Вход
София
Времето в София -2 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на строежа на пътя Ботевград-Мездра: Сега ще видите протеста на работниците, които не спират да строят! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на строежа на пътя Ботевград-Мездра: Сега ще видите протеста на работниците, които не спират да строят! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 28.07.2020
77025
0
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на строежа на пътя Ботевград-Мездра: Сега ще видите протеста на работниците, които не спират да строят! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
28.07.2020
0
77025

"Много съм радостен за тези заводи.С най-много принадена стойност са тези инвестиции". Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение във Враца, където имаше най-много инвестиции на глава от населението през миналата година. Там стотици местни го посрещнаха с аплодисменти и му благодариха за хилядите работни места, нови улици и спортни зали. 

"Във Враца вече няма неремонтирани училища и детски градини", отчете и кметът Калин Каменов. 

После Борисов и министър Петя Аврамова направиха инспекция на строежа на скоростния път Мездра-Ботевград и премиерът отсече, че е направено много само за няколко месеца, тъй като той бе там на откриването на строителството и преди два месеца. 

"Колко много са свалили от дефилето и колко тежка работа е това. Ето това са българите, които строят България", отчете премиерът. Той се пошегува дали работниците ще отидат на протест, а те му казаха, че само хора без работа могат да стоят по улиците с часове. "Това го правим за бъдещето на нашите деца, бъдещето им е тук. Правим го за младите хора", каза премиерът.

"Ние работим, не сме чували за никакви протести и нямаме време. Имаме си работа и се плаща редовно", обясниха строителите на пътя.

Борисов посочи, че в момента се изгражда четирилентов път.

"Сега нашите зрители ще видят протеста на работниците, които не спират да се трудят. Това е техният протест - строят България! Ей, тези багери и машини, ако дойдат в София, ще видим тогава", пошегува се Борисов.

"Ще се обадя на Валери Симеонов да дойде да види тук какво е направено и как се строи в дефиле, че той не вярва и е свикнал все по равното на морето. А тук да види как се строи", каза Борисов. Той постоянно бе спиран от работници, които го поздравяваха. 

"Пътят Ботевград-Мездра привлича инвеститори. Чужди компании решиха да инвестират във Враца, заради четирилентовия път", каза Борисов и се разбра, че част от трасето ще бъде пуснато през ноември.

"Немска компания инвестира над 22 млн. лв. за създаване на производствена база за електроника", разказа Каменов.

"Те се съгласиха да инвестират, когато им казах, че Ботевград-Мездра ще е четирилентов път. Пътят е много важен за района", прекъсна го Борисов, а Аврамова също допълни, че всички инвеститори искат пътища.

Борисов разказа и за отпуснатите от Брюксел 200 млн. лв. за бедните региони у нас. "200 млн. евро грантове, бонбонки, както ги наричат в Брюксел. Има пари да се довършат всички проекти. Тези пари ги инвестираме предварително, за да не чакаме до 2021г., питали сме, получили сме разрешение, така че действаме на пълни обороти", каза Борисов и се поинтересува за санирането в града. "Няма по-социална програма от санирането. В началото лъжеха, както сега лъжат, че ще вдигнем данъците, заради санирането", припомни той.

Оказа се, че във Враца обновените блокове са 40, а още 140 чакат одобрение. 80% от детските градини също са с нов облик. "Ако не беше коронавируса, дефицитата е ужасен. Като ви слушаме кметовете все едно няма коронавирус", каза Борисов.

Втората спирка в обиколка бе един от новите заводи, където бе посрещнат от работниците. "Това беше едно блато, сега е немско бижу. 1500 работници. Най-модерният завод в Северна България", отсече премиерът.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17332
архив

- Брато, ти снощи как изгърме...
- Не съм бре, що?
- Ми, викна си такси да те прибира.
- Нормално, не искам да ме глобят.
- Брато... ние пихме у вас бре?!

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x