Вход
София
Времето в София -3 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов завъртя крана на "Турски поток" с Ердоган, Путин и Вучич (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов завъртя крана на "Турски поток" с Ердоган, Путин и Вучич (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 08.01.2020
115590
52
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов завъртя крана на "Турски поток" с Ердоган, Путин и Вучич (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
08.01.2020
52
115590

Премиерът Бойко Борисов, президентите Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Александър Вучич дават старт на първото трасе на газопровода "Турски поток". Дължината му е 180 км. Морската част е с дължина 910 км. Газът се подава от компресорната станция от руския град Анапа до Къйъкьой, където тръбите излизат на турския бряг. Капацитетът му е 15,75 милиарда кубически метра годишно. Същият капацитет е предвиден и за второто трасе - „Балкански поток“, който ще минава през България към Сърбия до Централна Европа. Очаква се то да бъде завършено до края на месец май.

Премиерът Бойко Борисов разговаря с Владимир Путин, като заяви, че руският президент вероятно не е разбрал, но страната ни не закъснява в изграждането на своята част от газовата връзка. Борисов представи пред Путин точно колко километра тръби са положени.

 

Президентът на Турция Реджеп Ердоган също обясни на Владимир Путин какво е направено до този момент по изграждането на "Турски поток".

 

Специалният пратеник на агенция ПИК в Истанбул Звездомира Мастагаркова обясни в пряко включване, че е било изключително трудно придвижването на българската делегация до залата, където в момента тече откриването на газопровода "Турски поток". По думите й само благодарение на факта, че премиерът е получил специален ескорт, сме стигнали навреме на началото на откриването.

МЪЛНИЯ В ПИК: Борисов ще вечеря с Путин в Истанбул

МЪЛНИЯ В ПИК: Борисов ще вечеря с Путин в Истанбул

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Истанбул на четири...

на 08.01.2020

Чрез "Турски поток" България ще получава природен газ от Русия през Турция и няма да използва пътищата за доставка през Украйна и Румъния. Постигнато е споразумение с руския концерн “Газпром” и в бъдеще руският газ ще бъде доставян до газов хъб на границата с Турция. Това ще спести на България транзитни такси в размер на 35 милиона евро годишно, които до този момент държавата е плащала на Румъния. По този начин цената на газа в България би могла да се понижи с 5 процента. Според плановете, газопроводът ще доставя около 2,9 милиарда кубически метра газ годишно в България, което ще покрива почти изцяло нуждите на страната.

"Всички ние сме свидетели на много важно събитие не само за Турция и Русия, но и за всички страни от Европа. Разработването на съвместния проект всъщност показва, че стратегическото партньорство между двете страни дава положителни резултати и се развива във всички сфери, независимо от ситуацията, която се наблюдава в момента в света", заяви по време на церемонията руският президент Владимир Путин.

По думите му износът на природен газ се осъществява вече 30 години, но не всички знаят за това.

"24 милиарда куб. метра беше доставен досега, а сега вече има и нов маршрут, който е уникален по своите параметри", каза още Путин и добави: "Бяха положени километри тръбопроводи, което е сложно от гледна точка на инженерството проект и започва от Западен Сибир и се предоставя на Турция, а втората част към Балканските страни, България Сърбия и нататък", уточни президентът на Русия.

Според него този проект има значение не само за икономиката, но и ще окаже положително влияние на много страни от Южна Европа.

Путин подчерта, че са използвани най-модерните технологии за пренос на газ, като са спазени всички екологични норми.

Руският президент благодари на турския си колега за съдействието, тъй като проектът не се е забавил, както и за проявената политическа воля, тъй като страната е предпочела да защити своите интереси пред други варианти.

"Ние живеем в много сложен свят. За съжаление, в региона, в който се намираме, има сериозни тенденции за обостряне на ситуацията, а Турция показва пример за сътрудничество за благото на нашите народи, за Европа и за благото на целия свят", завърши Владимир Путин.

Президентът на Турция Ердоган благодари на своите скъпи гости и заяви, че са свидетели на исторически момент, като за тях е чест да ги посрещне в Истанбул и се надява 2020 г. да донесе само най-доброто, както на нашите народи, така и на целия свят.

"Морската част на проекта беше приключена миналата година, в течение на една година приключихме и останалата част на "Турски поток", като сега имаме удоволствието да го открием", обяви Реджеп Ердоган.

По думите му проектът Турски поток е действително положителна стъпка в полза, както на нашия народ, така и на всички, които ще се възползват от него. Ердоган също отбеляза, че Турция и Русия дават пример за сътрудничество и ще продължават да поставят своите подписи под успехи.

Турският президент обяви, че страната винаги е била против конфликтите и напреженията, но целта е да се защитават интересите на Северен Кипър и нито един проект, който игнорира интересите им в Средиземно море, няма да успее.

"Ние имаме най-дългото крайбрежие в Средиземно море и Турция има право на мнение по всеки един проект. Нека не превръщаме Средиземно море в море на конфликти, а то да спомага са омиротворяването и развитието. Ние сме готови за всякакъв вид сътрудничество в тази насока", категоричен е турският президент.

Ердоган заяви, че очаква ръката, подадена за сътрудничество, да не бъде отблъсквана и нарече Владимир Путин свой скъп приятел. Турският държавен глава се върна назад във времето на Студената война и уточни, че дори и тогава отношенията между Русия и Турция не са нарушавани.

Турският президент добави още, че през последните три години стокооборотът между двете страни се е повишил значително и вече се измерва в милиарди.

"Турски поток" пък ще бъде символ на новото време, подчерта Ердоган.

"В последно време в региона се развиват събития, които ни напрягат. Нашият партньор САЩ и Иран имат конфликт. Нито Ирак, нито Либия, нито останалите страни в залива не трябва да се превръщат в зона на конфликт", заяви турският президент и добави: "Нашата съседна страна Ирак има проблеми с устойчивото развитие. Всички в Ирак са наши братя, сестри и приятели. Готови сме да направим всичко възможно, за да бъде обезпечена териториалната цялост на Ирак и развитието им като съседи."

"В последната седмица проведохме различни телефонни разговори с ръководителите на различни страни, защото нашата цел е да намалим напрежението", каза още той.

"И без това сме изморени от това, което изживяхме през последните няколко години. От Ирак до Сирия милиони хора заплатиха със своя живот градовете на ислямската цивилизация се превърнаха в руйни и това са външни сили, които се възползваха от ситуацията и никой не е в състояние да плаща затова и нито една страна няма право да прехвърля огъня в нито една държава, която се намира в региона", заключи той.

"Всички системи работят и са в пълна готовност!", докладваха от Анапа. След това се пристъпи и към официалната церемония по пускането на първата доставка на газ по "Турски поток". На сцената бяха поканени премиерът Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич. "Благодаря за организацията, вече през Балканите от Русия към европейските страни, се надявам да има природен газ. Пожелавам успех на този проект", каза Ердоган и символично завъртя крана на новия газопровод заедно с Борисов, Путин и Вучич.

ОЧАКВАЙТЕ ПЪРВИ НОВИНИ, ВИДЕО, СНИМКИ И ВСИЧКО НАЙ-ВАЖНО ОТ КЛЮЧОВАТА ВИЗИТА ОТ ЕКИПА НА ПИК В ИСТАНБУЛ! 

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов разговаря с Вучич в Истанбул (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов разговаря с Вучич в Истанбул (ОБНОВЕНА)
Премиерът Бойко Борисов се срещна със сръбския президент...
на 08.01.2020
Напиши коментар »
(52)
2
И закри пернишки поток , че и още пари иска наглеца
3
радку - шир бетев ..познай те къде е в моменто ...полива фикуса и опрашва с феромони ГЕНЧАВА ..амъ тя се дърпа ..кату гургулица ..!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
ББ нищо ,ама нищо не открива, дори и делегация води , няма ги агент Иван -дебелия и вицепремиера който не знае що работи Томи -габровчето, но там е Влади -земетресението, що го дърви там пък тоя , , май от газ разбира
6
сайтът пикъ неможе да смогне за 10 години без да иска покрай големите бойку успя да се смести някъде и аааоо уууу голяма новина ...
7
ТИКВАТА НИЩО НЕ ОТКРИВА. Той е поканен като СТАТИСТ, за да се наслаждава на чуждата радост, а Путин и Ердоганда се забавляват с ТЪПАТА му МУТРА.
8
Защо България е единствената държава в Европа, която има вицепрезидент?!Всъщност, България и Индия са единствените парламентарни републики, в които има институция "вицепрезидент". Длъжността Президент също е излишна в Парламентарна България!
9
малиииии, каква злоба , каква ярост !!! тази вечер поне 20 черве,ни у,рода ще пукясат !
10
А защо България има ПРЕМИЕР ТИКВА и преЦедател на НС ПEKИНСКА ПATИЦА ?!
11
Не САЩ,а България е страната на неограничените възможности!Само тук мутра и човек с една прочетена книга може да стане премиер.Само тук може народът да свали с камъни същата тази мутра и след една година да я избере отново. Само тук най-бедната държава може да плати милиарди кеш за никому ненужни и все още несъществуващи самолети и то 100 % /няма такава сделка никъде в световния мир за каквото и да е било,даже и за гащи,и това да не прави впечатление на никого.Само такъв може да гони сделка за втечнен газ от хиляди километри със специализирани кораби и да го стоварва по чужди пристанища,за които да плаща,и то при положение,че страната с най-големите залежи на газ е под носа ни и същесвува газопреносна мрежа към ЕС,за което пък ще получаваме пари. Защо ли??? И още,и още...,а народът дреме и търпи.Не е прав проф.Христов.Дебилите са много повече от 80 % и си заслужават съдбата.
12
Поканен е да разнася шербет.ЩЕШЕ ДА Е СЪБИТИЕ АКО ОТКРИВАШЕ ,, ЮЖЕН ПОТОК" АМА НАЛИ Е МНОГО УМЕН.ЛИЧНО ТОЙ Е ВИНОВЕН ЧЕ ,, ЮЖЕН ПОТОК" СЕ ПРОВАЛИ
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Нищо не открива , само присъства на откриването !
16
Тези снимки ми напомнят поговорката за краставите магарета...
17
Преди пет години много големи експерти и разбирачи казваха,че турски поток няма да се осъществи никога това е просто пропаганда.Сега какво стана?
18
И нашето кюфте като какъв го играе, добре че се прошмуква до големците за да могат нашите придворни да го снимат
19
Какво откриване. Като шут се опитва нещо да каже. И само Вучич му се смее. Пълна излагация!mgh9
20
Браво на Премиера, събра най великите си слуги, Путин и Ердоган да си даде наставленията, за Балкански поток. Точно такива новини, кара да завижда Импексовата БСПдирастия, а главатарите им Импексовата курабия и Кауня Шербет, газ пикаят и кръв серат, от злоба и завист. Но къде е Кауна Шербетов, кой ще им сервира шербета.?? Къде е селската му пръчка, кой ще им посвири след продуктивните им разговори. Ха ха ха, сега вместо Кауна и селската му курабия, Вучич ще сервира и свири, на тримата войводи. Голям зор ще е за Вучич, ако Путин не се качи на стол, как ще се привие дългуча, ха ха ха...
21
утре шо.рошките ден.ги ще активират флашмобите на другаря Костов и Корни с Кирчо, яхнали пилета, кози, диви прасета, пернишки тръби и тн каквото дойде по сензацините, за фон екохипитата на Грета Тюрюбюру ли беше ще пригласят, след което некой другар мосю ефенди Орехарски ще запре всичко и сначале
22
Наш Бучко ли открива, май съвсем друго изглежда. Поканили го за таShak, да има нещо да весели Путин и турчина. Кво пък, езици не знае, нищо няма да разбере, ще се пъчи тук тук, ту там, с от сайта ще бият барабани и надуват вувузели, че Той откривал. А ние повервАхме.
23
Там открива ,тук закрива,болници, градове
24
е един изключително тъжен ден за България. В резултат на продажната политика на правителството на американската марионетка ББ нашата страна се лиши от един изключително печеливщ проект. Днешната церемония по откриването на газопровода Турски поток бележи една от мрачните страници в съвременната ни история. Срам и позор за виновниците!!!
26
Пикаят,защото Тъпото от лоста,пак остана с в сянка...
27
Руснаците ни освободиха, сега ни потурчват!?
28
gripenov...zasto..nee..pokanen...toi...mnogo.....izkase..
29
И защо да пикаем газ ,умнико?Така направихме,че вместо ние да даваме на турците,те ще дават на нас.Не може на два стола.Никой не ни уважава.Видимо е на снимката.Путин и Ердоган говорят,Борисов нищо не разбира.Ужас.
30
Откриват Ердоган и Путин! Бавкянската мутра никой не я бръсне за слива! Путин дори не се ръкува с него! Що лъжете бе, ПИКнята?
31
открива на морето дупка! Върти се като обран евреин, неспособен да произнесе и една дума на чужд език. Запомнене този ден! Рано или късно еднокнижният илитерат ще отговаря защо тази церемония е в Истанбул, а не във Варна.
32
Ехйй, да ни си на мястото на Импексовата курабия, Кауня и Импексовата БСПдирастия, ще изгърмят от злоба и завист!!
33
Сега бай румчо Пръдлето подскача, крещи фалцетно и злобее!
34
Поканили го от немайкъде, все пак от страх да не разсърди краварите се наведе и те му го отпраха в дебелият му такова. Изгубихме много пари, че се огъна за Южен поток и турчина се възползва. Толкива страхлив и продажен из€€род не ни е управлявал. Резултатите му са видни, криза във всички сектори!!! Остави половин България и без вода, преди това без здравеопазване, икономика, образование, селско стопанство, но с най-висока смъртност. А за бедността да не говорим, тотална е!!!
35
Абе има един на снимките, като маймуна стои на тях, много простее.
36
КОЛКО Е УБАВ НАШИЯ............ИДЕ МИ ОТ ГОРДОСТ ЧАК ДА ЛИТНА.....................МАЛИИИИИИИИИИИ
37
До Катюша - КУХАТА ЛЕЙКА - никой не завижда , а се срамува , че пропиляхме Южен поток! Това откриване щеше да е у нас ! Само с омраза не става , трябва и разум !
38
Много е тъжно, това откриване можеше да още миналата година и то във Варна! Дано някога някой намери смелост да каже истината за Южен поток. Борисов го знае, но гледа да замаже нещата и да покаже на раята колко е велик. Но Путин и Ердоган са наясно и много му се радват!
39
ПУТИН ТРЯБВА ДА ЦЕЛУВА РЪКА / МОЖЕ И ДРУГО НА БОЙКО/,ЧЕ НАВИ ЧИЧО ДОНЧО ДА НЕ ПРАВИ СЕЧЕНО НА ТУРСКИ ПОТОК! РАШКИТЕ ЩЯХА ДА ЗАГУБЯТ ПАЗАРИТЕ НА ЗАПАД ДО АВСТРИЯ.
40
тръбата трябваше да излиза директно на бълг бряг сега султанът ще започне великото изнудване на Европа за пари и ес
41
Не разбрах те ли че днес се открива Турски поток,Той е до границата с България,и от там започва Нашият "Балканския" в който се включва и газ чрез Гърция от Америка Ние Българите се оказваме много ВАЖЕН фактор , на някои не и изнася но това си е за тяхна сметка ,ето защо без БОЙКО БОРИСОВ не може, оказа се че в тази сделка Той е най важният.
42
А президентът Радев злобно и завистливо гледаше екрана на телевизора как въртят крана на газтта.И си представяше, че ако беше там поне едно коремно щеше да врътне на лоста!
43
Много си в грешка драги! Нито Путин нито Ердоган се съобразяват с чичо ти Дончо! Те се интересуват само от собствените си интереси. Какво ли не направи чичо ти Дончо, но Ердоган му показа среден пръст и си купи С-400, така ще направи и със самолетите. Най вероятно ще купи руските Су-35 или даже Су-57, те и без друго са по-добри от американските. Само нашия "велик" политик се навежда на всички, но да не му се сърдим, това му е в характера! А № 41 е в още по-голяма грешка ако си мисли, че Ердоган ще купува скъпия американски втечнен газ. От него ще купуваме само ние (защото сме много богати) и то ако си изградим връзка през Гърция до Солун!
44
Завъртял на магарето х@ут! Пълен шут и Б.Б. и Пидялков!
45
И какво прави наш БОЙКО между мъжете.
46
Срамувам се,че за министър-председател имаме един клоун,един палячо
47
БРАВО БОЙКО ! ГРАДИВЕН и ОБИЧАН си от народа български! УСПЕХ и БОГ да ти дава подкрепата си! НИЕ сме с теб г-н Премиер!
48
Ако не е ПИК КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗБИВАТЕ КОМПЛЕКСИ А? ПИШЕТЕ НО НИКОИ НЕ ВИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. ТЯ ВАШАТА СВЪРШИ ОДАВНА.
49
Пускаш ли се от злоба простако. Защо тъпия фатмак комисионера по грипените не го канят никъде и е в тотална международна изолация в каквато гоце архара не е бил. Включително и руския патриарх му наби празната куха манерка и руснаците му биха шута в тлъстия охранен фатмашки гъз. Де що е бесепар е дебилен олигофрен и долен крадлив мангасар начело с тяхната водачка курни крадливата крушарска циганка която като млада чевръста седесарка заради импекса била яла на Костов мавърската паламарка и била изяла де що седесарски чеп видяла и след това преминала на рязани депесарски суджуци и всяка година на Бузлуджа целува тъпия си електорат със същия помиярски сурат
50
Се наричам и да лапам всякакви чепове обичам и съм раболепен лизач на миризливите шунди на курни крадливата крушарска циганка и мая общата, миризливата Кюстендилска слива тези две наши видни другарски, които си мечтаят денонощно да лапат големи паламарки
51
къде е пробитата подводница и парясницата. гладат кат насрани пък им се иска
52
Допълнителни или основни доходи чрез почасова работа онлайн от вкъщи. Въвеждате 3-цифрени кодове в сайт за платени реклами и от тях печелите. Всичко от което се нуждаете да започнете е достъп до интернет. Единственото условие е да съберете $150 преди първото теглене, за да видят че сте сериозни (които се събират за 1-2 часа) след което на всеки $5 може да теглите печалбата си към картата или друг метод по ваш избор. https://ezomoney.xyz/2849517136229/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5787
архив

Две блондинки, сега баби, си лафят. Едната казва: – И на 100 да стана, пак ще си пазарувам от каталог! Другата: – Кажи, кажи… че и на мене ми трябват нови ченета.

няма нови новини
Днес: 264
hot
най-четени новини в момента
сега
2883
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия (ОБНОВЕНА)
x
Тези три зодии преживяват чудеса всеки ден
x