Вход
София
Времето в София 28 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в село Бирково: Строим училище за 2,5 млн. лв., а вие ми говорите за БСП, които нищо не са направили! Манолова да я бяхте слушали в кабинета ми, когато се молеше за омбудсман (ВИДЕА/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в село Бирково: Строим училище за 2,5 млн. лв., а вие ми говорите за БСП, които нищо не са направили! Манолова да я бяхте слушали в кабинета ми, когато се молеше за омбудсман (ВИДЕА/ОБНОВЕНА)

на 24.05.2020
116708
0
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в село Бирково: Строим училище за 2,5 млн. лв., а вие ми говорите за БСП, които нищо не са направили! Манолова да я бяхте слушали в кабинета ми, когато се молеше за омбудсман (ВИДЕА/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
24.05.2020
0
116708

На празничния 24 май премиерът Бойко Борисов посети Пазарджик, а след това - Велинград, където е по покана на местното ръководство. Той е придружен от образователния министър Красимир Вълчев и финансовия Владислав Горанов.

Във Велинград кметът показа на премиера нова зала и ремонтирано училище, обновени с пари от бюджета. Борисов бе посрещнат от деца в носии с питка в Национална професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев", за което благодари, но даде на екипа си да се почерпи, тъй като те тръгнали рано сутринта гладни от София, а той бил на диета. 

Образователният министър Красимир Вълчев отчете, че в училището има достъпна среда за хора с увреждания.

В училището показаха препарирани уникални екземпляри от местната фауна, някои от които са вече изчезнали. 

Премиерът Борисов призова всички да спазват дистанция от 1,5 м. и да не се струпват, след което излезе на открито, тъй като повечето преподаватели се струпваха вътре в залите. 

От ръководството на училището не пропуснаха да си поискат нещо от премиера - пари за изграждане на общежитие. Те предложиха на Борисов да постреля с лък,но той отказа да стреля на празника. 

"Трябват ни около 700 000 лв. и може да се направи и столова. Имаме стара сграда, която е с 10 стаи, но е занемарена в годините", казаха от училището, а премиерът каза, че ще потърси пари.

След това Борисов се отправи към друго училище в Юндола, където също го очакваха след покана да ги посети. Той гостува в село Биркова, където разгледа ОУ „Д-р Петър Берон“. В училището учат 63 деца, а след като бъде построена сграда, то ще стане средищно.

Стойността на проекта е 2,53 млн. лева и се финансира изцяло от МОН.

Местни хора се оплакаха на Борисов, че има занемарени пътища. "Питаме вас, защото тука са идвали хора като Цветан Цветанов, Корнелия Нинова - и нищо. По Коледа стават чудеса, може и по Байрам да станат", пошегуваха се те.

Борисов им честити празника на българската писменост и обеща нова, по-дълга среща с тях. Хората поискаха път между околни села, който в момента бил черен и след изчисления премиерът каза, че ще струва около 5 млн. лв. "Ще го направим! Бдее спокойни", каза Борисов, а хората просълзени му ръкопляскаха. 

Премиерът отново заяви пред местни медии, че на 24 май няма да говори за Мая Манолова.

"Партията й БСП защо досега не е направила ново училище? Искам за това да говорим - къде учат нашите българчета, как живеят хората, а вие искате да ме питате за опозицията и после само това да пуснете в новините. 

Трябваше да я слушате, като дойде да се моли за омбудсман. За всеки свободен пост е идвала да се явява.

Сигурно само за това училище не се е кандидатирала, защото е счупено. Сега като направим новото, може и за него да се кандидатира.

Желая им успех и всеки може да си прави партия. А не съм казал, че съм единствен, камо ли за жена да кажа, че съм единствен. Да не съм глупак?

Идвате тук в Бирково не за да покажете, че и тук прави толкова неща, че и тук живеят хора, а да питате за опозицията. Защо? Не заслужават ли тези хора вниманието ви?", попита Борисов медиите.

"Аз също като Горанов съм убеден, че пипането на ДДС е грешка. Нямам колебания и когато Горанов и Менда Стоянова ми казаха, аз им казах, че мога да поема тази политическа отговорност, защото е ресторантите бяха ударени най-много от кризата и това е молба на огромен бранш с близо 300 000 служители. Горанов само каза да не го карам, че се радва и да се усмихва. Но няма напрежение, ние спорим всеки ден по много теми", заяви премиерът на въпрос за ДДС-то. 

Финансовият министър Владислав Горанов отново потвърди, че разбира позицията на Борисов, тъй като не може само една партия в лицето на ГЕРБ да мисли за бюджета и винаги да планира години напред и затова да има толкова рестриктивна финансова политика. "Ще има последици за бюджета, които вероятно ще рефлектират на други данъци, но по тази тема предстои да се види какви са последиците от кризата", отчете Горанов. 

"Какво общо имам аз с Левски, за да ми се пращат с писма? Няма да коментирам и нямам нищо общо", отсече Борисов на въпрос на "Божков ТВ", на което премиерът заяви, че недоумява защо такава голяма телевизия като Би Ти Ви влиза в ролята на ретранслатор. 

"Ако има такова писмо, ще го скъсам и ще го хвърля в коша, защото нямам нищо общо", категоричен бе премиерът. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев трябва да подаде оставка заради секретаря си Пламен Узунов и заради аферата със СРС, свързана с жена му?
Общо гласували: 16376
архив

Хазяин разговаря по телефона с наемателя си:
- Ама това е истинско безобразие! - възмущава се квартирантът. - Вече шест месеца живея тук, а вие чак сега ми казвате, че в квартирата няма баня!

няма нови новини
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
сега
2696
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с митрополит Николай в Пловдив: Без Господа нищо не може да се направи! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Пълнолуние и лунно затъмнение през юли - какво ще ни донесат
x