ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове... Стават ми забавни, готини, любими. И знам, че след 9 юни - пак мандаринки (ВИДЕО)

Акценти

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове... Стават ми забавни, готини, любими. И знам, че след 9 юни - пак мандаринки (ВИДЕО)

318793
на 15.05.2024
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове... Стават ми забавни, готини, любими. И знам, че след 9 юни - пак мандаринки (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с предизборната обиколка. Днес той е във Враца, за "да строи редиците" на партията. 

препоръчано

Пълната зала приветства с бурни аплодисменти Борисов, а кметът на Враца Калин Каменов откри събитието.

Думата бе дадена на областния координатор Красен Костов, който представи листата на ГЕРБ.

Той се пошегува и попита Борисов как е стигнал до Враца, а той му отговори: "Както сте си го построили, такъв е пътят".

"Факт е. Липсват лидери. А такъв лидер е само нашият генерал Бойко Борисов", заяви Костов и допълни: "И за да не съм многословен, ще кажа: Излезте, излезте и гласувайте с бюлетина 22. Нека покажем, че стабилна България е достойна за Европа. Победа!".

На трибуната излезе евродепутатът Асим Адемов.

"България се нуждае не просто от победа, а от голяма победа, за да бъде върнат авторитетът й в чужбина", отбеляза Адемов и съпостави времето, в което управляваше ГЕРБ и времето, в което управляваше Промяната.

"НЕ може и не трябва България да бъде в такова унизително положение да бъде безгласна и безидейна страна в ЕС. Защото по времето на Бойко Борисов тя беше сред първите в европейските дивизии. Да възвърнем авторитета и оправим щетите, нанесени от Промяната", призова Адемов и добави: "Номерът на победата е 22".

Думата бе дадена на водача на листата Росен Желязков.

"Днес някой седи на сянка, защото друг някой преди много време е посадил дърво. С тези думи - цитат от късметчето от капучиното на Борисов, Желязков започна своята реч. "Преди 11 години Бойко Борисов садеше дърво. По време на бури, по време на предизвикателства, с чест и достойнство", заяви той.

Желязков припомни калната кампания на Промяната и ги призова да не продължават с този "неприятен" начин на водене на предизборна кампания с опорни точки и консултанти, които използват похватите на негативния пиар, за да боравят със страховете на хората... Ако са живи хора, няма да се уплашат от слънцето, но ако са вампири, знаете какво става с тях, когато излязат на светло. Искам да ви уверя, че след 9 юни ще направим всичко, което зависи от нас, за да има стабилно правителство, което да изкара своя мандат, в края на който България ще бъде на първо място по покупателна способност на населението", заяви той.

"Гаранция за това е нашият лидер Бойко Борисов", заяви Желязков и покани на трибуната лидера на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви: "Смисълът на политиката сте вие. И всичко, което правим, го правим заради вас".

"От днес аз ще забраня (само в Хасково не мога да забраня на Делян Добрев) ние да се занимаваме с ПП. Защото тези хора, които са дошли тука, ама изобщо не им дреме от това какви глупости са сътворили", отбеляза той.

"Аз не видях другите отсечки по тоя път, по който от ПП само са дошли и боядисали направеното. Не видях "Хемус", не видях "Струма". Но ми позволете първо да пожелая да се пребори с трагичния инцидент на моя колега, приятел Роберт Фицо, когото го простреляха в Словакия преди няколко часа и бере душа. И затова в нашето представяне пред нас сме сложили "сигурна Европа". Защото това не трябва да се случва. С никого, не само с премиери", отбеляза Бойко Борисов.

"Хората знаят, че този кабинет беше кабинет на компромиса, сглобен от Алексей Петров, Бог да го прости. И свърши някои добри неща. Имаше период на някаква що-годе стабилност, изглеждахме добре пред външните партньори. Затова няма изобщо да се спираме по безобразията, които те направиха. Има кой са го види и чуе. Тука въпросът е Желязков и всички останали - ние, ако гласуват за нас, ако имаме не 69, а повече депутати какви ангажименти можем да поемем към този регион", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че "със затихващи функции централата АЕЦ "Козлодуй" е получила нова възможност за живот. Не само е диверсифицирано горивото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да ви стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Именно за това изпълнителят, строителят е Хюндай - държава в държавата, огромна световна компания. Тука са Уестингхаус и Хюндай. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, които сега работят в централата - 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България".

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че изключително важният пътен коридор до Видин ще бъде построен. "Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав", заяви той.

И отбеляза, че само преди дни президентът на Франция Макрон е споделил, че най-хубавото място, на което е бил, е Варна. 

Борисов изтъкна, че ако ГЕРБ поеме следващото управление, влизането в Шенген е гарантирано. "За това можем да поемем ангажимент пред българите".

"Преди 3 години бяхме станали като витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС, Шенген. Навсякъде даваха България за пример, за нулева миграция и изключителна толерантност към легалната миграция. За това ЕК ни даде 150 млн. евро, за да си подсигурим границата. И това ставаше благодарение на ЕК, президента Ердоган и на Бойко Борисов. Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция.

То е коректно, то е честно. Ние имаме ангажимент към европейските си колеги да не допускаме нелегална миграция. Ние си вършим добре работата, те след това няма какво да ремонтират или да ни връщат обратно. Защото в техните центрове питат - откъде минахте. И ако се окаже, че има 5-10 човека, и да ни ги върнат, не е проблем. Проблем ще е, ако са 40-50 хиляди.

Честното е - стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите! Това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. Няма да хвърлям обвиненията върху колегите, които се занимаваха с това в предишните години. Заварих границата на 34% контрабанда и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим", отбеляза Борисов.

Той не спести критиките си към "услужливите медии", които спестяват обективната информация, осветлявайки само "постиженията" на ППДБ.

"Що не смениха регулаторите? Тука в случая коментирам тяхното заяждане, вашата пропаганда, че ГЕРБ е виновен. Защо, когато Петков беше премиер, не смениха регулаторите? Защо ли? Защото сложиха политически лица на КЕВР. КС го върна. На БНБ те сложиха Гюров, партийно лице, Пеевски си сложи неговия човек, само партийни кадри. Затова не можаха. Борбата за власт, не друго. Само че ние не приемаме тая ваша пропаганда, че ГЕРБ е виновен за това. Никой не може да каже, че службите са назначени от ГЕРБ. Назначени са от президента Радев и от техните правителства. Моята логика е била - тази неутралност към президентството и партийните формати гарантира борбата с корупцията".

"Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата.

"Това е, братя мои и сестри. Горчиво ще си платим всички за тези три години. Този експеримент. И не само техните избиратели, и нашите ще си платят, и всички. Всички сега разбират каква огромна грешка са допуснали", заяви Борисов.

Той коментира и Зелената сделка, заради която са спрени много химически заводи и предприятия: "По време на война - като тази тежка война в Украйна, Израел, Палестина, ние нямаме право да рискуваме енергийния микс на България. Затова решихме за 4 години по 250 милиона да помогнем на Маришкия басейн, на АЕЦ "Козлодуй". Да потиснем цената на тока, затова отложихме и либерализацията на цената на тока, за да няма удар по населението".

Бойко Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат "нови мимикрии и нови сглобки".

"Използвам случая - всеки ден пращам в ЕНП линк от залите, където е ГЕРБ. Защото със своите пропагандни медии се опитаха да кажат, че Европа, Америка са против ГЕРБ. Точно обратното - ние сме най-желаните партньори в момента, най-силни, най-системни", подчерта той.

"Знаете ни слабостите, опитваме се непрекъснато да се променяме, да не повтаряме стари грешки. Който не работи, той не греши. Чирен стана с милиард и 200 кубика. ПО наше време бях проницателен и си купих 25% за българите, за вас, от терминала за втечнен газ в Гърция. Като си поръчаме едно танкерче, по тръбите, си го съхраняваме в Чирен. 100% ваш, 100% на българите", отбеляза още лидерът на ГЕРБ и допълни:

"Така че, Росене, нито дума повече за ППДБ. Защото това е слабост. По-добре е всеки по пътя си. Разбирам кое ви дразни. Като гледате как Пеевски и Кирил Петков тренират бойни спортове и сега ти правят карикатури... Стават ми забавни, готини, любими - такива, каквито ми бяха последните месеци.  И знам, че след 9 юни - пак мандаринки и такива работи. Но това не е най-важното. Помогнете ни, за да ни помогне на нас и Господ. Защото не последното, а винаги почвам с него - че без Господа нищо не може да се направи".

"Хубава вечер ви желая, отивам на банкет с футболистите, да подкрепим дружбата", заяви накрая Бойко Борисов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК