Вход
София
Времето в София 12 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби за контрабандата на горива - ето как ще работи новата система за видеонаблюдение (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби за контрабандата на горива - ето как ще работи новата система за видеонаблюдение (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 08.02.2019
53803
45
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби за контрабандата на горива - ето как ще работи новата система за видеонаблюдение (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
08.02.2019
45
53803

Премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и главният прокурор Сотир Цацаров се събираха в сградата на дирекцията на работно съвещание за борбата с контрабандата на горива. В залата са и депутати от различни парламентарно представени партии, председателят на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика Емил Димитров-Ревизоро, както и шефът на митниците главен комисар Георги Костов.

ГДБОП влезе в Общината на Ловеч

ГДБОП влезе в Общината на Ловеч

ГДБОП разследва неправомерен достъп до деловодната...

на 02.02.2019

"През 2015 г. беше създаден координационен център за борба с контрабандата. Той успешно контролира възловите сектори за държавата, които формират фиска", каза в стъпителното си слово шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

"Тя за широката публика не знам какво е известно, но понеже и за законодателната не е известно и чуваме приказки как са изпуснати милиарди, поканили сме тук и депутати. Затова казах политиците да си мерят приказките. Искаме да покажем на гражданите как се контролира от танкера. Направихме го в контрабандния център, защото се оказа, че както в битката с цигарите и алкохола, институциите работят, но една по една. Тук се намира цялата информация. Агенти, шпиони, масиви, всичко е на едно място. Всички много работят, но поради липсата на стиковка, ефектът не е този, който ни се иска", заяви премиерът Бойко Борисов.

"И при тази цялата система, понеже е на различни места, се допуска да се каже 80 танкера влезли, 100 танкера влезли. Сега всеки един танкер, всяка една лодка и гемия се записва. И когато кажеш в Народното събрание и 80 танкера, идваш тук, пускаме ти записа, гледаш два-три дни и виждаш. Всичко се съхранява в папчици години наред. Всички тези сигнали от кулите, за които в Русе и Варна казаха, че са наклонени и ще паднат, ама те нямат да паднат, ги докарахме в София", обясни как действа системата за наблюдение Борисов.

"Тук имам два въпроса - как съмненията на хората, че би могло да има сговор и цялата смяна там митничари и граничари, да си затвори очите - там искам да има изведено и записано, за да контролираме БАЦИС, защото и там казаха, че някой бърка. Емо Димитров пита това", включи се Борисов в представянето на системата, което се прави от говорителя на НАП Росен Бъчваров.

"Аз добре ги знам тези начини, още от главен секретар. Има ли това, което съм разпоредил - да се снима с камера всичко. С това, което сме направили вече не може да се казва, че сме ги пуснали, че сме изтрили. Как ние гарантираме с това наблюдение, което разпоредих, че няма да има сговор между граничари и митничари и бензин да мине за дизел", уточни премиерът.

Освен танкера, който влиза в пристанището и разтоварва, под наблюдение на системата ще бъдат и авто и жп цистерните, с които горивото стига до рафинерията или бензиностанциите. Под лупа са още и данъчните складове, изтъкна още Бъчваров. След излизането на горивото от данъчния склад, звено от 800 души към НАП следи движението на горивото.

"От танкера петрола или от докарания петрол вътре в страната в рафинерия, независимо дали е на морето или във вътрешността на страната, колко дизел и бензин се произвежда, отработените битум и другите, кое къде отива. Могат ли да се направят разлики и да отива до нелегални бензиностанции? Хванахме такива - в бусове, цистерни... Как можем да гарантираме на хората, че процесът се контролира и не се прави бъркоч, както казва Жоро Костов или дизайнерска стока, както казва Иво Спиридонов, тъй като БОП са по-интелигентна служба, но това си е бъркоч - от едно се прави друго", отново се включи в представянето министър-председателят.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов свиква важно съвещание в ГДБОП, кани и медиите (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов свиква важно съвещание в ГДБОП, кани и медиите (ОБНОВЕНА)

Заседанието на Министерски съвет се забави с близо...

на 06.02.2019

"В данъчния склад има измервателни уреди на вход и изход. Всяко влязло и излязло количество гориво е под контрол", обясни на премиера шефът на митниците Георги Костов.

"До човека камера, само това решава въпроса!", отсече Борисов. "Виждате митничар, данъчен, ДАНС, граничар, всеки си гледа на монитора и какво неговите колеги в речна администрация и морска администрация си вадят. И като видят, че някой прави нещо, тези 12-13 души трябва да подадат сигнала и МВР мигновенно да отиде и да провери дали това е така, както се вижда на камерата. Ето на тези монитори на стените са ни всичките КПП-та - Калотина, Русе, дори и най-малките. Всеки тир се наблюдава. Едновременно с това се гледа как действат митничари и граничари на място", разясни как работи междуведомственият център за наблюдение Бойко Борисов. 

И шеговито подхвърли през смях на Росен Бъчваров: "Продължавай, ама по-накратко, че...". "Имам още три слайда", отговори му гласът на НАП.

"Това, което с вас сме си говорили преди 18 години, вече е факт. В момента електрониката така напредна, че всичката информация, която навремето с вас сме мечтали, вече се случват. Искам да благодаря на финансовия министър, защото само той събира пари в държавата, а другите само ги харчат. Искам да благодаря и на главния прокурор. Това е едно прекрасно начало, което ще се надгражда", заяви Ревизоро. 

"Да съумееш да накараш всички служби да си дадат сигнала, да го докараме, да го инсталираме, толкова съм чувал през годините - ма как ще дадеш на данъчния да гледа граничар, ма то нямало оптичен кабел - сега това вече го няма. Тези, които мерят в Европа и то съм го обяснявал как се мери там, тогава пред вас те прадставят и ние като гости присъстваме. Излиза така, че премиерът се е похвалил. Само за една-две седмици ако се отрусне натискът над цигарджиите и те започват с контрабандата. Горивата са борсова стока и всеки гражданин трябва да знае, че това което влиза е това, което излиза и цената на горивото никой не я пипа. Царете на фалиране на банките казват нещо, ама ние от 2015 г. го искаме това. Ако не ни пуснат на частна територия да инсталираме наблюдението, ще качим дронове и с дронове ще ги наблюдаваме. Ние не можем да кажем, че не може да има престъпления, защото те си ги вършат. И всеки, който твърди, че е влязла лодка или джонга - на записа и да се види кой до кой се е доближил. С тази апаратура наблюдаваме цялата акватория на Черно море. Имаме най-бързоходните катери, видя се и с либийския танкер", допълни в края на представянето министър-председателят Бойко Борисов.

След края на презентацията, министър-председателят отказа коментар по други актуални теми.

Вижте цялата дискусия във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ГДБОП и Жандармерията с акция в Кърджали ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ГДБОП и Жандармерията с акция в Кърджали
Акция на ГДБОП и Жандармерията се провежда в момента в...
на 06.02.2019
Напиши коментар »
(45)
1
след 10 години се събират да мислят да решават
2
Първите двама от лавя на дясно са мутри. Ениният от тях е служил чинно на Бай Миле, Сомоковеца, Маргините, Маджо и Пашата , а този по средата на Мето Илиенски. Третият покрай тях и той ще стане мутра.
3
да отива в затвора, където Му е мястото, да Го правят Булка с Букет!
4
Боеко е нашето национално съкровище!Всички прогресивни тъпунгере вървим след него,и в стъпките ни никне бъдещето!
5
Клоун нагъл!
6
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
7
В анимационните филмчета има едни големи, но страхливи кучета, от приличие не ги кръщават Бойко, много обичат да скърцат със зъби, но когато стане напечено, заешкото им сърце взема превес, и бягайти да бягами...
8
Да внимава само да не си счупи зъбите като скърца !!!
9
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашистката диктатура на крадливите-корумпираните КАЛИНКИИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИИИ......Нима вожда не знае че е на власт вече 11 години.. Не не Орешарски му е виновен пак..ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
10
Хуморидъичния сайт на герб отново ни разсмива.
11
Някой, освен глутницата, вярва ли на тези простотии?
12
защо ЛУКОЙЛ не плаща данъци в България , а не бля-бля-бля и не трийте коментари където няма нецензурни думи, а коментари за вашите така наречени анализатори, защото няма как само да се хвалят хора които някъде на запад щяха да мият чинии , а не да се титулуват професори,доценти политолози,доносници,-- но който плаща ,той поръчва музиката
13
Ох, ох, ох,...какви апетитни Хапки, за Мравешкото царство ;-)
14
Да бе да, до последната капка и картел няма и цените реални!
15
За тръби от напоителни системи нищо не казаха май?
16
Още по-мащабни пък са корупционните финансови скандали, в които също е замесено името на Борисов. Най-големият от тях е умишленото фалиране на КТБ. Според секретен доклад на Централното разузнавателно управление на САЩ Борисов е участвал в заговор с депутата Делян Пеевски за умишлен фалит на банката и атаката срещу нейния собственик Цветан Василев. Според секретния документ източник на тази информация е не кой да е, а зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.Според източника (Цветан Цветанов), ликвидирането на банката е било необходимо за облагодетелстване на политически и бизнес интереси. Източникът свидетелства, че няма причина да се мисли, че мажоритарният собственик е извършил престъпление. Той свидетелства, че премиерът Бойко Борисов и Делян Пеевски са заговорничели срещу Цветан Василев и са изфабрикували доказателства за слаб контрол и организация на банковия мениджмънт, с цел да придобият активи и собствености на банката след нейното затваряне ”, пише в документа.
17
!!! ------> Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов - НЯМА ПЛАЩАНЕ !!! ...За сега само другаря Баро Вкаров има шанс да си получи надницата. Хвала на такива усърдни другари !!!
18
Ало, Банов-честито. В Емирствата съм на принудително посещение. Перачите на нашия вожд са в( не) завидно положение. Голяма част от открадните народни пари подлежат на конфискация. Той е с високо кръвно, ограничил е медийните си изяви, а ние се чудим как да се спасяване. Извинявай за осъдитекната присъда, но то сега се почва. Много поздрави от слънчев Дубай. А, забавих да спомена. Има двама български граждани, които несправедливо гният в тукашен затвор, но на мен не ми пука. Нека гният.
19
КЪДЕ ПРОСТИТЕ КОМУНИСТИ ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ ТЕЗИ ИНОВАЦИИ. БРАВО БОЙКО.
20
Най големите контрабандисти се събрали да нищели контрабандата.голем смях.все едно събрание на мафиоти.
21
че системата ще работи колкото и камерите по оградата и след това ще чуем обяснението, че няма пари за подръшката й! Истината е, че големите играчи нямат сметка от контролната система!
22
До вчера направи милиарди от контрабанда, днес ще я лови???? Ехей, кой ти вярва бе Тиквоч. Продължава да трупа пр където му падне и контрабандата не е само с горивата. Оръжие, амфети, стига да има келепир, важното на този дебел страхливец е да му се увеличават "спестяванията". Уникален тулум ни управлява, Мадуро може да му диша само прахоляка. Защо го търпим и до кога???
23
ЗАВИЖДАЙТЕ И ЗЛОБЕЙТЕ ЧЕРВЕНИ ГНИДИ
24
Може да е фанал глисти,човеко....
25
КРУМОВИ ЗАКОНИ , И ДА СЕ СПАЗВАТ ! 1 - ВЛИЗА ДА КРАДЕ У ДОМА - ГЪРМИШ ГО , КАТО КУЧЕ ! 2 - НАД ТРИ ДЕЦА - СЛЕДВАЩИТЕ БЕЗ ДОБАВКИ ! , 3 - НЕРЕГИСТРИРАНА КЪЩА , ИМОТ - СЪБАРЯНЕ ! 4 - НЕ ИСКА ДА РАБОТИ - БЕЗ ПОМОЩИ , 5 - НЕ ИСКА ДА УЧИ - БЕЗ - ДОБАВКИ ! 6 - РАЗТУРЯНЕ НА ГЕТАТА -- СОЦИАЛИЗАЦИЯ ! ,,, ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО --- БИТИЕТИ ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО ! --- КАЗАХ !
26
Да съумееш всички да си дадат сигнала , наистина е много трудно. Този човек дава сигнал за оставка. Не е допустимо един Премиер да говори толкова неграмотно. Понякога имам чувството, че сам себе си не разбира.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
!!! ------> Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов - НЯМА ПЛАЩАНЕ !!! ...За сега само другаря Баро Вкаров има шанс да си получи надницата. Хвала на такива усърдни другари !!!
29
ИДВА , ЦИГАНСКО ЛЯТО ! КРУМОВИ ЗАКОНИ , И ДА СЕ СПАЗВАТ ! 1 - ВЛИЗА ДА КРАДЕ У ДОМА - ГЪРМИШ ГО , КАТО КУЧЕ ! 2 - НАД ТРИ ДЕЦА - СЛЕДВАЩИТЕ БЕЗ ДОБАВКИ ! , 3 - НЕРЕГИСТРИРАНА КЪЩА , ИМОТ - СЪБАРЯНЕ ! 4 - НЕ ИСКА ДА РАБОТИ - БЕЗ ПОМОЩИ , 5 - НЕ ИСКА ДА УЧИ - БЕЗ - ДОБАВКИ ! 6 - РАЗТУРЯНЕ НА ГЕТАТА -- СОЦИАЛИЗАЦИЯ ! ,,, ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО --- БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО ! --- КАЗАХ !
30
Ко да скърца то тя си е в ГЕРБ!
31
Нeoтдавна мy сложиха нови зъби.. Ще cкъpца докaто ги cтpоши :Нeoтдавна мy сложиха нови зъби.. Ще cкъpца докaто ги cтpоши :[]
32
Боpиcов: "Миcля да cи избeля зъбите. Блaгo Джизъcа нe е нищо - като сe ycмиxна, всичко живo ще oслeпяваБоpиcов: "Миcля да cи избeля зъбите. Блaгo Джизъcа нe е нищо - като сe ycмиxна, всичко живo ще oслeпява".
33
Кой е по-прост и нагъл, Борисов или неговото протеже Георги Костов? Страшно е такива хора да управляват и боравят с милиарди?! Случаййно ли непрекъснато се внедряват нови с-ми и те непрекъснато излизат от строя?! Кого лъжат и кой им вярва?!
34
" Електрониката така напредна"........... Да , за разлика от някой/ някои", които си останаха безкрайно прости!
35
" Електрониката така напредна"........... Да , за разлика от някой/ някои", които си останаха безкрайно прости!
36
Няма как 10 г да покровителстваш контрабандата и на 11-та да започнеш да се бориш с нея. Т.Дончева съвсем точно каза "Няма как да си дал властта на мутрите.....На всякъде и всичко е пропито от корупция, консумирана от неграмотните калинки на мутрите в стройна схема
37
как успяхте да разберете какво е искал да каже с този объркан словоред и мисъл ?!сигурно стратега Пенев може да каже какво е искал да обяви примиера,учил ги е един и същи учител !!тоя десет години скърца със зъби ,би трябвало нито един да му е останал !!!
38
ei komunisti4eski -sozialisti4eski gadove -primkata okolo vratovete se stiaga vsiaka minuta ----i da pi6tite i da pevete ishod sa vas niama---mar6 v nort koreia i li venezuela ---tuk niama miasto sa vas---6te vi eva mamizata skapana
39
boiko vodi bulgaria kum prospiretet i nadgrajdai -bulgarskia narod te uvajava i sled 2 godini da sustavi6 nov kabinet -borisov 4
40
Много яко хванаха контрабандистите на гориво в смъртна хватка и сега вият на умряло.Браво на Премиера, на Костов и на Ревизоро.Най сетне ще се тури ред по този въпрос и престанете да пишете глупости тролове на Кутьо-спина ,защото с това показвате колко сте тъпи и нищо не разбирате от казаното на тази презентация ,също като вашия гуро кутев.От казаното се вижда колко много труд са положили институциите и колко голяма е била съпротивата.Поздравявам Правителството и всички институции взе ли участи в тази работа БРАВО !!!
41
Майтап, а? Скръцнал. Осрaл се за пореден път.
42
А Валентин Златев знае ли за тези решения ? Одобрява ли ги или те него не го засягат ? Щото който му слага разходомери и камери получава инфаркт!
43
Със скърцането на зъбките ще си остане баце, и то - наужким. Едни винетки не успяха да оправят, а сега ще следят в сътрудничество със системите на ведомства, чиито системи работят ден до пладне. Таман в тия пролуки ще си пробутват далаверките, както стана и с Търговския регистър!!!
44
БЪЛГАРЕ! ВИДИТЕ ЛИ ТИЯ ГОРЕ,ДОБРЕ УГОЕНИ СЪС СКЪПИ КОСТЮМИ,ПРЕЗ ЗИМАТА ИМ Е ТОПЛО,НЕ ГЛАДУВАТ,Т.Е. ЯДАТ НОРМАЛНИ ХРАНИ, А НЕ МЕНТЕТА ,КАТО НАС,ДЕЦАТА ИМ В ЕЛИТНИ УЧИЛИЩА. ВСЯКА ВЕЧЕР СА ПО СКЪПИ КРЪЧМИ,ОСОБЕНО ТОА У СРЕДАТА,С МАЛКИТЕ ОЧИЛЦА.ОЩЕ МАЛКО ИМ ОСТАВА.............
45
за крадливите русороби от Лукойл.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 10899
архив

Българинът,турчинът и американеца седели на една пейка.На турчина му се допило компот и отишъл в една маза.Но оттам се подало едно окои и казало-"аз съм синьото око" -и турчинът избягал.Същото се случило и с американеца.Отишъл българинът да провери какво става и отново се подало окото а българинът му казал-"я се махай от тука, да не ти посиня и другото око!!!"

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1597
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Висшите магистрати откриха процедурата за избор на нов главен прокурор (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
x
Как да се отървем от подутия корем
x