ПЪРВО В ПИК TV: Борисов захапа Радев за Навални и разкри: На 4 февруари пускаме... (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов захапа Радев за Навални и разкри: На 4 февруари пускаме... (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

103894
на 23.01.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов захапа Радев за Навални и разкри: На 4 февруари пускаме... (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов и тази събота не изневери на своя стил и направи поредната изненадваща инспекция.

препоръчано

С него е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът посети Дворец на децата, създаден в сградата на бившия военен клуб в Сливница, където се запозна с протичането на образователния процес. Около 900-1000 деца са преминавали седмично през двореца преди началото на пандемията.

"Искаме всичко за децата. Но нека дойдат по-добри параметри. Да не станат пак 5-6 хиляди заразените, да напълним пак болниците и тогава същите тия хора ще кажат: "Изпуснахме ги". Така че балансът е много тънък, много внимателен. Но така или иначе от 4 февруари пускаме залите да пеят, да танцуват. Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението", отбеляза той.

"Сега сме с добри параметри. От 4-ти февруари, като пуснем големите ученици да се върнат на училище присъствено, ще отворим и залите да танцуват и играят", посочи премиерът.

"Фитнесите със сигурност ще ги отворим, а с ресторантьорите ще проведа среща", заяви Борисов. Той изтъкна, че параметрите продължават да падат, но само в България.

След това премиерът посети център за социална рехабилитация, а кметът Васко Стоилков обясни, че се строят два големи басейна - открит и закрит. 

"За Сливница още можем да кажем, че сме ремонтирали напълно главната улица, изграден е дъждовен колектор, поставен е качествен асфалт", разказа кметът.

"А хората радват ли се?", попита премиерът. "Е как да не се радват? Такова нещо се случва веднъж на сто години", заяви Стоилков.

"На първо място поставяме здравето, после образованието", каза още премиерът, като допълни, че показателите по отношение на разпространението на коронавирус намаляват само в България.

"На Европейския съвет беше обсъдено и задържането на опозиционния лидер Алексей Навални и на този фон е оглушително мълчанието на президента Радев, той не се е изказал по случая", отчете премиерът, който веднага изрази ясна позиция по задържането на Навални.

"Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а другаде не може? Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото ние настояваме за неговото освобождаване", каза Борисов по повод горещата тема.

С близо 500 000 лв. е направен основен ремонт на сградата на бившия военен клуб в Сливница, стана ясно ощепо време на инспекцията.

"390 000 лв. бяха осигурени по Програмата за развитие на селските райони, а 110 000 е съфинансирането от общинския бюджет. След завършването на реконструкцията през 2019 г. сградата се използва като младежки център за извънкласни дейности", разкри още премиерът.
По-късно Борисов показа и строежа на магистрала "Европа". 

"Oт другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лв. По процедурата за подкрепа на средните предприятия вече са одобрени предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв. 370 млн. лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. Благодарение на социално-икономическите ни мерки сме запазили работата на близо 300 000 души.
Сливница е едно от многото населени места в страната, което е изцяло преобразено благодарение на подкрепата на държавата и ЕС. Центърът за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години в Сливница е изграден с 3,9 млн. лв. европейско финансиране. В близост до него е и медицсинският център, който е обновен със средства от държавата по линия на програмата "Красива България", стана ясно още по време на инспекцията.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 179
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това