Вход
София
Времето в София 1 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов отсече: Директорите на болниците, замесени със смъртта на детето, да се отстранят незабавно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов отсече: Директорите на болниците, замесени със смъртта на детето, да се отстранят незабавно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 20.11.2019
56841
32
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов отсече: Директорите на болниците, замесени със смъртта на детето, да се отстранят незабавно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
20.11.2019
32
56841

С гневно обръщение на премиера започна днешното заседание на Министерския съвет. Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев всички директори на болници замесени със смъртта на 3-годишното дете да бъдат отстранени незабавно, докато тече процесът. 

"Видяхме родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно - медицинските екпертизи искам да отстраниш всички директори на болници, които са намесени в процеса. Говорете с прокуратурата, да ползват ВМА за експертизи. Трябва да има възмездие. От наша страна това което трябва да се направи, да се направи днес. Това бездушие, разстроих се, да гледат детето, веднага да се махат от там", заяви премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят обърна внимание и на една от точките в дневния ред, където е упоменато да се покрият данъците на болница Лозенец. "Ние само плащаме, даваме милиони, а ефектът е разплакани родители", заключи разстроен премиерът. 

Иначе в сряда министрите отчитат как са подобрили инвестиционния климат и променят и допълват валутния закон на днешното си редовно заседание.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(32)
1
САМО В НАШТА ОБЩИНА ЗА 6 МЕСЕЦА СИ ЗАМИНАХА ДВЕ ЧУЖДИ ФИРМИ..
2
Абе не беше ли първата цел на правителството на Булгаристан, добруването на мат‘ряла, а НЕ военните разходи?!? И от кого ще се пазим? Наливаме грешни пари в американската икономика, докато ние загиваме. А най-лошото е, че парите се дават, а оръжията ги няма, а и няма и да ги видим !!! Събудете се, бе тъпунгери булгаристански !!!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Правителствена болница ли?Нещо не го вярвам.
6
Бездушните лекари нямат място в никоя болница!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Едва ли , едва ли... колкото наказа тези дето опустошиха коритото на Река Вит и тези дето крафюдат милиарди за водата на българия а следва режим, безводие и скъпа цена на вода и ел енергия
9
Тиквата е прав този път, но системата си остава същата,само бушончета гърмят!
10
Баце, 10 години управляваш. Тези директори ти си ги назначил. И Правителствена болница дето всяка година "спонсорираш" с 70 млн. от Министерски съвет за да има къде да мериш кръвното, да лекуват футболни травми и да гипсират ключици на важните хора. И с цялата си наглост сега ще пробва да "яхне" тази семейна трагедия. Тези неща не можеше ли да ги разпореди на министъра преди да седнат и да включат микрофоните?
11
Пунта - мара!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
ПИК наистина се страхуват и цензурират истината!
15
След дъжд качулка и след сватба булка....Тези безобразия вървят от години и ако бяха взети мерки доста жертви щяха да са живи. Какво прави този пенсионер бюджетар в здравеопазването, да разпределя бонуси и дебели заплати ли, да го махат незабавно че съвсем затри и здравеопазването и хората?!
16
Цинично е най-бедната и с унизително нисък стандарт ЕС държава да дава милиарди за няколко ламарини, които никаква работа не вършат, след като държавата ври и кипи от скандали и афери?! Не от вън, от вътре ще ни изтребят
17
БОРИСОВ, И ТЕБ ЩЕ ТЕ ОТСТРАНИМ, ТИКВО!!!
18
малката невинна душичка в по-добър свят,каквото и да напиша е малко.На мен ми е мъчно за невинното дете,а на родителите и близките..............А бездушните доктори каквото и да им направят,каквото и да им пожелаем - все ще е малко!!!Алчен кардиолог и шеф на болница в Пазарджик унощижиха цял град!!Това е днешната медицина - ТЪРГОВИЯ И АЛЧНОСТ!!!!
19
Сега на практика ще се види какво е фалшив болничен,на ниво директор!
20
Свиньо на кон,ти ли си?!
21
Пик какво става в Перник. Само вие мълчите. Чакате да мине малко време и да обвините кмета комунист за водния режим.
22
а резултатът е разплакани родители?!!! Ами то не е само да се дават милиони, трябва да има и контрол - ежедневен, строг, безкомпромисен. Къде ви е контрола на нашите милиони, които с лекота раздавате?
23
ИМАМ 30 ГОД. ТРУДОВ СТАЖ.КАК НЕ ПОЗВОЛИХ БЕЗДУШИЕТО.,АЛЧНОСТА,БЕЗХАБЕРИЕТО ДА МЕ ЗАВЛАДЕЯТ. КАК АЗ МОГА ДА СЪЧУВСТВАМ НА ПАЦИЕНТИТЕ,ДА ИМ ПОМАГАМ МАКСИМАЛНО,ДА ГИНАСОЧВАМ КЪМ ДРУГИ СПЕЦИАЛИСТИ,ДА ИМ НАМИРАМ ТЕЛЕФОНИ ЗА КОНТАКТИ,ЛЕКАРСТВА.ОСТАВЕНИ КАТО МОСТРИ,ДА ГИ ПОЛЗВАТ,КАК Е ВЪЗМОЖНО АЗ ДА МОГА,БЕЗ ДА ПОЛУЧАВАМ ДАЖЕ И 1000 ЛВ НА МЕСЕЦ.А ТЕ ДА НЕ МОГАТ.СРАМУВАМ СЕ ОТ ТЕЗИ КОЛЕГИ!СРАМ СА ЗА ПРОФЕСИЯТА!АЗ НИКОГА НЕ ОТКАЗВАМ ДА ПРЕГЛЕДАМ ПАЦИЕНТ,ОТ ВКЪЩИ ОТИВАМ ДО БОЛНИЦАТА,СТОЯ ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ДОКАТО ИМА ЧАКАЩИ ПАЦИЕНТИ. НИЕ СМЕ ЕДНА ШЕПА ТАКИВА,НО ДОБРОТО ВИНАГИ ЩЕ ПОБЕДИ ЗЛОТО!СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕРИТЕ НА ПОЧИНАЛОТО ДЕТЕНЦЕ!
24
Браво на премиера .....Крайно време е да се разбере че една ОГРОМНА ЧАСТ от мед. кадри са болни амбиции и МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.. Тези хора не разбраха ли ЧЕ МЕДИЦИНА НЯМА...Те са далеч от понятието сложност .. Защо не си видят компютрите - таблети - какво правят разните други специалисти....Над 85 % вършат ЕЛЕМНТАРЕН ТИП ДЕЙНОСти....Това е реалност ..... Крайно време от 430 болници да се МАХНАТ МИНИМУМ 100 бр... Доктор преглед без техника НЕ ПРАВИ. Това са едни опаратори на машини и изписване на хапчета....Тях ги интересува думичката преглед защото им се ПОДАРЯВАТ ЕДНИ ПАРИ. Браво на премиера - мачкане му е майката
25
Здравният министър и премиерът да отидат на който и да е паркинг пред която и да е столична болница и да гледат как лекари пристигат със суперлуксозни коли.
26
До ,,интелекта от Банкя,,.....РЕФОРМИ ТРЯБВАТ..................................................................................................................................................Не само да наливаш от парите на хората в твоите фирми и да крадете.....Льжци и продажници долни.Не ви ли стигнаха вече....................................................................ГОСПОД ЩЕ ГО НАКАЖЕ,КОЛКОТО И ЧЕРВЕНИ КОНЦИ ДА КИЧИ.
27
Крайно, време е, лекари да бъдат осъдени и влязат в затвора за немарливост и лоша медицинска практика, с което са лишили от живот пациенти или са им навредили, други, да бъдат лишени от практикуване на мед. професия, пак по подобни, но по-леки причини. Управители на Болници да бъдат осъдени за злоупотреби и ощетяване на Здр. Каса и Обществото. Трябва, да се позволи създаването и на други лекарски съюзи, защото, този единственият, е като Масонска ложа и не дава и сянка да падне върху лекарското съсловие, дори и при очевидно виновни лекари, всичко е, като че в Камората. Само, тогава голямата част от разгащилите се медици, ще вземат по- насериозно задълженията и отговорностите си и ще си седнат на задника. Трябва, да се въведе, като Държавен, Стандартът за Добра Медицинска Практика, при който диагнозата се постига с ясно разписана методика, а лечението на диагностицираното заболяване, също е разписано подробно, как и точно с каква терапия, рехабилитация и др. грижи се осъществява и т.н., както в САЩ. Това, дава възможност за стандартизирано професионално, световно възприето, лечение и обективно изясняване на грешки, ако има такива. Веднага, ще кажат, че това струва много пари. Да , това струва много пари, но по- малко от тези, които сега се усвояват от Здр. Каса и крадат от Населението.
28
Върти опашки. Първо нахокахте другите медии,че не са предали правилно думите на Борисов за отстраняване на директорите. А сега първо в пик. Смешник, до смешника в пик.
29
Тримата директори на болници ще бъдат възстановени на работа от съда. Така става обикновено. Уволнението им е напълно в традициите, създадени от един некадърник в опитите му с кьорфишеци да задоволява моментната нужда да се заглуши отвращението на хората. Разчита се на това чудото отново да е с трайност три дни. Лекарите трябва да бъдат оставени на мира! Не е случайно, че повечето отдавна са си били камшика. Не може да се тараши държавата десетилетия, болниците да са мизерни коптори и да се очакват различни резултати. Тези, които не са си свършили работата, виновниците са в други две сгради.
30
31
АМАН ОТ ДАЛАВЕРИ БЕ ПО НОВАТА Ж.П. ЛИНИЯ СОФИЯ-БУРГАС,ТО КРАЖБИ,НАЗНАЧЕНИЯ НА СТОТИЦИ ХОРА БЕЗ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ.......СТРАХОТИЯ БОРИСООООООВ.
32
Тоя бойко от много високо гледа. Даже всемогъщия Господ Бог предвижда греховете на хората да се определят от решението на Страшния съд. Даже Бог , който е всевиждащ не осъжда без да се запознае с фактите Бойко и Цецо Цветанов не са комунисти, те са войнстващия сталинистки Само Сталин така преследваше лекарите, ама накрая нямаше кой един Аспирин да му предпише. Беше изтрепал всички свестни доктори.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24504
архив

Блодинка си поръчва малка пица. Сервитьорът я пита на четири ли или на осем да я нареже. – На четири, на осем няма да мога да я изям.

няма нови новини
Днес: 172
hot
най-четени новини в момента
сега
3039
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Валери Симеонов отговори на обвиненията за договорка с БСП: Не сме рекетьори! Не е имало опасност да падне кабинетът (ОБНОВЕНА)
x
Никулден е! Ето какво повеляват традициите за празника и празничната трапеза
x