ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Грешката на Денков е в квалификациите. Кмета на София ще го представя, когато си поискам (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Грешката на Денков е в квалификациите. Кмета на София ще го представя, когато си поискам (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

132175
на 16.09.2023
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Грешката на Денков е в квалификациите. Кмета на София ще го представя, когато си поискам (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Акад. Денков е млад премиер и във всички случаи за един премиер протестите не са най-приятното нещо. Но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблемите. И аз бих искал да призова и двете страни - и правителството, и зърнопроизводителите да спрат с такива тежки квалификации и закани. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите на Борисов е изявлението на премиера Денков от днес, който заяви за зърнопроизводителите, които готвят национален протест: "Аз с терористи не преговарям".

препоръчано

Борисов отбеляза, че ЕК вчера е взела решение по няколко теми, които да следи, свързани с Украйна: "Това именно дава възможност за диалог с нашите зърнопроизводители - че има възможности това, което ги притеснява, включително и да се дотира една част. Но в същото време да им напомни - че във времето, в което съм бил аз премиер, макар че от 2007 г. започват дотациите, този бранш е получил над 30 милиарда лева дотации от ЕС. Сиреч, когато си получил такива пари от ЕК, не можеш да говориш, че ще събориш държавата и че си фалирал. Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите".

Той допълни, че за съжаление има слаб земеделски министър и призова Министерски съвет да реши проблема със зърнопроизводителите.

"Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. Във всяка държава почти имаме търговски представители, които взимат заплати от държавата Цялата верига на доставките да се проследи, да може да увеличим износа за трети страни през тези търговски аташета. Министрите да се развъртят, да помогнат да изнесем царевица, жито, слънчоглед. Да се помисли за тавани, които да не се надвишават", посъветва Борисов и допълни: "Но това се решава с преговори на маса, не с трактори навънка".

Запитан кой ще бъде кандидатът за кмет на ГЕРБ за София, той отговори на журналистката: "Вие от София ли сте? Няма тука да репетирам. Да се ограничим с кметовете на Варна и Добрич. Ето Портних го знаете, ето и Краси (Красимир Николов, б.р.) от Добрич ще ви го представя. Каквото се е случило за добричани, се е случило благодарение на нас". 

На въпрос кога все пак ще представи кандидат-кмета за София, той заяви: "Когато си поискам".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК