ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)

20038
на 19.01.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

С 3,7 млн. лв. незабавно ще се подпомогат общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община. Това се реши на днешното извънредно правителствено заседание, съобщи Бойко Борисов. 

препоръчано

"Действаме максимално бързо, за да могат кметовете на общините и населените места веднага да започнат своите аварийни дейности за справяне с щетите от наводненията", обяви премиерът.

По бюджета на Столичната община се отпускат 965 000 лева за почистване на коритото на река Искър от язовир Панчарево до корекцията при летище София. Там ще бъдат изградени и пешеходна, и велоалея в района на Панчарево.

Община Костинброд ще бъде подпомогната с 1 155 000 лева за неотложни аварийни работи.

На 947 310 лева възлиза подкрепата за община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в село Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир.

Община Гоце Делчев ще бъде подпомогната с 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на река Туфча и улица в Брезница.

"Гордея се, че имаме такива управници. Мното бързи мерки от ваша страна след вашето посещение и се учудвам на вашата енергия, която давате на хората и успявате да достигнете до всеки човек в страната. Мисля, че това което се случи в Лъки дълго време ще се помни. Срутището, което е в село Дряново е много проблемно, няма как да се обруши, затова всичко ще бъде на ръка. Имаме проблем с наемането на строители, коит да се ангажират. Днес имаме няколко срещи и дано се съгласят, за да можем да обезопасим района. Имаме 9 евакуирани човека, които живеят при близки", обяви по време на срещата с Борисов кметът на Лъки Валентин Симеонов.  

Кметът на София Йорданка Фандъкова също благодари за оказаната подкрепа, като заяви, че всички речни корита се почистват. Така при почистването на 10 километровия участък на р. Искър ще може да се изгради пешеходна и велоалея. Борисов пък помоли, като се правят тези корекции, да се имат тези неща предвид, защото още преди време туристи го помолили да има такива алеи и се радва, че ще бъдат изградени.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов също благодари за изключително бързата реакция. "Няма как да прикрия емоцията и силните си чувства, много благодаря на г-н премиера и на министрите. Подкрепата, която ни давате в момента, е толкова нужна, не ни дадохте възможност да се отчаем и ни подкрепихте в момент, когато виждахме реката как залива село Петърч, което не се е случвало от 15 години. Още в рамките на тази седмица ще започнем превенция и предотвратяване на последиците от наводнението, което беше на територията на общината", заяви Младенов. Той изрази благодарност към полицаите и пожарникарите, които три дни са били на място и не са си тръгнали докато не са били сигурни, че всички къщи са отводнени.

Борисов благодари на вътрешния министър Христо Терзийски за отличната организация и на финансовия министър Кирил Ананиев, че под вещото му ръководство и доброто управление на финансите, държавата има възможност да реагира така бързо.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това