ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов подкара джипа - проверява "Хемус" и инвестиции в Търговище, слуша парче на "Атлас" (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов подкара джипа - проверява "Хемус" и инвестиции в Търговище, слуша парче на "Атлас" (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

116231
на 14.08.2019
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов подкара джипа - проверява Хемус и инвестиции в Търговище, слуша парче на Атлас (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната инспекция по обектите в България. Този път премиерът е в Търговищко.

препоръчано

С премиера са кметът Дарин Димитров и финансовият министър Владислав Горанов. Борисов посети на място работата на завода за производство на плоско стъкло "Тракия Глас", развиващ се под ръководството на турската компания "Шишеджам Груп".

"Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“, заяви Борисов. "Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем подкрепа", категоричен беше министър-председателят Борисов.

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, отбеляза кметът и добави, че няма безработица.

Борисов разгледа завода и се поинтересува от инвестициите в него, заплатите на работниците, новите работни места, условията на труд. Подсети директора да бъдат давани и премии на работниците за Нова година. На излизане от завода с него се снимаха работници, някои си направиха и селфи с премиера.

По-нататък премиерът инспектира строителството на магистрала "Хемус". Докато шофира, Борисов слуша песента на "Атлас" "Есенни цветя".

Зад Борисов в джипа седна министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той обясни важните моменти от етапния ремонт на пътното съоръжение в участъците Белокопитово - Буховци, Велико Търново - Търговище.

Борисов посети строителните дейности по изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“. Участъкът е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г. "Държавата ни е красива и е трудно строителството", отбеляза премиерът.

Той посети и два обекта с важни археологически разкопки, по които работят учени от Националния археологически институт с музей при БАН и проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера. "Археолозите поискаха удължение на срока за проучване на терена с два месеца и това ще бъде уважено. Благодаря им, с тях имаме перфектни отношения", коментира премиерът. 

"Плащаме редовно и се движим в срок, така че имам синхрон", заяви Борисов по повод работата на разкопките и строежа на "Хемус".

За пожара на автомагистрала "Струма" премиерът каза, че бързо ще се реши проблемът. А виновните ще си поемат отговорността: "Има прокурори, да ги обвинят и да ги вкарат в затвора. Ние строим и пускаме, а после който не си е свършил работата, да носи отговорност".

За погрома в "Бесо" Борисов каза, че е има арестувани с повдигнати обвинения и ще си свършат работата от прокуратурата и ще бъдат вкарани виновните в затвора: "Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се и по най-бързия начин да ги вкарат в затвора. Двама собственици се мерят кой е по-голям тарикат. Не стига, че не пускат жалби, ами си пускат постове във Фейсбук".

"Но виждате как работи прокуратурата бързо и МВР. Днес видяхте какъв склад са хванали. Сега имат и във Варна работа и разкриват как се крие алкохолът по заведенията", разкри премиерът Борисов на място на разкопките.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК