ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се тросна за Радев: Не искам да говоря за него. Все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се тросна за Радев: Не искам да говоря за него. Все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар (ОБНОВЕНА)

126993
на 10.04.2020
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се тросна за Радев: Не искам да говоря за него. Все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Бойко Борисов проверява дали има предпазни средства в магазините. Той похвали производител на маски и дори си поиска една, като изтъкна, че българските са с най-добро качество.

препоръчано

"Добър ден, как сте булки", обърна се премиерът към шивачките в цеха. Те поискаха да се снимат с него, а той се пошегува, че не може да ги прегърне заради ситуацията в момента.

Текстилът е висококачествен, не правим компромис с качеството, увериха премиера от фирмата. Платът е изключително качествен памук, има и филтърен материал. Произвеждаме по 3000-4000 бройки с много качествен персонал. Платът е непромокаем както отвътре, така и отвън. 3-4 часа може да се носи, пере се, 3-4 пъти, глади се и запазва качествата си.

Борисов каза, че правят и весели десени. "Живи и здрави да сте ми", пожела Борисов и обеща отново да посети предприятието.

Преди близо месец министър-председателят апелира родното текстилно производство да се мобилизира, защото за кратък срок износът на маски по света беше ограничен, а нуждите на обществото нараснаха неимоверно.

"Благодаря на хората, че работят. На фирмата също, че не са направили съкращения. Хората трябва да работят, където може, за да получават заплати", заяви премиерът.

Борисов разкри, че ще има среща със социалния министър Деница Сачева и с финансовия министър Владислав Горанов, за да решат как да помогнат на самотните майки.

"В момента живеем с тази мазнинка, имахме 10 милиарда излишък. Не трябваше да се огъвам толкова, когато толкова уверено вървяхме към Еврозоната. Виждате сега какви пари дават и за кои държави. До края на април ще направим много мощно предаване на конспектите. България е много добре структурирана, с рейтинги много добри. Имаме само едно условие да изпълним и ще кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но забавихме влизането си с един-два месеца, за да успокоим хората. Сега обаче ще наваксаме за една-две седмици", обясни Бойко Борисов.

"Ще се закачим за основния водопровод, имаме добри рейтинги, дават ни заеми благодарение на тях", допълни премиерът.

Говорих с шефката на Европейската централна банка, с Валдис. Ние отдавна сме минали по този път и сме готови да влезем в Еврозоната. Дания е 20 години в чакалнята. Нека да го направим, за да не мислим откъде ще вземем пари за възстановяване", завърши Борисов.

Той категорично отказа да говори за президента. "Няма да коментирам този човек", отсече Борисов.

"Това е все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар. Анонсът на Би Ти Ви беше как двама си бият шамари", коментира все пак премиерът. "Не сте прави, когато някой напада, вие да казвате, че двама се бият". Заклевам се във внуците си, той ми се обади и каза, че ще върне ветото с двете точки. После нито каза, че БСП го е предложил.

Казах им, и Дариткова също, веднага да се съберат и да го гласуват.

Нали гледате ученията, а ме сравняват с Германия и Сингапур. Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС", припомни той.

"Това е вероломно нападение, че не сме били готови за кризата. Подал ми бил ръка...", продължи за Радев премиерът. "Аз заставам пред всички журналисти, не дърпам някой настрани да дойде с въпросите на всички", обясни Бойко Борисов.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това