ПЪРВО В ПИК TV: Борисов сензационно онагледи корупцията при Радев като “Пътя на Копринката”, който води до село Труд. Разказа и за чували с пари, контрабанда на софийската и варненската митници, българи без пенсии и чудовищна инфлация (ОБНОВЕНА)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов сензационно онагледи корупцията при Радев като “Пътя на Копринката”, който води до село Труд. Разказа и за чували с пари, контрабанда на софийската и варненската митници, българи без пенсии и чудовищна инфлация (ОБНОВЕНА)

208767
на 09.10.2021
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов сензационно онагледи корупцията при Радев като “Пътя на Копринката”, който води до село Труд. Разказа и за чували с пари, контрабанда на софийската и варненската митници, българи без пенсии и чудовищна инфлация (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бойко Борисов гостува в Пловдив на събрание на Жени ГЕРБ. Кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева гост на форума.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Еврокомисарят Мария Габриел поздрави Невяна Митева. "Нашата сила е даваме решения. Наша отговорност е да се пазим", каза тя. 

"Като наблюдавам това безхаберие и ка стоят от страни и искат нещо да направят, но не могат. При това нещо не е ставало", каза Дани Каназирева.

"Дойдох в "Тракия". Едно време беше гордост, сега се е превърнало в едно опасно съоръжение. Месеци наред няма смяна на нито една мантинела или маркировка", заяви в началото на своето изказване лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"За последните 10 години два пъти се увеличиха доходите", каза още той.

"Имаме рекордна смъртност от катастрофи и от починали от Ковид. Средно по 100 човека на ден българи почиват. Все едно няма никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове. В същото време цяла Европа се отвори, защото имат по 70-80% ваксинирани. Българите гинем. Защо? Защото Румен Радев и Кацаров експериментират", отсече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути и от бездействието относно заседналия кораб, който е на път да потъне, а управляващите не са взели никакви мерки.

"Радев онзи ден каза една голяма глупост. Били заложени капани или бомби от предишното управление в енергетиката. 12 години, г-н кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Когато със стотинки се вдигаха, веднага започваха протести", каза още бившият премиер.

"За 5 месеца токът от 70 лева стана 400 и аз мога да се обзаложа с кандидат-президента Радев, че ще стане до Коледа и 500", негодува Борисов и добави, че бюджетният дефицит ще отиде на минус 8.

"Какъв ще остане фискалният резерв, г-н Радев, след всичко това. Помните ли когато обяснявах колко е добре да имаме мазнинка, някой заделен лев. Имахме 12 млрд. лв. фискален резерв. Единствената тема беше колко още и къде пари да дадем", отсече той.

"В 30-годишната ни история няма партия, която да е построила толкова. Това са фактите", категоричен е Борисов.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ сме се справили най-добре с финансовата криза и ковид кризата.

Лидерът на ГЕРБ попита отново какъв ще бъде фискалният резерв и как ще се гарантират пенсиите през януари месец. "Януари ще останете без пенсии, ако продължите да го подкрепяте", каза бившият министър-председател.

Борисов се възмути, че Кирил Петков и още не са влезли във властта, но вече казват кой какъв трябва да стане. 

"Първо ДПС прогледна, че подкрепата за Радев им е била грешка. БСП прогледна, че служебното правителство води до катастрофа. Демократична България прогледнаха, че се правят измами с изборите. Всичко, което ние говорихме, те сега го потвърждават", отсече лидерът на ГЕРБ и припомни колко дни са броили бюлетините в чужбина на предишните избори, за да изкарат Слави Трифонов.

"Попитали радио Ереван: "Кога ще станем по-добре?" И радио Ереван отговорило: "Вече бяхме!" Това ни очаква, мили българи", продължи той.

"Снощи Атанас Атанасов изведнъж видял, че в щаба на Радев има агенти на ДС. Ама те са си там още откакто Радев влезе в президентството", каза с усмивка Борисов.

По думите му след това управление България е и в международна изолация. "Ще имаме тежки проблеми, ако продължаваме така. Задава се чудовищна инфлация. Няма път, няма посока, няма отговорност. Преведено на езика ви това е обедняване", добави бившият министър-председател.

"Аз съм управлявал най-голямата финансова криза в света и не дадох България да се разклати. Не допуснахме дефицити. Имах Дянков, който затегна колана, беше ни тежко и като едно семейство се справихме и тръгнахме нагоре. Най-тежката миграционна криза управлявахме", припомни лидерът на ГЕРБ и допълни: "А сега, когато целият свят излезе от ковид кризата, българите мрат."

"Изкарайте вие 12 години в управление и после ще ги видите дали ще ви харесват Киро и Асен. Няма да ги видите", уточни той.

"Били сме партия на статуквото. Ама ние сме на 12-13 години. А другата е столетница, но била партия на промяната", негодува Борисов.

"Сега ще си понесете последиците от управлението на Румен Радев. Той сега ще бяга всячески и ще твърди, че няма нищо общо с правителството, че само го е назначил. Сега очаквам да има отново куп лъжи - подслушвания, купуване на гласове. Хубавото е, че настрои срещу себе си и други партии", добави бившият премиер.

"Във варненската и софийската митница в момента става контрабандата. В момента търсят камиони с цигари. Има чудовищна контрабанда в момента. Всички камиони отиват при един митничар в София от Сливница. Всичко е по пътя на Копринката за село Труд. Всичко отива при него. Парите за пенсиите отидоха при Копринката. Всички знаят кои са кадровиците в държавата. Дори и назначенията стават с пари, които отиват при Копринката или при Пламен Узунов, спомняте си торбичката", припомни Борисов.

"Определихме водачите на листите. За Пловдив съм аз, след мен е Тотев. За Пловдив-област е Дани Каназирева. Листите ще ги регистрираме в понеделник", разкри лидерът на ГЕРБ.

"Ако ГЕРБ управлява, ще помогнем да се довършат и двата стадиона в Пловдив, както и Околовръстното", обеща той.

"Нашата кампания ще бъде как да излезем от кризата. Толкова е тежко положението, че като гледам как разликата между нас и другите партии се увеличава, се плаша. И сега съм възложил да мислим как може да излезем от тази криза", разкри той.

По думите му трябва да се направят 7-и и 8-и реактор на АЕЦ "Козлодуй". 

"Помагайте си, работете. Винаги жените сте били по-мъдри", обърна се бившият премиер към жените на ГЕРБ.

"И аз, като Слави Трифонов, не гледам социологически проучвания. Но някои не познаха нито веднъж. Ще ходим трети път на избори, за да може Румен Радев да си начеше егото", възмути се Борисов.

"Да завършим с малко настроение. Ще се оправим. През 2009 влязохме в тежка криза. И сега ще така. И тогава се плашехме, но не го показахме. И сега се плашим, но няма да го покажем", каза още лидерът на ГЕРБ и изпрати поздрави на проф. Анастас Герджиков по неговото вице Невяна Митева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов изуми - скочи на журналистите, нападнати от Бойко Рашков! Лидерът на ГЕРБ към ППДБ: Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК