Вход
София
Времето в София 16 o C

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби на Цветанов! Завръщането му в парламента май няма да го бъде (ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби на Цветанов! Завръщането му в парламента май няма да го бъде (ОБНОВЕНА)

на 11.04.2019
76426
28
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов скръцна със зъби на Цветанов! Завръщането му в парламента май няма да го бъде (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.04.2019
28
76426

Милиони евра харчи ЕС за тези съвети. Сметнете разходите, самолетите, делегациите, хотелите - никак не са малко. Целта беше искането на Великобритания да се удължи този срок. И двете страни не искат по тяхна вина да е разводът. Вината за шока и ужасът да не е на никоя страна. Това каза премиерът Бойко Борисов по темата, която вълнува всички в ЕС - Брекзит. Вчера той замина за спешната среща на лидерите на съюза по темата, както първо ПИК информира.

"Една от дискусиите и спорът беше колко да е дълъг срокът. Различни - 31 юли, 31 октомври се прие, 31 декември, дори и отвъд тези срокове. Приключихме някъде след 4 часа сутринтна българско време и приехме този срок от 31 октомври", уточни Борисов. 

"Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права и да проведе избори", каза още преимерът.

"Думичката отговорно много се търсеше вчера. Когато преговаряш по тежък Брекзит, а всички започват и свършват изреченията си, че Брекзит без сделка е шок и ужас... Бях активен, за да може всичките тези страхове да бъдат опровергани от властите във Великобритания. Не се съмнявам, когато излъчат всяко едно интервю на техния премиер или канцлер, прихващат го всички медии, не се съмнявам, защото във всяка една държава се задава въпросът "А, ако се смени властта?", тогава, когато имат проведени избори, те са си с пълните права и да разглеждат всеки един кризисен или важен въпрос за ЕС", уточни Борисов.

"ЕНП няма партия във Великобритания, но най-голямата лява партия е там. Много ясно разграничаваме от партийното и интереса на държавата. Ние преди всичко се грижим за българските граждани във Великобритания", увери за пореден път премиерът.

"На две-три седмици си повтаряме едно и също. Ако кажа, че съм си тръгнал по-оптимист оттук днес, не съм. Положили сме всички огромни усилия, компромиси", изтъкна Борисов. "Разбира се Обединеното кралство има правото по всяко време да оттегли нотификацията си", натърти българският премиер. 

"Днес в Дубровник имаме среща 16+1. Срещата ЕС-Турция беше във Варна, не в Брюксел. Оставам изводите на анализаторите и политиците. Към днешна дата това мога да кажа. Разбрахме се, че 27-те ще се събираме без 28-ата страна-членка. Медиите във всяка една страна задават елементарни на пръв поглед въпроси, че когато отговорът не е ясен и точен, си създават проблеми с колегите", отчете Борисов.

"Много тежък компромис. Някъде два часа се работи само, до мен всички като в кошер се бяха събрали и убеждаваха Макрон да приеме този компромис", каза повече за преговорите министър-председателят.

"Помня предишните избори и това, което направиха с мигрантите в "Овча купел", Триажна гара, Харманли. Това е една изключителна тема, даваща възможност на много политически формации да се закачат за нея.

И с Маринов, пратих Дончев в Габрово, говорих може би 10 пъти с Каракачанов, за да свалят напрежението. Не мога да си обясня как хора, затова се възпламенява общественото мнение и хората, те виждат как отиват и пребиват един човек, хора с присъди, се е получило така.

Чувството за справедливост на хората там е голямо, огромна икономика, строят се заводи, обходи, тунели се строят, това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание. Неслучайно икономиката януари и февруари тази година работи по-добре от януари и февруари миналата година.

Надявам се мерките, когато минат днес и тези виновни лица, независимо от произхода, да си понесат наказанието", коментира Борисов снощното напрежение в Габрово. 

"Има ли избори, веднага етническото напрежение се вдига и се търсят такива прояви. Възложил съм на Младен Маринов да направи една оценка за работата на директора на полицията там", завърши темата "Габрово" премиерът.

"Защо само Пламен Георгиев? В много институции трябва да се зададе въпросът за доверието. Ние сме правова държава и оставяме проверките да са отговори на въпросите", допълни той по темата за "Апартамент гейт". "Виждате, че навсякъде, в зависимост от това какво искаш да тълкуваш, може да намериш всякакво основание. Възложил съм на Горанов да проучи австрийския и немския модел с данъчните и пазарни оценки. Кога е въведена тази данъчна оценка, какво значи тя?

Пазарът е, когато ние с вас спорим за този телефон, който може да струва за мен 5000 лв., а вие давате 50 лв. Може да има много варианти и обяснения - инвестирах на зелено, харесах си го на изкоп, на отстъпено право... Трябва един политически дебат дали наистина трябва тази данъчна оценка", каза Борисов за продажбите на имоти на данъчна оценка.

"Не искам да бъркам, чух идеята президентът да назначава, направете един експеримент - накарайте да ни дадат име и ни дайде три часа да го видят този човек българските медии. Ако удържи на проверката... нека да дадат предложение", заяви по темата с условието на Румен Радев президентът да назначава шефа на "Антимафия", което бе поискано от БСП.

„Щом има такова нещо, ще говоря с него. Не считам, че е редно“, заяви премиерът. В отговор на въпрос можем ли да изтълкуваме това, че Цветан Цветанов е станал съветник на ГЕРБ в НС, като че е излязъл през вратата, а е влязъл през прозореца, премиерът коментира: „Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. Това не е влизане в парламента, там има десетки нещатни сътрудници. От вас чувам, ще го проверя, не знам за какво му е“. „Не може да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост“, подчерта Борисов.

Попитан как ще коментира думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с които намеква и за неговата оставка, премиерът посочи: „То кой ли не се упражнява по тази тема“. „Това е тежък труд, Валери Симеонов знае като вицепремиер колко време работеше, от 7.30 до 21.30-22.00 часа в Министерски съвет“, обясни Бойко Борисов.

„От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: „знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин““, обясни министър-председателят. „От целия спектър политици, които в момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива не знам за кой не може да се изкара, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави“, каза още Бойко Борисов.

"Аз не спирам строежа. Моята роля беше да събера няколко замесени институции и да се опитам да съдействам този проблем да бъде решен. Дадох срок на тези институции до понеделникът, който идва, да сме законни. Ние сме правова държава и не мога да кажа спрети строежа или не спирайте строежа", каза и за строежа на "Артекс" в София Борисов. 

"Първоначално едната дата падна на Трафалгарската битка. Добре, че беше Цанчев и ми написа СМС, до мен бяха испанският колега и Макрон", върна се отново на Брекзит премиерът.

"Трябва да се пренастроя за летене. Отиваме на 16+1, първата среща със Си Дзинпин е моя. Гумата са я сменили, проблемът е в АБС-системата. Тя се е влачила и се е запалила, защото е блокирала системата. Шансът е, че беше сухо, дълга писта, добър пилот. От триенето нямаше грайфер гумата. Блокирало е колелото, това пилотът ми описа", сподели още за инцидента от вчера с правителствения "Фалкон" Борисов, за който ексклузивно и първо ПИК съобщи снощи.

Сподели:
свързани новини
Тръмп изригна в Туитър:  Жалко, че ЕС е толкова твърд с Великобритания за Брекзит Тръмп изригна в Туитър: Жалко, че ЕС е толкова твърд с Великобритания за Брекзит
Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп изрази съжаление за...
на 11.04.2019
Напиши коментар »
(28)
1
Няма какво да се чудим, след като ректорът на УНСС каза, че пожарникарят бил част от академичната общност в Булгаристан !!! Доколкото си спомням, освен като художник по подобие на Пикасо, се изявяваше и като виден китарист. Чакаме да ни удостои с изпълнение на "Батальонът се строява за последен път“ !!! Всичко можеш да си купиш с пари в кочината у нас, всичко !!! Включително и нова чест, шосето за Своге, проституиращи журналисти или няколко телевизии !!!
2
Когато през призмата на смартфон погледнат нещата и настроенията на хората,човека!Моменталния избор да приемеш отхвърлиш условия, за да си купиш,търгиваш ,разговаряш..и тн. да се включиш и изключиш онлайн итн.Това трябва да са новите съпзи обединения на нации ъпгрейдвани иновативни завладяващи хората!Ще видят тези „Лидери” които се събират колко са несъстоятелни!Парламентите първи усещат това макар и бавно!
3
Борисов не разбира !Защото Българската администрация е с хартия и химикалки!Средновековие тъмно!
4
Борисов не разбира !Защото Българската администрация е с хартия и химикалки!Средновековие тъмно!
5
Ей какво ли "бичене" и "хриптене" е било, та чак до 4 часа сутринта...!!! :::))) Дано поне се е понаспало добичето...!!! :::))) Ха, ха, ха...
6
Срещата в Дубровник няма да е 16+1, а 15+1+ 1тиква..
7
Да Борисов,пунта мара си, единствено за цвъки си прав, нуждае се от сериозно психиатрично лечение, не е нагъл,болен е!
8
какво Ексклузивно може да произлезне от Изпражнение??
9
Чест и почитания за Баце, че върна този велик законотворец Цъфтан седмодомник в парламента. Той ги сваля, но тй ги и издига. Да се свети името му
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
ТИКВАТА е ВДИГНАЛ МЕРНИКА на ПИПОНА....Наглия ПЪПЕШ съсипва ГЕЙберастите, и точно по тази причина фанДУПКОВА по нареждане на ТИКВАТА каза, че ако е на мястото на ПИПОНЯ ще се разкара от политиката....Да не си мислите, че фанДУПКОВА просто ей така ще скочи на РЕПОНА?!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Хиляди пъти повтаря, че България е правова държава, но не уточнява, че става дума за правото на силата, а не за силата на правото. За да се промени това има едно просто решение: на 26.05 всички гласуваме за Демократична България, защото България може много повече в силна Европа.
14
Държавата ни е под заплаха от институционална разруха и падение, той тръгнал да мисли за Великобритания и неиния Брекзит! Този човек живее в друга реалност и граници. Тове е един нарцис, които се е вживял в ролята на велик международен фактор и водач, което щеше да е жалко, ако не беше смешно! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ С "ВОДАЧИ" КАТО ТОЗИ!
15
Няма ли някой ден да публикувате поне едно изказване на Борисов от трибуната на тези европейски сбирки ..........иначе "блокирало колелото" си е пунта мара
16
Г-н Борисов,този дебелокож твой сподвижник,с всеки час и ден носи тежки негативи за теб и партията ти.В главата на Цветанов,се въртят само квадратни метри застроена площ.Със "златния" му асансьор,чашата преля.Този път народа ще ви накаже и то жестоко.
17
Батето-Иван Славков го каза в едно интервю. На този гащник,му позволявахме да паркира колите. Обаче ЦРУто-на КГБ-то му изчисти досието и сега е премиер министър на комунистическо-циганската кочина БГ.
18
Хмм, ми то имали крадлив Импексов БСПдираст да не е милионер. Нали на всичките БСПдирасти, както и на Импексовата им главатарка, демокрацията им е взела много, и най вече беднотията!! ...................................................................................................................................................................................................... Дали ще видим червената кучка Милиончева да постъпи така морално, или да се очаква от една кучка близала сладоледа на СС Момата и сомалийските пирати, няма как това да стане.. Защо не пишете , че червения кмет на село ЧУПРЕНЕ, е от БСПдирастката Импексова партия, водена от Клепоухия Каун и Импексовата миризлива курабия, заедно с кучката Ел. Йо!!.......... Та , че червения кмет Ваньо Костин, е продал общинска земя над 300 декара, на (БАЩА си, МАЙКА си, БРАТ си и ЖЕНА си) на символични цени, където ще се строи бъдещия ски курорт Миджур. Ето това е типичен пример за за супер корупция, за която Клепоухото червено разгонено Говедо, и неговата Импексова господарка, се правят на пръднали!! ....................................................................................................................................................................................................... СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ОТДАВНА Е В РЪЦЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА БСПДИРАСТИЯ, ЗАЩОТО ДЕДОВЦИТЕ ИМ ЗАЕДНО СА КРАЛИ МАНДРИТЕ ПРЕДИ 9ти 44г. А ИМПЕКСОВИТЕ ИМ ВНУЦИ ОТ КУЧКИ И БСПДИРАСТИ, КРАДАТ НАРОДА НИ СЕГА !!
19
Бойко Борисов: „Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз.“ ++ Г-н Борисов много правилно не споменава нищо за съд, нито за прокуратура, нито за КПКОНПИ, защото шефовете там, като г-н Сотир Цацаров и г-н Пламен Георгиев, са лично назначени от ГЕРБ и ДПС и няма как да накажат по какъвто е да е бил начин нито Цветанов, нито Борисов, нито Делян Пеевски, нито Ахмед Доган.
20
„Панов е укрил 100 000 лв., а основанието на НАП да направи този извод се базира единствено на скалъпеното доказателство, наречено експертиза на вещо лице. Според нея единствената недвиживима вещ, която Панов е придобил през последните шест години – дървено бунгало на бетонова основа, покрито с ламаринен покрив и външна тоалетна в местността Прибой, Варненско, с размер 37 кв.м. е оценено на 1750 евро на кв.м., т.е. пет пъти над действително заплатената цена и три пъти по-скъпо от луксозния апартамент на Цветан Цетанов с личен асансьор. Вследствие единствено и само на тази експертиза данъчните органи констатират, че Лозан Панов е укрил 100 000 лв. Продавачът на бунгалото е физическо лице, а не фирма. Така в разгара на „Апартаментгейт“ и замитането на цифрите с оставки, от 26.03.2019 г. Лозан Панов вече е официално клиент на КПКОНПИ и прокуратурата. Ревизионният акт дава повод за стартиране на процедура по отнемане на „незаконно придобитото бунгало“, а наличието на „укрит доход“ от 100 000 лв., т.е. в особено големи размери, е основание за наказателно преследване, което може да приключи с отнемане на свобода. Институциите вече неприкрито се държат като бригади на групировката СИК от средата на 90-те години, но с една единствена разлика - главатарят им вече е международно признат. Поведението на Бойко Борисов, разбира се, има своето обяснение. Ако успее да унищожи един от малкото авторитети оцелели по време на неговото управление по върховете на държавата, то това би му осигурило царуване до гроб.“ – 08.04.2019 г., Елисавета Панова, https://bivol.bg/putsch-lozan-panov.html
21
харчене на пари на поразия безкраини седенки без мисъл и реултат видяхте ли колко вредни са тези нато и ес вместо парите да отиват при хората те отиват за седенки които водят до това англия да плаща по 50 милиарда вноска и да не си нарушаваме спокоиствието
22
В Габрово имало "огромна икономика", "завод след завод" тоя е напълно скъсал с реалността! Преди 30 год. Габрово беше близо 100 хил. души сегае около 35, заедно с новонапълзелите цигани!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Борисов познава вече поименно всеки, който е със Цветанов и против него. Единственият му полезен ход е да подаде оставка, да се изчисти от Цветанов и цветановщината и да продължи напред. Длъжен е да го направи, каквото и да му струва това. Така ще успокои и партията си и обществото. В противен случай този ще го замъкне на дъното, защото докато е в партията му ще продължава да трупа беззаконията си, а те ще се трупат на главата на Борисов. И всички останали скандали ще продължават.
25
отговор на коментар
За Цветанов оценителите са прекрасни,а за Лизан П ръднов са ужасни,това се нарича комунистически морал,другари капиталци!РОТФРОНТ!
26
Тиквата: Скръб,скръц. Цвъки: Пръц,пръц. Дебилите:Мъц,мъц.
27
Боко Тиквата си намери майстора в лицето на Цецо Асансьоро.
28
Aбе „Чур“ къртите мивки. Изкарвате, че нашия международник е спасил Европа от Брекзит. Ама мноу гулеми чукундури се извъдихте
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 11805
архив

Държавният балет на Чукотка е на гастрол във Франция. Играят "Лебедово езеро". Колосален успех.
След представлението интервюират ръководителя на трупата:
- Колко време репетирахте, за да постигнете това съвършенство?
- Шест месеца и две седмици. Всъщност, репетирахме само две седмици, а шест месеца се опитвах да им обясня какво е това лебед.

няма нови новини
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
сега
3330
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с коментар за арестувания хакер: Истински вълшебник с невероятни способности! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп - критичен ден за Девите, Овните да внимават с инвестициите
x