Вход
София
Времето в София 13 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов изригна срещу чудовищната лъжа за отнемането на деца от семействата им (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов изригна срещу чудовищната лъжа за отнемането на деца от семействата им (ОБНОВЕНА)

на 09.10.2019
28341
20
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов изригна срещу чудовищната лъжа за отнемането на деца от семействата им (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
09.10.2019
20
28341

Очаква се правителството да приеме позиция за Северна Македония. Дневният ред на правителственото заседание предвижда да бъде обсъден проект на решение за приемане на доклад относно изпълнението на плана за действие за 2019 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС към 30 септември 2019 г.

Вижте важните решения на Министерски съвет

Вижте важните решения на Министерски съвет

Близо 13,5 млн. лв. се отпускат за преодоляване на щетите...

на 07.11.2017

Преди началото на заседанието премиерът Борисов даде думата на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски. Той обяви, че всички министри са поканени на тържествен концерт в Зала 1 на НДК по повод 150-годишнината от създаването на Българската академия на науките. 

"Знаете, че преди няколко седмици допълнително отпуснахме пари за годишнината на академията. С новия ресор, който България има в ЕС, с новите приоритети, с това, което открихме вчера като център на "Бош", това, което открихме във Варна, една от най-големите финансови групи дойде във Варна, за да действа на територията на цяла Европа, показва, че академията и образованието са на високо ниво, колкото и да ги критикуваме. Много хора се връщат, за да работят у нас. Поздрави на академиците, продължаваме да разчитаме много на вас. Като население не сме голяма държава, но точно в тези иновации и нови технологии българинът има много развито мислене. Суперкомпютърът още от сега трябва да го мислите как да го използвате на най-високо ниво. Още веднъж благодаря за покана, който може ще присъства", обяви министър-председателят по повод поканата на акад. Ревалски.

"Използвам медиите още веднъж да помоля за съдействие за тези не жълти, не кафяви новини, че ще се взимат децата на семействата. Как може да се говори така, чие съзнание го роди това? Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са ни платили, за да изнасяме деца? Не ми ражда главата как може да се роди такава лъжа", недоумява Борисов

"Единственото, за което сме говорили, говорим и няма да се откажем, е от борбата срещу домашното насилие върху деца. Сексуално, за съжаление. Още като бях главен секретар се включих в един клип на Каризма само заради това, че имаше много деца, които са насилвани. Кое е лошото на всичко това, кой нормален човек е против борбата срещу насилието на децата? Как може да им мине през акъла, че държавата ще взема деца и ще ги изнася!? Благодаря, ако ни помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа", заключи премиерът.

Министрите ще обсъдят и проект на решение за предложение до президента за издаване на указ за награждаване на Венко Александров с орден „Св. св. Кирил и Методий“ и на Христо Григоров с орден „За гражданска заслуга“ първа степен. Министрите ще разгледат и проект на решение за приемане на програма за дейността по създаването на Кадастъра и Имотния регистър през 2019 г. и на отчет за дейността по създаването на Кадастъра и Имотния регистър през 2018 г.

Министерски съвет възложи на Томислав Дончев организацията на местните избори

Министерски съвет възложи на Томислав Дончев организацията на местните избори

Министерският съвет прие решение за подготовката и...

на 07.08.2019

На заседанието ще бъдат разгледани и Проект на постановление за допълнение на постановление номер 181 на МС от 2009 г. за определяне на стратегическите проекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, както и Проект на решение за предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ на Албания. В дневния ред на правителството са е включено още и разглеждането на Проект на решение за учредяване на възмездно безсрочно ограничено вещно право – сервитут върху част от поземлен имот – публична държавна собственост в полза на „Додромонтаж“ ЕООД – София и „Юротим“ ООД – Петрич. Министрите ще обсъдят още и Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи-трансфери за 2019 година. Във вниманието на министрите ще попадне и разглеждането на Проект на решение за утвърждаване на споразумението между Република България и Република Туркменистан за сътрудничество в областта на пощенските съобщения, електронните съобщения и информационните технологии.

Министрите ще разгледат и Проект на постановление за приемане на наредба за условията и реда за определяне на мерките за защита на информационните и комуникационните системи на стратегическите обекти от значение за националната сигурност и за осъществяването на контрол. Във фокуса на обсъжданията ще бъде и Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България от участието й в заседанието на Съвет „Общи въпроси“ в Брюксел през септември тази година. Друга точка от дневния ред е разглеждането на Доклад за одобряване на резултатите от участието на страната ни в неформалното заседание на ЕКОФИН на 13 и 14 септември 2019 г. в Хелзинки.

 

Сподели:
свързани новини
Борисов приема в Министерски съвет Урсула фон дер Лайен Борисов приема в Министерски съвет Урсула фон дер Лайен
Министър-председателят Бойко Борисов ще се...
на 29.08.2019
Вижте какви важни решения взе днес Министерски съвет Вижте какви важни решения взе днес Министерски съвет
Правителството одобри доклада на Междуведомствения съвет...
на 04.09.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 11977
архив

- Ако си търсите гадже, потърсете в сайтовете с обяви за работа. Там поне снимките и биографиите са реални...

няма нови новини
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
сега
2960
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов посрещнат с овации от стотици във Велинградско: С теб сме Бойко! Премиерът: Ето го народът и няма нужда от говорители - казват си какво искат и ние го правим! Тук в едно село дойдоха повече от на жълтите павета (ВИДЕО)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците изпадат в крайности, успешни начинания за Раците, Скорпионите да не прекаляват с изискванията си
x