ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за руската хибридка по компромат на Йончева, захапа Радев: Отнасям се с разбиране към тези "разследвания" на моя съсед по месторабота! Видяхте кои хора бяха до него онзи ден. Децата на разузнавачите сега са и в европарламента и действат като тях (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за руската хибридка по компромат на Йончева, захапа Радев: Отнасям се с разбиране към тези "разследвания" на моя съсед по месторабота! Видяхте кои хора бяха до него онзи ден. Децата на разузнавачите сега са и в европарламента и действат като тях (ОБНОВЕНА)

100688
на 21.02.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за руската хибридка по компромат на Йончева, захапа Радев: Отнасям се с разбиране към тези разследвания на моя съсед по месторабота! Видяхте кои хора бяха до него онзи ден. Децата на разузнавачите сега са и в европарламента и действат като тях (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов направи коментар след срещите в Брюксел. Няма страна, която да е минала към еврото и да е станала по-зле. Имаме време до юли месец, за да се убеждамаме и да се плашиме, тогава ще разглеждат нашата кандидатура за чакалнята на Еврозоната, каза Борисов пред медиите. 

препоръчано

Не съм чул, че сме имали препоръки да забавим влизането си в чакалнята на еврозоната, посочи той на въпрос на журналисти. Вече 40-и час безсънен имам, каза премиерът.

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел за участие в извънредното заседание на Европейския съвет, което се провежда на 20 и 21 февруари.

На заседанието държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС обсъждат Многогодишната финансова рамка 2021 - 2027 г., на базата на заключенията, предложени от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Защитавал съм средствата, които България иска да получи, включително за обезлюдяване на районите като Северозапада. Все повече приоритети си поставяме и за модернизация, и за киберсигурност, и за какво ли не. Моето изказване днес ще бъде чисто геостратегическо, каза Борисов. 

На въпрос за публикацията в каталунската преса той заяви, че нито има имоти, нито е ходил там. "Не са мои пари, нямам общо с тези фирми, ходил съм в Барселона като кмет преди 15 години. Към мен в този момент нито една служба и полиция не ме е потърсила. Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие", заяви той.  На въпрос ще подаде ли оставка, той заяви, че няма нищо общо с това. 

"За стотен път ще кажа, че нито съм ходил в Барселона, нито имам имот там. Последно преди 15 години съм бил там като кмет. Нито имам такива фирми, нито пари. Към мен никоя служба, полиция или прокуратурата не е проявила интерес и не ме е търсила. Отнасям се с разбиране към тези разследвания на моя съсед по месторабота. Бяха до него онзи ден хора, които видяхте. Децата на разузнавачите, които сега са и в европарламента, действат като тях. Тези неща започнаха от 2015 г., от 2016 г. и 2019 г. и вече всичко е проверено и ясно. Това се говореше един месец в България от тях и загубиха евроизборите. Защото говорят, но стана ясно, че нищо няма и хората видяха", заяви Борисов и така за пореден път категорично отрече да има имоти в Барселона.

"Защо, когато се боря за най-бедните райони в Северозапада за повече пари, има тежки преговори, излизат такива неща?! Няма да ме разколебят, ще строим и ще работим, няма да ме уплашат", каза още той и заяви, че не е отговорил на въпросите на "Периодико".

"Защо да отговарям на нещо, което дори и ТАСС, които веднага го препечатаха, пишат, че няма доказателства ?! Да, Саздов беше шеф на комсомола в Банкя, когато бях ученик. С Христов съм играл тенис преди 15 години. И да кажат - "значи е истина". Разбирам ги тези ченгеджийски номера. Преди 2 месеца ни предупредиха", обясни той. По думите му идеята била шествието, което Радев оглави на 19 февруари, да е пикът, за да се направи пуч. „Това да познаваш някого, не те прави замесен в каквото и да е. Много пъти съм казвал, че на тази тема не говоря, защото не е хубаво един мъж да коментира кой кого познава, защото стават бели, много хора си имат семейства след това“, каза още премиерът.

Както ПИК съобщи, хибридна атака се разгаря срещу премиера Бойко Борисов в Русия през близко до Кремъл каталунско издание. Днес "Ел Периодико" публикува изсмукан от пръстите компромат за "афера" на Борисов в Барселона с претоплени клевети от изявления на Елена Йончева и фейк сайтове в България.

Изданието твърди, че в Каталуния се води разследване срещу родна моделка, живееща и развиваща бизнес там от години - Борислава Йовчева, за пране на пари. Не са посочени обаче официални източници, няма и коментар от властите в Испания или полицията.

Не е ясно и как точно авторите на пасквила обвързват това с премиера Бойко Борисов, само базирайки се на твърденията на Елена Йончева и претоплени манджи от фалшиви сайтове у нас, за които вече бяха правени редица проверки и стана ясно, че Борисов няма нищо общо с казуса.

"Ясно е откъде са тези сигнали", отсече Борисов. 

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това