ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Искаме Калин Стоянов да бъде освободен. Кожарева постъпи прибързано (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Искаме Калин Стоянов да бъде освободен. Кожарева постъпи прибързано (ВИДЕО)

440327
на 20.08.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Искаме Калин Стоянов да бъде освободен. Кожарева постъпи прибързано (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ГЕРБ дават брифинг за ситуацията в страната и предизвикания вчера на Дондуков 2 от президента Румен Радев цирк.

препоръчано

"От това, което наблюдаваме един месец, ние зовем за една толерантна, нормална кампания, в която да дадем на избирателите си платформи, а които да гласуват", обяви Борисов.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството. Не е допустимо. Аз съм защитавал Калин Стоянов. За справедливостта трябва да кажем защо. Когато с г-н Петков правехме сглобката, търсехме професионалист, който да оглави МВР. Г-н Петков първи говори с Калин Стоянов. Когато аз говорих с него, той каза, че си е добре и иска да служи в БОП-а. По-късно той отстъпи с условието да е министър от ППДБ и да е по-дълго време министър. Не знам защо вчера той направи това. При това му действие ние в ГЕРБ категорично настояваме да бъде освободен", сподели лидерът на ГЕРБ.

По думите му кандидатът за служебен премиер Горица Кожарева е постъпила прибързано, като е отказала да посочи друг кандидат за вътрешен министър.

Той призова Радев да намери начин да говори с Главчев или с друг кандидат за служебен премиер, да освободят Главчев и по най-бързия начин да се върви на избори.

Борисов уточни, че няма да участват в идеята на ППДБ "уж" да избират омбудсман.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим", каза още Борисов.

"Искаме днес оставката на Калин Стоянов. И Горица Кожарева не може да продължи да изпълнява длъжността си след вчерашното тичане при главния прокурор. С кой акъл замесват и него", попита председателят на ГЕРБ и изрази учудване какво значи отлагане на изборите.

Той изрази надежда, че Радев ще бъде на висота.

Борисов призова да се отдръпне червената линия Калин Стоянов и да се насрочат избори. "Всичко друго означава, че се отлагат изборите", добави лидерът на ГЕРБ и призова колегите му да се съсредоточат върху важните неща и да се отдръпне червената линия, каквато се явява Калин Стоянов.

"Това, което се случва в момента, не е нормално за никоя държава в света. Четири години пълен хаос, разпад на държавността, четири години нищо, нищо, нищо. Каква криза вече нямаме? Нали целта беше да се махне моделът "Борисов". Махнахте го, мили мои и сега навсякъде нула, нула, нула. Предложих ли правителство? Защо не го подкрепиха. Нямаше дори да се изкажа, ако мен като полицай не ме подразни поведението вчера", заяви Борисов.

И обясни, че е скицирал как да се направи пръстенът на Околовръстното в София и това ще говори в кампанията. "Искам да има видими резултати. Хората да го виждат. Избихте се по пътя за Гърция. Видяхте ли докъде съм направил тунелът и мостовете? И дотам спря. Харесва ли ви", попита той и уточни, че досега и "Хемус" щеше да е готова до Варна.

"Вече няма да коментираме. Радев и Пеевски да си воюват. Мен какво ме интересува това. Аз, когато е трябвало, съм си вдигал юмрука. И имам белези. Сега подавам ръка, тя е по-силна от юмрука. Това направихме и днес", завърши Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК