ПЪРВО В ПИК TV! Борисов осмя кабинета: Киро отиде в САЩ да се снима с някакви фикуси. Асен говореше глупости на търкалета по "Панорама". Ако съм премиер, още днес свалям тока и цените тръгват надолу (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов осмя кабинета: Киро отиде в САЩ да се снима с някакви фикуси. Асен говореше глупости на търкалета по "Панорама". Ако съм премиер, още днес свалям тока и цените тръгват надолу (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

149507
на 14.05.2022
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов осмя кабинета: Киро отиде в САЩ да се снима с някакви фикуси. Асен говореше глупости на търкалета по Панорама. Ако съм премиер, още днес свалям тока и цените тръгват надолу (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остава верен на навиците си - да се среща с активисти и симпатизанти на партията и в почивни дни. Днес той е в читалището на Ловеч, където от ранни зори се събраха местни хора, за да се срещнат с него и да разговарят.

препоръчано

Бойко Борисов е придружен от Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Николай Ненков, Росен Желязков. 

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова поздрави гостите с емоционално слово. 

А Николай Ненков поздрави рожденика Делян Добрев и му пожела на шега освен здраве, да не ходи отново в "Панорама", когато там е гост Асен Василев. 

"Имаме един такъв герой Пинокио, който обаче е заел стола на "Дондуков"1. Тези романтично-сантиментални измамници превърнаха държавата в национален спорт. Те не са просто "подмяната", която обещават на своите избиратели, са всъщност "измяна". Защото изневериха и на своите избиратели, и на тези, които ги издигнаха", заяви той и допълни: "Ние не бяхме свалени от тези аматьори. Напротив, те се появиха, за да крадат и лъжат. Направиха много сериозна кражба в енергетиката. А вие, скъпи приятели, говорете с близките си, защото ние, нашите деца и внуци ще плащаме с кървави сълзи това, което ще оставят тези безродници. Бог да пази Ловеч! Бог да пази България!". А събралите се симпатизанти на ГЕРБ му отвърнаха с "Оставка!".

Росен Желязков също произнесе кратко слово и също благодари за топлото посрещане: "ГЕРБ е конструктивна опозиция. А конструктивната опозиция е тази, която критикува, показва грешките и се бори за решения. Може би сега биха казали, че ние си лаем като кучетата, а керванът си върви. Но ние ставаме все повече, а керванът върви все по-бавно. И това чувство за самодостатъчност ще ги доведе до обричане и керванът ще спре. Кому беше нужно да се скарат с превозвачите в тези тежки времена? Кому беше нужно да се скарат с индустрията?!".

Делян Добрев заяви на свой ред: "Вече една година им сърбаме попарата на "Промяната". Като ги слушаме тях, излиза, че всичко в държавата е цветя и рози. Във Фейсбук написах, че цената на газа, на тока, на хляба и услугите стават все "по-евтини", ако ги слушаме тях. Но всички знаем какво реално се случва. Шегувам се, че трябва да ги казват цените и стойностите като времето: 1200 лв. средна работна заплата днес, но се усеща като 330. Обещаха на изборите преди 6 месеца, че няма да има бедни. Вие чувствате ли се богати? Има три пъти повече бедни за тези 6 месеца, а инфлацията е с 30% нагоре. Хлябът от 1 лев стана 2,50. Обаче като ги слушаме... Чудят се какво да измислят, за да изкарат ГЕРБ виновни, даже за протестите. Тази седмица очаквам да кажат, че може ГЕРБ да не ги организира тези протести, но това ще е "първият протест, който е от щастие".

Десислава Атанасова приветства събралите се и заяви: "Колегите говориха доста за "едната година щастие", което ни донесе "Промяната". Вчера едно момче, зам.-председател на парламента - Мирослав Иванов, близък на г-ца Лена Бориславова ме  прекъсна, за да не мога да кажа как преди една година партията, наричана от тях "статукво", остави България. Тогава БВП беше 12 милиарда, бяхме в чакалнята на еврозоната. Тогава имаше работещи и разплатени инвестиционни програми, сега са нула. Построените магистрали само за 4 години бяха 375 км, а рехабилитираните пътища - над 3000. Сега един милиметър път не е асфалтиран, една мантинела не е сложена. Над 1600 български училища, над 800 детски градини и ясли ремонтирани от правителството на ГЕРБ само за 4 години. Цената на тока 117 лв/мгвтч. Колко е за днес - над 500 лв. за бизнеса. Газът - 370,9 лв. на 12 май, колко е днес? По 100 милиона лева ще лапат Киро и компания за всеки месец. Вие в тази "промяна" ли искате да живеете?". 

"Какво стана бе, господа, една година след като управлявате? За последните няколко месеца от 1 октомври 2021 г. до края на годината, т.е. по време на предизборната последна кампания има 1000 искания за СРС. Или Бойко Рашков много старателно е проверявал политическите си опоненти в предизборната кампания, или престъпността рязко се е вдигнала. И двете са верни. Очевидно, че престъпността рязко се е вдигнала, защото исканията за СРС и през първите 3 месеца на т.г. са 900. А че Бойко Рашков притиска политическите си опоненти, истина ли е? Истина е. Той дори арестува, от страх, най-големия си политически опонент. Аз знам, че на следващите предсрочни избори, ще ги пометем".

Кратко слово произнесе и Томислав Дончев: "Лъжата значи омраза. Сглоби се неестествена коалиция - без принципи, без екип, без капацитет. Първата фаза беше фазата на лъжата. Следващата - на лицемерието, където всеки от коалицията е захапал от единия край държавата и глозга. Сега влизаме във фазата на позора. Позор личен, политически и обществен. Гответе се за фазата на истината. Тя ще дойде съвсем скоро. А сега си представете, че Кирил кара кола и гризе блажна пилешка кълка, но воланът е блажен и не може да се върти. Коалиционните му партньори въртят волана наобратно, ама не става. Защото е мазен. И всеки, който се вози в това превозно средство и е добър водач, студена пот му избива по челото. Защото водачът не може да кара".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат на крака с мощни аплодисменти: "Бойко!".

"Българският народ не чу какво им каза църквата: "ДА внимаваме!" и избра "Промяната". Може би и ние сме направили грешки и сме си го заслужили. Затова има и изкупление, и покаяние. Няма да забравя, когато се събра Св. Синод и ме поканиха по време на пандемията и всички църкви, манастири и джамии в света бяха затворени. В Гърция ги бяха вързали със синджири и катинари. Като ги видях владиците, им казах: Сърце не ми дава да затворя църквите, манастирите, джамиите. Моля ви, ваше светейшество, да ми помогнете да спазим карантинните мерки. Само в България владиците създадоха такива условия, че с нито процент не ни се вдигна заболяемостта и само българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. И затова Господ ще пази България. А ние ще продължаваме да строим църкви, манастири, джамии и катедрали. Защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност".

"Не мога да не отговоря на воплите на т.-нар. автентична десница, която се оплака при Цветанка Ризова, че на него му оставили дробчетата. Но върхът на всичко, Христо, което чух вчера от тебе - ти си ми бил министър, той обяви "депутинизация". Ние сме го осъдили Путин преди няколко месеца като агресор, внесохме, Христо, закон да подпомогнем Украйна с оръжие, а ти не го гласува, бе, човек! Стига гледа навънка, Христо! Твоят коалиционен партньор, който ти депутинизираш, Корнелия Нинова, заяви, че Русия е приятелска държава. Кого искаш да депутинизираш?!", заяви Борисов. 

"И уважаемите медии мълчат - ама то едно чудо, един страх!", добави той.

Борисов иронизира Кирил Петков, който развя като знаме "добрата новина", че ще внасяме втечнен газ от Щатите и припомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбаха, когато българският премиер е бил на посещение там.

"Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост. Така че - да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България... След това Киро каза, че цената за да бъде по-евтина за газа, който купуваме от "Газпром". Парламентът само малко след неговите думи излезе - газът за май поскъпва с 4%. Скъпи мои, демократични и свободни - сложете на екрана цената на КЕВР, за да види народът кой лъже!". Залата му отговори с бурни възгласи: "Оставка!".

Бойко Борисов сподели, че днес и друг известен политик има рожден ден - президентът Росен Плевнелиев: "И той да е жив и здрав! Вчера ми стана от една страна гордо, че сме имали такъв министър на енергетиката като Делян Добрев. От друга страна ми стана жал за водещия. На всеки въпрос Василев отговаряше глупости на търкалета... Затова, ако следващия път ходиш в "Панорама" и там е Асен Василев, искам да се острижеш гола глава, защото като нищо ще се хвърли да ти скубе косата. Все едно снощи гледах мерцедес срещу трабантче. Такава разлика!".

"Те знаят, че лъжат и крадат и че трябва да крадат бързо. Защото няма за кога. Разбрахте ли, че БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за геотермалните. Пак меморандум. Опукаха ни с - с по два милиарда, два милиарда. Корнелия вика - саниране - как ще санират, като не могат да крадат?! Забравете за саниране! Без ГЕРБ няма саниране", заяви той.

Борисов се пошегува, че "къщичка за птички не са направили за една година", една велоалея не са направили: "Когато фактите говорят, и "Промяната" мълчи".

"Киро, ти помниш ли, че сложихме 1 млрд. в специална сметка, за да може Ловеч, Плевен и Търново да си достроят магистралата. Ние оставихме до стотинка до пускането на пътя. Те ги прибраха. 1 млрд. и 200 от ВиК холдинга - за да могат да продължат проектите за водоснабдяването и канализацията. Ловеч, ще чакате. Ще чакате, когато цъфнат люляците. Ама догодина! Огромни заеми - които ще връщате вие, децата и внуците ни. А я сложете и 1 млрд. 200 щатски долара, с които на 100% платихме самолетите... Всичко е платено от нас на 100%. И за руските реактори, и за американските централи, КТБ. Стартирахме предишния мандат с милиард и 600 под водата. Минус, минус! Ама се справихме, щото сме яки. Сега са ни задължили с над 9 милиарда, а до края на мандата ще станат 50 милиарда. Искате ли ГЕРБ да управлява? Сега разбирате ли, че трябва до последния българин да се отчая, да се разбере лъжата, за да почнем на чисто. Така че - никакви предсрочни избори! Като във вица: "Киро, това Канада ли е? - Плувай, Асене, плувай". 

Борисов заяви, че нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ: "Не сме дали една стотинка! Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни. С тези далавери, пази Боже кой ще управлява от септември нататък!".

"Айде да видим, уважаеми медии, на кого вярва повече народът! По лихвите, както се казва, ще ги познаете", заяви още Бойко Борисов и добави: "Аз ако съм на медиите, ще извадя репортажа с "Вкусен хляб за всяка трапеза" и ще го направя: "Скъп хляб за всяка трапеза". Колко трябва да стане хлябът? - 6 лева, та белким видите. Едно време подарявахме уиски, сега олио. Ще пратим на Росен кошничка с две яйца, един хляб, литър олио. Толкова. Няма дробчета. Те ги изядоха - Да, България изядоха дробчетата, другите изядоха блажното. Няма краставици - скъпи, доматите и те скъпи. Ами черешите?! Въобще, пълна подигравка с народа. И се сещам за една хубава притча: "Един цар вика Кирил Ананиев и пита: Как е народът? - Ми работи. - Вдигай данъците. Минава време и царят пита: Какво прави народът? ГЪрби се, пъшка, мъчи се, ама работи. - Вдигай данъците! ПАк минава време: Какво прави народът? - Ами никой не работи. Ядат, пият, псуват, никой не работи. Сваляй данъците!" Ето това е - гледат доколко народът може да издържи". 

Борисов заяви, че никакви войни не пречат и не са виновни за това, което се случва с тока: "При мен имаше война в Сирия, с кюрдите, Либия. Но е много важно преди да набият парите в някакви геотермални батерии, ще плащате по 500 лева ток, докато сте живи. Днеска можем да го направим в рамките на 70-80 лева. Десито щеше да тича в парламента, да направи едни промени в закона и утре щяхте да плащате по тези цени. В момента е златно време, ако не си крадец, да понижиш цената с поне 20%". 

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че трябва да изпратим оръжие за Украйна, "за да спрат да се бият". "Светът трябва да ги хване, да ги раздели, едно добро примирие и за двете страни и ще приключи. А в момента петролът е най-евтин. Имаш рафинерия. Пречел им "Балкански поток". Спрете го, не взимайте транзитни такси. Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе? Ами "гръцката връзка" - българска е, платена е от България, за да стане търговски договор... "Глупости на търкалета", пошегува се отново Борисов.

Залата стана на крака и го аплодира с мощни възгласи: "Победа! Победа!".

След емоционалната среща със симпатизантите на ГЕРБ в читалището на Ловеч Бойко Борисов влезе в катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий", поклони се пред иконите, запали свещ и поговори с Ловчанския митрополит Гавриил.

Пред храма Борисов бе посрещнат от нови симпатизанти и се снима с всеки, който пожела, а хората търпеливо изчакваха реда си.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Тези храни се справят безпроблемно с изпотяването Тези храни се справят безпроблемно с изпотяването
ПИК TV x
Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това