ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Слави не иска да има кабинет - играе, за да остане служебното правителство на Румен Радев! Докато хората му прибираха гласове по ромските махали, Рашков им гостува в телевизията и им прави параван. Изплашиха ни хората с МВР и НАП, за да не гласуват (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Слави не иска да има кабинет - играе, за да остане служебното правителство на Румен Радев! Докато хората му прибираха гласове по ромските махали, Рашков им гостува в телевизията и им прави параван. Изплашиха ни хората с МВР и НАП, за да не гласуват (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

163527
на 12.07.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Слави не иска да има кабинет - играе, за да остане служебното правителство на Румен Радев! Докато хората му прибираха гласове по ромските махали, Рашков им гостува в телевизията и им прави параван. Изплашиха ни хората с МВР и НАП, за да не гласуват (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Денят след изборите се оказа по-горещ и емоционален от самия вот. Резултатите на ГЕРБ и ИТН са на "фотофиниш" - разликата е минимална, но Трифонов вече се усети политически лидер и заяви своя кабинет.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

От ГЕРБ коментират ситуацията на извънреден брифинг.

"След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно - защото веднага отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев", заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Той подчерта: ГЕРБ печели в 16 области, ИТН - в 8, ДПС в 5 , ДБ в 2.

"Лидерската битка в София печели Бойко Борисов - срещу Христо Иванов, Корнелия Нинова и всички останали", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Умните и красивите гласуват за ГЕРБ, работещите - за ГЕРБ. Тях искат да изчегъртат", отбеляза Борисов.

Той помоли ЦИК да даде списък на електронните специалисти, настройвали машините в чужбина7 "Кои са те? Откъде ги намериха? Как настройваха вашините?", попита той.

Той се учуди, че на финалната права не могат да се преброят 2,5% от гласовете на вчерашния вот. 

"Постигнахме това, което искаше Румен Радев - "Масово гласуване на изборите". Кой може да каже, че представлява народа в момента?! 70% се отвратиха и уплашиха и не искаха да гласуват - заради арестите и манипулациите с машините. 30% са гласували, плюс-минус. Ние още вчера казахме - с такива политически партии не желаем да носим отговорност", заяви Борисов.

Той се пошегува: "Добре че сме живи. При тоя терор на Рашков! Нашите хора се обаждат вчера и викат: "Оживяхме"... А всъщност Бойко Рашков направи параван на ИТН. И на още някой. Мога да дам много примери. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 ДПС, сега имат 6000, а те са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите".

"Искам да знам техниците, да им знам именцата. Да ги издирим, де видим откъде дойдоха. Чакаме 10 часа да преброят 2%, за да обърнат с няколкостотин разликата. Ама няма значение, бе, Слави! Ако така си мислиш, че си ни победил, да ти е честито!", заяви емоционално Борисов.

"Докато хората му прибираха гласове по ромските махали, Рашков им гостува в телевизията и им прави параван. Дава интервюта в деня за размисъл. Това, ако го правеше някой от ГЕРБ, щяхте да ни съсипете", допълни той.

Бойко Борисов заяви още, че днешното "програмно, добре написано интервю на Слави Трифонов" все пак не е било коректно, защото е пропуснал един министър - на екологията. "Но и това не е важно. Сутринта Румен Петков каза: Таня и Мая имат общо 50 години в парламента и това са новите деца. И като видях Никито Василев - аз бях дете, марширувах още по плаца, викам: "Браво". 

Лидерът на ГЕРБ коментира "плана" на кабинета "Трифонов".  "Когато искаш да направиш правителство, излизаш, казваш. До тук добре. Аз с Ники Василев винаги съм имал добри отношения. Дори когато беше най-тежко за нас, говореше разумно. Той е разумен. Но не е ново лице. Ако Слави Трифонов искаше да прави правителство днес, трябваше да постъпи по следния начин: Победих, ето ви правителството, имам толкова депутати, обръщам се към партиите - ако някой припознае тези приоритети (само с НАС не се бяхме занимавали и с астронавти). А прави впечатление, че мъж и жена ще са българските астронавти, но северномакедонецът ще е мъж, а защо да не е  жена? Представете си, че горе  в орбита са българин и северномакедонец. Ето така започват Междузвездни войни. Ще ги види някой пришълец и ще ги пита: "Ти какъв си?" - "Аз съм българин", "Аз съм съм северномакедонец". И така започват Междузвездните войни", пошегува се Борисов.

Той сподели своя опит как се процедира след съставянето на един кабинет: "На следващия месец се говори за бюджет. Едните партии искат затваряне на въглищата, втори - за вредните емисии, трети - да се качат на Луната... Така че днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. И ако си спомняте в същата тази зала ви предупредих - че това е играта на Румен Радев - да остане служебното правителство - дълго и тягостно. И те затова се държат така, сякаш ще векуват. Те знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов: "Не желая ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност", че правителство няма да има".

"Така че в следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена, която е повикана без условие да отиде. И в същото време най-големият номер, който може да му се изиграе - всичките партии да го подкрепят и да му блеснат всичките лъжи и задкулисия. Защото връщането на кадрите на НДСВ са икономически трикове. Знам ги още като бях главен секретар и затова малко ми е тъжно - когато нашите съседи Гърция, Хърватия взимат милиарди, ние чак сега започваме да говорим за програма, за електронно правителство...", коментира Борисов.

Той благодари на "своите и на СДС", че са издържали на натиска.

"И пак за джипа говорят. "Човекът с трите джипа". А сега тия джипове кого возят, бе? Твоите началници. Те си ги обслужват - Радев, Янев и компанията. На мен ми избодоха очите с тоя джип. Не се возя на джип вече. Возя се с партийната кола", заяви Борисов.

На въпрос на ПИК дали вижда "дългата ръка на ДПС", той отговори: "Естествено. И аз го казах това. Защо не попитате Слави дали правителството е подредено от ДПС?! Ние сме отговорна партия и ясно сме казали какво ще правим. И ще чакаме другите партии - как Да, България ще отиде да се самопредложи, дали последната капчица достойнство ще изчезне, за да са там. Тихомълком - комунистите са навсякъде. Затова са ми интересни".

Борисов заяви още: "Първо трябва да мина и да успокоя хората. Защото има мачкане, данъчни ревизии. Идват, свалят плакатите от магазините. Чегъртат като бесни, за да свалят плакатите. Бил съм всякакъв. Важното е, че имам партия".

"Ние с ГЕРБ сме управлявали достатъчно. На нас ни е време да сме опозиция. При това положение ние ще върнем мандата, ако ни предложат. Днеска той ги прати в ъгъла и те трябва тихичко да припълзят, за да вземат някое постче", коментира Бойко Борисов.

"Нека Трифонов си внесе проекта за кабинет, нека президентът му даде мандат, нека се закълне в парламента и да дойде до натискане на бутона. Планът им е друг отдавна - Бойко Рашков да върлува и тормози хората, докато изчегърта каквото може. И Баташки да се върне като директор на болницата", заяви още той.

"Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора. Вие винаги търсите мене - защо? Защото като се изкажа аз, това носи политически отговорност, като се изкажат колегите, това е на 90% - има 10% "дали".

"Ако задълбаем - кое е по-голямото зло - Бойко Рашков или Слави Трифонов, ще изпаднем в тежък размисъл. То не беше чегъртане, мачкане, тормоз... Нали през цялото време говореше как ще ни викат на разпит. Ако в комунистическо следствие Бойко Рашков те разпитва и те вкарат вътре, не се знае как ще излезеш", коментира Борисов и отново даде примери за брутален натиск върху активисти на ГЕРБ.

Бойко Борисов заяви, че никога не е бягал от отговорност и винаги е бил отзивчив и коректен към медиите - за 12-те години управление. 

"Държава със сценаристи не се управлява. Министрите са оторизираните лица. Министър-председател например не може да назначи една чистачка в едно министерство. Когато тръгнат след медец и половина-два, ще видите. Но всичко ще е за сметка на народа", отбеляза той.

Запитан дали планира да се оттегли от лидерското място, той заяви: "Не". "Нека свършим засега с парламентарните избори. Защото може да стане така, защото може да са и президентските, и парламентарните заедно. Няма да подавам жалба срещу резултатите, за да не им правя кеф".

Даниел Митов заяви на свой ред, че ЦИК действа от самото начало на вота неадекватно и не е съобразила, че първото й заседание трябва да бъде в 7 ч. "Машини не тръгват сутринта, няма кой да вземе решение, а ЦИК излизат едва в 9,30 ч. Затова в много секции - София-град, Ловешко, Априлци, Луковит хората чакаха по три-пет часа, а машините не тръгнаха и хората се отказаха. Ако ГЕРБ организираше изборите по такъв начин, тук щяхте да ни носите на ура. Просто заради ниската избирателна активност. Второ - община Суворово - координатор на ГЕРБ е пресрещнат от служители на ДАНС и е разпитван няколко часа по обвинение, че е създавал "смут".

"От 104-те  жалби, които сме подали, има много фрапантни. Във Видин - купуване на гласове в ромския квартал "Нов път". В Добрич - объркани преференции. Село Едрино - кметът агитира директно в СИК... Тези нарушения и безумната работа на ЦИК ние ще ги коментираме и занапред. Искам да благодаря на хората в София, които гласуваха за ГЕРБ и коалицията ГЕРБ-СДС. ГЕРБ доказа, че и през натиск, заплахи и какви ли не безобразия и болшевишки методи ние пак оставаме най-добрата, най-добре организираната политическа партия в България", добави още Митов.

"Политическа отговорност се носи лично - с подпис. А не да стоиш в някакви сараи, някъде, да привикваш министри, да ги обявяваш. Така управлява мафията, така управлява задкулисието", заяви Митов.

Бойко Борисов заяви в края на брифинга: "Слави каза, че не иска никого. Много ми е интересно Да, България как ще отидат на чалгата да им целунат ръката... Другия път ще ви поканя да ме снимате, но ще си сложа аутокюто ей така - отстрани".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК