Вход
София
Времето в София 0 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов развърза кесията за машинно гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов развърза кесията за машинно гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 12.02.2020
41962
0
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов развърза кесията за машинно гласуване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
12.02.2020
0
41962

Министрите променят Постановлението на правителството за механизма за наблюдение на борбата с корупцията, организираната престъпност, върховенството на закона и на Съвета за координация и сътрудничество.

Правителството ще вземе решения по 18 точки на днешното си редовно заседание.

"Да използваме, докато са тук медиите, да минем точка Б12, тъй като по нея имаше много дискусии. Тя е проект за решение за възлагане на координация с ЦИК за машинно гласуване на изборите за Народно събрание. Ние ще сме единствените в ЕС, но понеже много се упражняваха по тази тема, предлагам да приемем точка Б12, да похарчим няколко десетки милиони и да видим какви ще са резултатите. Повтарям - там където ги имаше, ги премахнахме. Не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желае машинно гласуване. Не съм убеден, че с това ще променим нещо, но ви моля да го направим", заяви Борисов в началото на заседанието.

Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че точката е на следващите парламентарни избори да се гласува само чрез машини.

"Това са близо 12-13 хиляди машини. Трябва да се реши къде и как ще се съхраняват", коментира премиерът.

"Понеже се упражняват по тази тема, че те са "за" машинното гласуване, а ние "против", ние се включваме в общия хор на подкрепящите", добави Борисов.

ПЪРВО В ПИК: Премиерът Бойко Борисов се срещна с Урсула фон дер Лайен в Брюксел (СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК: Премиерът Бойко Борисов се срещна с Урсула фон дер Лайен в Брюксел (СНИМКИ)

Министър-председателят се срещна с председателя на...

на 05.02.2020

"Възлагайте, купувайте, да се произвеждат, мислете къде ще се съхраняват, при какви условия, охрана, как ще ги опазим от кибератаки", каза още министър-председателят.

Премиерът се обърна и към финансовия министър, като го попита как е минала срещата със съсловните организации. "По наредбата има още много работа да бъде свършена и искам да уверя всички, че докато не бъдат изчистени нещата, няма да я приемем. Създадени са множество работни групи, няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус с всички", заяви финансовият министър Владислав Горанов по повод спорната Наредба 18.

Премиерът допълни, че целта на тази система е да се премахне сивия сектор, което пък не трябва да се отразява на малките и средните съсловни организации.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17951
архив

Майката пита Иванчо:
- Защо не си играеш с Петьо? 
- А ти би ли си играла с някой, който лъже, бие и псува?
- Не! 
- Виждаш ли! И Петьо не иска.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x