ПЪРВО В ПИК TV! Борисов на офроуд по магистрала "Хемус". Премиерът лично подкара джипа на инспекция по новия участък (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов на офроуд по магистрала "Хемус". Премиерът лично подкара джипа на инспекция по новия участък (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

84298
на 17.05.2019
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов на офроуд по магистрала Хемус. Премиерът лично подкара джипа на инспекция по новия участък (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на магистрала "Хемус". През април той направи символична първа копка на новия етап от трасето - 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново - Русе.

препоръчано

Премиерът лично подкара джипа по участъка, който се строи. Борисов поиска на място да се увери какво точно се прави. Камиони насипваха пред него новия път, а той коментираше това, което става пред очите му.

"Нали е приятно така - планина, ливади, а пътят расте. А в същия момент държавният дълг намалява", коментира Бойко Борисов, докато караше по участъка, който се  строи в момента. С него се разминаваха тежки машини, работата в момента кипи. "А тук скалата си я чукат, трошат и заминава за новото трасе. А тук вече подготвят за асфалт", продължи да реди премиерът по време на офроуда. "Път през скалата, а после колко лесно изглежда. В студиото викат - стига с тия магистрали, дай за фугата на "Граф Игнатиев". С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за две. ", каза на спътниците си в джипа Борисов.

"Срокът е догодина", отсече премиерът.

Отсечката трябва да бъде завършена през 2023 година. За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%.

С Борисов на инспекцията е и зам.-министърът по регионалното развитие Николай Нанков, пред който строителите се отчетоха как върви работата. Те му обещаха да се справят наполовината на срока.

Вижте във видеата инспекцията на Бойко Борисов:

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това