ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пак подпука ПП: Сетиха се за обещаното в сглобката, а 18 милиона - дупка (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Епицентър

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пак подпука ПП: Сетиха се за обещаното в сглобката, а 18 милиона - дупка (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

85291
преди 4 часа
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пак подпука ПП: Сетиха се за обещаното в сглобката, а 18 милиона - дупка (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава неуморно с предизборните совалки. Тази вечер той е на кръгла маса “Гори, ландшафти, икономика” във Велико Търново.

препоръчано

В началото на срещата Борисов изтъкна, че е радостен от факта, че по време на предизборната кампания експертите от ГЕРБ по сектори са успели да се видят с бранша от почти всички сфери.

И припомни, че още като главен секретар е имал среща с директор на ЦРУ, който директно му заявил: "Когато в България дойде ИКЕА, ще ми кажеш, че нещата са тръгнали".

Борисов допълни: "Поиска среща с мене като премиер собственикът на ИКЕА - един от най-богатите хора в света. Дойде със синовете си. И аз от една страна се радвам, от друга страна ми беше странно. Той беше толкова възрастен, а още си караше старото Волво, милиардер! И вика: "Дойдох в България, за да се запозная с тебе". И казва още: "В България съм направил големи пари". И като ми заразказва какво по времето на социализма в нашите дърводобивни, дървообработващи предприятия, мебелни цехове - как са работили заедно, в какви обеми с нашите фабрики... А аз му казвам: "Дай да направим нещо по-простичко - да направим една ИКЕА в България. А той ми казва: "Не, ще направим две. Но възродете това производство - дърводобивното". 

"Дойдох да изкажа уважението си, но парламентът е математика. Ако не успеем да направим правителство, ситуацията ще продължи да се влошава", отбеляза той.

И припомни "изпарилите" се милиони от бюджета по време на управлението на Денков-Василев.

"Искам да ви помогнем. От всяко нещо държавната хазна трябва да сече данък приход, а да не взимаме заеми за по-високи заплати и пенсии", заяви Борисов. 

"И те вече усещат, че може би ще направим правителство и всеки започва да се ангажира със старото обещано от колегите в сглобката. А 18 милиона - дупка. Ние трябва да ви гледаме вас като златни кокошчици и да ви взимаме данъка. Да, вие ставате по-богати, живеете по-добре, но това е движещият механизъм в развития капиталистически свят. Айти секторът, металургията, минната промишленост - с всички се срещам. От една страна ставам оптимист. Един нямаше да каже - бяхме позле през последните 4 години", заяви той.

И допълни: "Като политик знам, че е най-грешно да кажеш на българите, че са богати. Имаме страхотна поговорка: "Много хубаво не е на хубаво". Като стане нещо хубаво и се зарадваш. А то не трябва да се радваш, ще ти завидят най-вероятно... Днеска се борим за гласове. Обещаното ще го изпълним - и аз, и партията, и партиите. Иначе пак ще се срещнем. Тогава може и половината от партиите да ти няма. Апелът към вас ми е - с всичките ни кусури знаете какво можем. Ще споря сега по Дарик радио, че трябва да намерим някого, който не зная кой ще е, така да ни представлява политиките, че всичко да е цветя и рози. За мен беше чест и удоволствие. Обещавам след изборите - и победили, и паднали, пак да си говорим",.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК