Вход
София
Времето в София 4 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изригна: С кметовете ни със СДС, ако излезем на протест, ще се види какво значи много. Христо Иванов и Атанасов показаха, че са децата и внуците на червената номенклатура - озлобиха се заради "Грипен" и шпионския скандал (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изригна: С кметовете ни със СДС, ако излезем на протест, ще се види какво значи много. Христо Иванов и Атанасов показаха, че са децата и внуците на червената номенклатура - озлобиха се заради "Грипен" и шпионския скандал (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 07.11.2019
147614
53
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изригна: С кметовете ни със СДС, ако излезем на протест, ще се види какво значи много. Христо Иванов и Атанасов показаха, че са децата и внуците на червената номенклатура - озлобиха се заради "Грипен" и шпионския скандал (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
07.11.2019
53
147614

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и партията отчитат резултатите от местните избори на национално събрание. Лидерът на СДС Румен Христов също е поканен на форума. В София и на много други места двете партии се явиха за пръв път заедно на местния вот.

"Възстановявам се, чувствам се добре, грейнала съм", отсече пред ПИК Цвета Караянчева, която заяви, че във вторник ще води заседанието на Народното събрание след катастрофата, която преживя. Това обаче не й попречи да се включи в предизборната кампания. 

Изкарахме силни избори, имаме 44 общински съветници, представихме се много добре на изборите в Кърджали, посочи тя пред камерата на ПИК TV.

В кино "Люмиер" хората са разделени по региони. Интересен факт е, че стар и нов кмет на Пловдив са седнали през четири места един от друг.

На мястото пристигнаха и министри, бившият президент Росен Плевнелиев, Менда Стоянова, депутати от ГЕРБ.

Малко преди 12 ч Борисов пристигна в залата и се ръкува с насядалите на първия ред гербери. Той разцелува победителката на изборите в София Йорданка Фандъкова. 

ГЕРБ отново е първа политическа сила, отбеляза от трибуната шефът на ГЕРБ-София Цветомир Паунов. ГЕРБ печели в 163 общини най-много общински съветници, БСП са трети, подчерта той. 

На миналите избори ГЕРБ увеличава общинските съветници с 80 нови - 1807 има в цялата страна. 

Кметовете на ГЕРБ, хората, които промениха общините и населените места, отново доказаха, че са най-добрите кметове и ГЕРБ увеличава от 130 на 140 кметовете си. Картата, на която се виждат кметовете не е много по-различна от тази с общинските съветници. Картите са сини, отсече Паунов. 

Той извика поименно всички кметове на сцената, а присъстващите ги аплодираха бурно. 

Паунов не пропусна да изтъкне, че кметовете на селата на Корнелия Нинова и на президента Румен Радев Крушовица и Славяново са от ГЕРБ.

От 2006 г., вече 13 години ГЕРБ печели доверието на хората на всички избори, с изключение на президентските избори. Поздравявам ви и знаете, че доверието лесно се дава, лесно се и губи и все повече ще бъдем в ситуацията, в която все по-трудно ще се дава доверие. Работете с лице към хората и в качеството на добри стопани, призова Плевнелиев от трибуната.

Невинаги съм дипломатичен. Минаха тежки избори. Много бяха тези, които говореха, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато бе извършено пред очите на целия български народ най-голямата изборна манипулация в съвременния живот Костинбродската афера. И президентът Радев, и Нинова, и Манолова, и Слави Трифонов мълчат и не казват една дума какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори. А някои от тях бяха основните лица на тази афера. Нито един от тези хора, които говорят за корупцията не е дал нито едно работещо решение. Президентът на България от три години громи парламента и правителството, но не е излязъл с нито едно решение и нито една работеща идея по тази тема, каза Плевнелиев. 

Ако си спомняте премиерът на служебния кабинет на Радев се оплака, че над него е упражняван непрекъснат натиск от страна на президентството, припомни Плевнелиев. 

Онези, които говорят за режим и диктатура още не са дали оценка на тоталитарния режим в България. Нинова, президентът и Манолова мълчат и не дават оценка, като показват зависимости от тоталитарния режим. Същевременно громят измислена от тях еднолична система. А Нинова същевременно и днес открива паметници на Тодор Живков, каза още президентът.

Аз съм дясномислещ и ще се обърна към градската десница. Вярвам в съзиданието, но трудно мога да изразя дълбокото си притеснение и унижението, което изпитах от това ръководството на ДБ да влезе в коалиция с Мая Манолова на балотажа, възмути се Плевнелиев. 

Искам да кажа в прав текст - толкова пъти искам оставки в десницата, но сега си мисля, че те направо трябва да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напрезд, за да се знае кой кой е. А проевропейските, пропазарните и продемократичните избиратели да се замислят днес кой кой е в българската политика и да застанем на истински здрави фундаменти, посочи Плевнелиев.

Аз съм от Благоевград и ме боли за този град. Благоевград, въпреки огромната модернизационна програма, за съжаление не се създаде нито едно добре платено работно място. Днес, за съжаление, там е дъното на класацията за най-зле платени хора. Сигналът трябва да е ясен. Обикновеният човек е най-важен, перспективата пред него, семейството и децата му, това означава борба за всяка инвестиция, заяви още президентът до 2017 г. 

През 2021 г. ни чака най-тежката битка и тя ще бъде прожектирана от всичките тези герои Костов, Нинова, Радев...През 2021 година ще има генералска битка между генералът- премиер и генералът-президент. Останете демократи, разпознавайте истинските популисти и да продължим европейското бъдеще на България, успех, завърши Плевнелиев. 

Лидерът на СДС Румен Христов поздрави за изборната победа всички кметове и заяви, че те доказват, че десницата в България е първа политическа сила. 

Ето как изглежда "пропуканият" ГЕРБ, посочи Борисов кметовете зад гърба си, иронизирайки политическите опоненти. Сега тук с нас са Тошко от Пазарджик и кметът на Видин, с които бяхме опоненти, но те по изконната си същност са с нас, посочи лидерът на партията. 

Ще кажа на Делян Добрев, че по-добра реабилитация за него от тази, че спечелихме изборите в Хасково, няма. А няма ли ги на картата Кюстендил, Враца, Монтана, Ловеч, Свищов, Габрово....а само се говори а Русе. Много съм огорчен от нашите приятели и ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са децата на червената номенклатура, посочи премиерът. 

Сега същата схема за Костинброд се прилага за София. Аз съм поръчал да се види как е гласувано на президентските избори. Мръсните работи ги работят само ромите, но ние сме осигурили децата им да са толкова образовани колкото нашите и да си извадят с честен труд парите, коментира обвиненията за циганския вот Борисов. Оказва се, че Радев го обичат повече - два пъти повече обичат него от Цецка. Така че, ако искат да говорим за корпоративен и всякакъв такъв вот, на нас още не ни е минала давността на Костинброд и като ни покажат автобуса с двойното дъно и чудовищната манипулация...Тези ли демократи се съешиха с Христо Иванов и Атанасов?! 

Искаш ли да ти кажа Росене, понеже си по-умен и интелигентен от мене. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия. Тя сега работи с нейните сателити. Кога те се озлобиха най-много - когато въпреки усилията на служебното правителство и почти купиха Грипените ние обърнахме и дадохме геостратегическата позиция на България. Това най ги вбеси. Кога станаха още по-яростни? Когато за първи път половин милиард вложихме и такива усилия положихме...и с Херо Мустафа ще ходим да видим как се строи интерконекторът с Гърция за втечнен газ. Тогава хептен се озлобиха. Но, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж един по един няколко човека, те направо съвсем се озлобиха, заяви премиерът. 

Мутрата ли е Фандъкова или диктаторът е тя, възмути се Борисов. Днеска разбрах, че Нинова е казала, че имало репресирани хора в Благоевград и Пазарджик след изборите. Искам и я моля да ми ги прати тези хора репресираните. Ако се окаже, че е верно, във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ако не се наслагва манипулация, ще се види реакцията ми, заяви той. 

Ами ние, ако речем да пискаме за Кърджали, но пак се справихме добре, заяви Борисов. 

Да подкрепиш срещу десните партии опонента си, който защитаваше Орешарски, колеги, дотам ли паднахте...Аз като се почувствам виновен, подавам оставка и се скривам, и, ако не ме върне народът, си стоя у нас. Кое ги дразни толкова, че да предпочетат другите, попита Борисов за подкрепата на ДеБъ за Манолова. 

Като видиш една хартийка, ще минеш да я вземеш, като видиш паднало дърво, метни го на гръб. Хората трябва да видят, че милеете. Ако има опасна шахта, докато дойде фирмата, ти застани до нея. Те ти дават доверие и ти трябва да покажеш и дадеш всичко от себе си, призова кметовете си Борисов. 

Славяново, Мизия, Кюстендил - навсякъде, откъдето са опонентите ни, имаме категорична победа, завърши Борисов и се пошегува, че както са се сърали толкова много, могат да спретнат един голям протест.

Спечелихме седем общини на първи тур, хората ни подкрепиха и подкрепата им беше ясно заявена, вероятно това имаше предвид премиерът. За хасково имаше какви ли не спекулации, но се видя, че хората виждат какво се случва в нашата област. Трогнат съм от това, каза пред камерата на ПИК TV Делян Добрев. 

Не сe се чувствали в разговори и преговори, за да се чувствам излъган от градската десница, заяви пред камерата на ПИК TV лидерът на партия ГЕРБ.

Менда Стоянова заяви пред ПИК, че няма най-облагодетелствани от бюджета. Хубавото е, че продължаваме политиката по доходите и няма как тя да е надолу с увелечението на миминалната работна заплата даваме тласък и на другите заплати с натиск отдолу. Натиск има върху частния сектор. Продължава политиката в сектор образование и догодина по програма трябва да стигнем до удвояване на средствата. 400 милиона има повече в бюджета на НЗОК, от които 200 милиона отиват за болнична помощ. В момента се водят разговори и средствата трябва да стигнат и до сестри, фелдшери и лекари. начинът, по който парите се разпределят, остава в прерогативите на всяка болница. МЗ изготвя наредба за съотношения, допълни тя. 

Запитана дали културата е на последно място по дотиране от държавата, Менда Стоянова заяви, че тя има сериозен тласък. Има и повече пари за филми и те нямат място за оплакване, но винаги отвсякъде се иска още.

Бюджетът е разчетен точно на база на очакваните приходи и за първи път няма да има дефицит, а ще има балансиран бюджет, а и продължаваме да намаляваме дълга, посочи Менда Стоянова, която обяви, че отива на бюджетна комисия за обсъждане.

 

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34072
архив

Съпружеска двойка седи в хола и гледа фигурно пързаляне. На леда се пързаля перфектна фигуристка. Мъжът замечтано: – Ех, ако ми падне, каква волна програма ще изпълня с нея… Жената мрачно: – Сега ще видим първо как ще се справиш със задължителната….

 

x