Вход
София
Времето в София 19 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се разгневи: Мразя лъжите! Стратегия за детето няма (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се разгневи: Мразя лъжите! Стратегия за детето няма (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 15.05.2019
41562
29
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се разгневи: Мразя лъжите! Стратегия за детето няма (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
15.05.2019
29
41562

Министър-председателят Бойко Борисов изрази възмущението си, че в социалните мрежи се тиражират новини, в които се твърди, че се отнемат неправомерно деца от родители заради Националната стратегия за защита на детето.

Бойко Борисов реже лентата на Асеновградско шосе

Бойко Борисов реже лентата на Асеновградско шосе

Премиерът Бойко Борисов ще пререже лентата на новия път...

на 10.05.2019

"Да използвам камерите, защото мразя лъжите. Национална стратегия за защита на детето 2019-2030 година няма. На социалния министър възлагам сутрин, обед и вечер да прави брифинги и да казва, че такава стратегия няма. Защо продължават да лъжат, не знам. Включително се организират и протести, защото се твърди, че се отнемат деца неправомерно", изригна премиерът Борисов.

"Стратегията е ясно, че когато мине през всички обсъждания, не стои на дневен ред това за отнемане на деца. Това са само единични случаи. Хората да са сигурни, че няма да отидат социални работници и да им вземат детето, за да го дадат на друга семейна двойка, от трети род например", добави министър-председателят.

"Това трябва ежедневно да се обяснява. Тази година върнахме 40 200 деца в училище. Това е един средно голям град. И тук всички си стъпиха на краката и се справиха много добре", заключи той по темата за Стратегията за детето.

Министър-председателят коментира и решението на правителството да отпусне пари на болниците за нови кувьози.

"Първо ще мине точка 12, тъй като поехме ангажимент към педиатричната клиника. Бях възложил да се провери колко кувьоза са необходими плюс апаратите за вдишване. С тази точка финансираме и педиатричните болници, и всички държавни и общински болници с кувьози и 15 апарата за вдишване. Лекарите поискаха 10, но ние им даваме 15", каза в началото на заседанието премиерът Борисов.

Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че отпуснатите средства ще бъдат в размер на 3 милиона и 450 хиляди лева.

На редовното правителствено заседание се очаква да бъдат отпуснати 3 млн. лв. за подобряване на детско здравеопазване. До това решение се стигна след среща при премиера Бойко Борисов с министъра на здравеопазването, педиатри, неонатолози и директори на акушеро-гинекологични лечебни заведения.

От тези средства на държавните и общинските болници ще бъдат предоставени 500 хил. лв. за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 хил. лева за осигуряване на 50 кувьоза. 

Отделно 1,7 млн. лв. са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница по Програмата „Майчино и детско здравеопазване“ по реда на Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Ресурсът ще бъде използван за подобряване лечението на децата и увеличение възнагражденията на работещите.

В програмата на министрите е включен и проект за одобряване на допълнителни разходи за 2019 г. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност на общини по одобрените за подпомагане проекти по програма за развитие на селските райони 2007-2013 и 2014-2020 г. и по програма за морско дело и рибарско за периода 2014-2020 г.

В Министерски съвет ще бъде гласуван и проект за утвърждаване на споразумение между Министерството на околната среда и водите на България и това на Северна Македония за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(29)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Но защо в бюджета на са били заделени тези пари ?????Кой прави бюджета.????
4
БСП ЩЕ ОТПУСНЕ--- ЕСЕ С РАСЪЖДЕНИЯТА НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НА ТЕМА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ???
5
Пак дигнаха кръвното на Tukвата и току виж на 26-ти май пак влезнал в спешното !!!
6
Позитанските м-аймуни в сайта няма какво да драскат за тази публикация но понеже е за Б.Б.. ще напълнят с пръдни страницата !Трябва да се заработват рублите инак курбан -рамадан ще ги подгони след 26 май!
7
Бай,ли си,Иван ли си,ама по-добре си гледай твойте партизанки, че се омазаха отвсякъде в лъжи и л..на.
8
позитанските гавази техния ментелив фейк сайт КРАВАТЪ никой не го отразява и болшевишкия матрял се изхожда в най коректния и истински сайт ПИК!
9
Червените олигарси и крадци на национално богатство яко плащат на неграмотните позитански драскачи на измислени новини и коментари.А как са се строили навсякъде.
10
Тази национална стратегия яростно се защитава от някои неправителствени организации, които получават доста средства, за да се грижат и да отглеждат деца. За родители във финансова беда няма пари, но за тези организации има пари. Най-добре е децата да се отглеждат в семействата си, а държавата да помага на родителите.Изключвам един етнос, чиито поминък е създаване на деца и живот от детски и от помощи.
11
Той мразел лъжите? Ами той само с това се занимава - от сутрин до вечер ходи и лъже като обезумял. Едно виждат с очите си българите, друго слушат от него с ушите си. Този сигурно и насън лъже. Нещастник.
12
Ти ли мразиш лъжите бе! Колко пъти си побеждавал честно на карти, тенис, футбол... Опонентите ти клякат от страх да не си загубят работата или бизнеса. Вчера Домуса, клякайки, ти лизна топките за поредния феърплей на измисления ти отбор. А онова в Барселона какво е! Такъв примат в българската политика никога не е имало.
13
крадяха здравната каса БСП - ТУ ЛЕКАРИ МИЛИОНЕРИ ...СЕГА ПАК ИСКАТ СЪЩОТО ...не им пука за заплатите ..по времето на Станишев що не искаха пари ....ами щото ТОЧЕХА ЗДРАВАНА КАСА ...И ЧИСТАЧКИТЕ ВЗИМАХА ЧАК ..В СЛИВЕН НАПРИМЕР ..
14
И БСП СА У КЮПА ...сега искат бунтове в държавата и накараха ЛЕКАРИТЕ да протестират ....а по времето на БСП пас имаха даже още по ниски заплати .., но крадяха от здравната каса ...от шефа на екипа да чистачката ..кражби и докторите станаха милионери ...а екипа си МЪЛЧИ ...ето това искат отново БСП - ту..
15
,,..., защо продължават да лъжат, не знам." Хубава работа, ти ако незнаеш най-добре кой друг да знае? И още, за тази стратегия превратаджиите пищят вече месец, чак сега ли се ядоса, нямаш ли екип, който моментално да реагира на неспирните им провокации? Уморихме се вече...
16
Да има гадове дето от сутрин до врчер тиражират лъжи и хората изперкват. Бойко, обяснявай няма лошо. Обяснявай и опровергавай лъжите. Всяка седмица по телевизията. Няма лошо. Иначе ония Мадур Корнела жабата Елена какво правят? Обикалят телевизиите и лъжат най безсрамно.Хората така ще спрат да им вярват.
17
Разведен, не отгледал и едно дете, прави стратегия за децата.
18
Тя и майката на нацията такива ги говореше в началото за Истамбулската конвенция - колко хубава била, трябвало да се приеме - нямало мърдане. Същите сега ги плещи и социалния министър - нещастник продажен. Никакви конвенции, никакви стратегии. ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР - СЪВСЕМ ЯСНО ГО ЗАЯВИ ПРЕЗИДЕНТА.
19
Какво Ви става бе кандидат евродепутати.Гледам М.Христов и не вярвам на ушите си.Всички бедни трябва да бъдат подпомогнати пенсиите и заплатите да се изравнят с европейските.Отде пари ве Минчо ИНТЕРЕСНО същите думи ги чуваме от една с повдигнато обвинение и платена гаранция.Всяка година се крадат от магистрали ,ДДС и т.н по 11 МЛРД ЕВРО ? като спрем кражбите и вземем парите на богатите или ги накараме да плащат високи заплати всички ще се почувстват европейци.Това не беше ли от УТОПИЧНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ. А да кажеш нещо колко трябва да станат данъците и още преди тебе и други ни омагьосваха ама като дойдеха на власт - касата празна.Защо ли?
20
Вземам сопата и ги почвам наред водачите на фейк троловете Кутев и г-нусния мазен арменец Бабикян търпях,търпях ама стига вече след 26 май ще ги изрина на боклука!
21
Най-добрата оферта "", сега Google плаща между 250 и 350 евро на час, за да работи онлайн от дома си. Получих 35248 евро на първата си заплата през месеца за 3-4 часа работа на ден и исках да споделя това с вас, защото търсите нови хора, които да се присъединят към екипа ви сега и аз препоръчвам на всеки да направи искането. Просто като следвате инструкциите в този блог. Тук.................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
22
Бойко опреде ли си хора за ПР. Куца малко. Хора да опровергават фейковете. И ти поне веднъж седмично по червените тв. НОВА илиБТВ. Само така ще ги парираш тези кретени...които искат тотална деградация на нацията.
23
Chovek osaden na dve instanzii za laza mrazi lazite. Da revech ili da se smeech.
24
Ако не се вдигне шум, ей така ще ни я пробутате. Вече виждаме листовките в детските градини. Децата още не могат да четат, но вие ги убеждавате, че родителите им са заплаха за тях и че могат и трябва да им противодействат. Прочистване на МОН от продажниците и иизхвърляне на НПО-тата от образованието!
25
Вчера Порожана я качиха на фолцфагена. Да не вземат да натварят и Слънцето бе.... тогава кво ша праим.
26
а ние копираме от тях, за което ще си платите.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Ще се взимат и то наведнъж децата, внуците и правнуците САМО на БеСеПа-рите. След обучение на запад ще бъдат назначавани "до живот" в «Голдм@н С@кс» или други американски банк, щото там са парите... и ще си живеят "като в комунизъма"... ха, така им се пада на тия хулигани! ха-ха-ха Дебили с червени гушки и празни черепни кутии.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11383
архив

Двама английски джентълмени седят в клуба на следобедна пура.
- Кажете, Джеймс, какво мислите за бягането за здраве?
- Аз смятам, Арчибалд, че това е една голяма глупост!
- Защо смятате така, Джеймс? Всички казват, че е полезно...
- Виждате ли, Арчибалд, когато тичам за здраве, винаги ми се разлива уискито от чашата...

няма нови новини
Днес: 212
hot
най-четени новини в момента
сега
2658
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Георги Марков размаза БСП с култова реч: Бойко ви би сам със 70 на 30%, яви се гол като пушка, без партия, без субсидия...Машинно-немашинно, вие губите избори след избори (НА ЖИВО)
x
Ето 7 причини да изберете развода пред нещастния брак
x