната кралица на Балканите.
39
"Всичко става благодарение на Вас" - каза кметицата. Какво падение уважаеми зрители, ако не спите де .Т.Живков отказа да бъде удостоен със званието "Почетен деятел на туризма" с мотива че не е никакъв турист. Айде сега сравнете миналото с настоящето..
40
отговор на коментар
През соца е била дете, а слез соца само кмет на община. Поровете се мъничко. И против добива с цианиди е била от 2005 година . Но правителството се оказа по-силно, а екоминистерството най- продажно и безхаберно.
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16303
архив

Мъж се суети около колата си, маха несъществуваща прашинка, мърмори си тъжен. Съседът му: – Какво се сополявиш такъв, да не я продаваш? – Не, дъщерята взе книжка...

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1507
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
НЕСТАНДАРТНО: 6 идеи за бърз секс
x