Вход
София
Времето в София 14 o C

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов спешно в парламента! Премиерът с важно обръщение към депутатите за договора с Македония - депутатите приеха с пълно мнозинство декларацията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов спешно в парламента! Премиерът с важно обръщение към депутатите за договора с Македония - депутатите приеха с пълно мнозинство декларацията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 27.07.2017
3509
26
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов спешно в парламента! Премиерът с важно обръщение към депутатите за договора с Македония - депутатите приеха с пълно мнозинство декларацията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
27.07.2017
26
3509

Премиерът Бойко Борисов идва спешно в парламента заради договора с Македония, предава репортер на ПИК. Министър -председателят ще обсъди с всички партии документа за добросъседство, който трябва да се подпише на 1 август. 

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов с горещ коментар за Македония! Ето какво каза премиерът (СТЕНОГРАМА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов с горещ коментар за Македония! Ето какво каза премиерът (СТЕНОГРАМА)

Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и...

на 26.07.2017

Вчера договора бе публикуван официално, а македонския парламент го прие, с което дадоха своето съгласие за подписването. 

Премиерът пристигна минути след като от трибуната Корнелия Нинова го призова да се появи, но Цветан Цветанов вече съобщи, че той пътува. На влизане депутатите от ГЕРБ му ръкопляскаха. 

От трибуната той апелира парламентът да подкрепи предложението за договора. "Би било добре да имаме мандат да подпишем този договор. Убеден съм, че всеки разбира, че е добре да има стабилна република Македония с поглед към ЕС. Ще сме благодарни, ако прецените, че това може да бъде направено", обяви Борисов.

"Убедени сме, че подписването на този договор ще е успех не само за правителството на Борисов, но и на всички политици и общественици, участвали в този процес. Това ще бъде документ, уреждащ трайно и стабилно отношенията ни с Македония и затова търсим широка подкрепа в парламента. Договорът ще създаде прагматична основа и за развитието на процеса по евроатлантическата ориентация на Македония", обяви на свой ред шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Важно е да сме водени само от националния интерес в този случай, допълни той.

"Дискусията днес трябва да бъде на добре премерените думи, защото всичко, което се каже може да бъде използвано за нагнетяване на допълнително напрежение и тук, а и повече в Скопие. ОТ БСП оценяваме усилията, които бяха приложени и от двете правителства на двете страни. Това не е наш триумф, а се дължи на смяната на правителството в Македония. Това е уникален шанс и трябва да бъде използван максимално и се надяваме, че ще го направите. От вътрешнополитическа гледна точка оценяваме това, че се съгласихте да представите договора в НС и да бъде обсъден от депутатите преди подписването му", коментира на свой ред Вигенин от името на групата на БСП.

ИЗВЪНРЕДНО! Ето го договора, който ще подпишем с Македония! (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

ИЗВЪНРЕДНО! Ето го договора, който ще подпишем с Македония! (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Министерството на външните работи публикува на интернет...

на 26.07.2017

"Искаме българският премиер да отиде в Скопие и с тежестта на целия парламент зад себе си. Подаваме ръка неведнъж в името на националните интереси и ще го направим и днес, защото тази политика е ключова за България. Подписването на договора е основа, която трябва да бъде изпълнена със съдържание, за да не остане просто едно пожелание, което да не се развие. Държим да има ежегоден преглед на изпълнението на договора и той да включва и българският парламент", каза още Вигенин. БСП поиска и гражданите на двете страни да имат преки ползи от подобрянате на отношенията като инвестиции, нови гранични пунктове, инфраструктура и туризъм. 

"Парламентарната група на ДПС подкрепя усилията на правителството и за сключването на този договор", каза на свой ред и Йордан Цонев от ДПС. Според него историческата обремененост пречи на развитието на страните и добрите отношения и затова групата му подкрепя премиера и МС в усилията им взаимоотношетнията да бъдат подобрени.

"Поздравявам правителството за този успех и се радваме, че ние стигнахме до завършен вариант и до подписване на този договор. Той открива пътища за много възможности между двата народа. Освен общите постановки в него има и специални неща, които са обузловени от нашия общ исторически път и съдба. Неслучайно за това приветствам усилията на правителството, тъй като тази постановка е намерила сериозно място в него", заявиха от групата на патриотите. 

На свой ред съпредседателят на "Обединени патриоти" и шеф на парламентарната им група Волен Сидеров заяви, че най-сетне има правителство, което прави съществена стъпка в нормализирането на отношенията с Македония чак 25 години след като сме признали Македония.

"През това време наши съседки действаха прагматично и нахлуха икономически, въпреки че не са признали името им. Сега политиката ни е прагмагична и се радват, че и ние от "Обединени патриоти" имаме участие в това. Подкрепяме договора и се надяваме да не остане всичко само на хартия, а и на практика и да се заличи най-после този език на омразата", каза лидерът на Атака".

След това депутатите преминаха към гласуване. Гласуваха 206 народни представители от 207. Само един беше против и бе поискано прегласуване, тъй като въпросният депутат вероятно се е обръкал или апаратът му не работел. 

В крайна сметка от гласували 206 народни представители при прегласуване "за" бяха 206, а против и въздържали се нямаше. Декралацията бе приета. Премиерът Борисов благодари от трибуната на депутатите и се оттегли от заседанието. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Сподели:
Напиши коментар »
(26)
1
Дебелогъзия банкянски бунгур пак го преметнаха.....Говедото си мисли, че всички са му "приятели"....Хората си гледат интересите.....Дебилчето няма търпение да дойде ред за фотосесията....Селския идиот на Европа!!!
2
До отец Нафарфорий - марш в Москва руска подлого!
3
ТОЗИ ЩЕ ДОКАРА ГОЛЕМИ ПОРАЗИИ НА БЪЛГАРИЯ. КОЛКОТО ПО БЪРЗО СИ ОТИДЕ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ.
4
Аз като обикновен гражданин виждам само едно. Като отида в Скопие и разберат, че съм българин, започват да ме гледат като извънземно враждебно същество. То е ясно, че сегаq зора им е ЕС. Но ще стане същото, каквото стана, когато първи ги признахме.
5
Боко Борисов трябваше спешно да дойде в парламента заради ; Кражбите, които е извършвал заедно с Боршош в НДК ; Рекета, който налагаше на бизнесмени заедно с Живко Мартинов - Суджукгейт ; И най-вече заради Банката, която фалираха заедно с Пеевски - КТБ. Боже, Пази България !!!
6
Брюксел ни натисна, за да удари по Москва.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Най-сетне да се направи нещо с Макодония,защото я изоставихме в ръцете на сърбите и виждаме какво става.Моят корен е от Македония и няма да забравя колко пъти влачиха баща ми по милициите за да го пишат ту македонец,ту българин в паспарта,защото Г.Димитров се чудеше на кой да угоди,затова сега троловете на БСП да замълчат и се засрамят,защото тяхната партия е продажна и служи на Путин.
9
всеки триумф на България,е смърт за Русия.Следете КОЙ е против договора-ду....вците(комунета) в двете страни.
10
Всич до един с дънки под саката. Егати неуважението към парламента. И бодигардовете също.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Айде стига де! Каквото и да каже все е много важно. Нека обясни дали Македония и Босна и Херцеговина имат по-висок брутен вътрешен продукт от нас, та си позволяват да дават такива големи пенсии сравнени с нашите?!?
13
Тоя ми дошъл по дънки в парламента, а три дни се занимаваме с това как ходи облечен президента у дома!
14
Тоя ми дошъл по дънки в парламента, а три дни се занимаваме с това как ходи облечен президента у дома!
15
Вече е 15:20 часа а още никой не е думнат или пребит. Защо така? Какво става?
16
Пазарлъкът е между Меркел и Станишката под диригентството на САЩ. Да не мислите, че Бойко ще подпише без Меркелица, а пък Заев/Заяц, социалдемократ от клиентелата на ПЕС, без Станишката? Щатите пък опънаха конците и на двамата, за да откъснат Македония от влиянието на Русия.
17
Като гледам снимката се чудя от кого се пази Тиквуций че дори двама от охраната са плътно до него и то в най висшия орган в страната Парламента Не го ли е срам този снобар И до кога ще се отделят милиони за луксозни джипове --къде е Ладата която обеща че ще го вози -за охрана от десетки души от нашите пари Но Сретен си знае работата и на Луната ще го открие --не е казал не е решил Мин Председател ------МИШОК
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Ами защото днес закъснявате, другари-товарищи...
20
ПИКлювци защо не пишете че любимеца Ви не уважава целия народ через Парламента като се появява с панталони които носят краварите и траперите когато са на работа И да вземе понеже казва че е сам като куче да си зашие джобовете понеже ръцете му са постоянно в тях Пълен СЕЛЯК без естетическо че и общо въспитание
21
Ако снимката е актуална .то Егати простотията и неуважение. А иначе заглавие : Бай Хаб - првjoт дипломатец и полицеец на Балканот во Собранието на Република Бугариjа
22
Как така един човек, който по данни на правителството на ГЕРБ поема управлението на НДК с плюс 9 милиона, след това е на минус 9 милиона. Това прави 18 милиона разлика. Или на финала общо 30 500 000 лева загуби. До 2014 г. НДК е било на самоиздръжка и не е взимало нито лев от българския бюджет, отсече Гечев.
23
Сюлюман Гьотчу утива постланник в Гватемала, да яде гвакамоле със Карлос Слим. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
24
Стига сте плювали САЩ,всички комуняги пращат тъпоумните си наследници там, а не в алкохолизираната Русия.САЩ е рай за живот,там има правосъдие и ред.Ако трътлестия Тикварий от Банкя правеше далаверите си там,отдавна да се е разтреперил на електрическия стол.
25
ало тъпи червени тролове що не лижете дъртата м...инджа на деса селската парантия и миризливия разпран задник на тъпия фатмак? поздрави на серГея европеския всепризнат гей , моника герантофилката, гергов свинаря , овчаров тъпанаря, печатаря и т.н. долни крадци с обратна резба
26
курни е долна крадлива селска уруспия
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Снощи от спалнята на съседите се чуваше скърцане… Една минута… Така й се пада на оная кучка, дето си замита боклука пред моята врата!

 

няма нови новини
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
сега
902
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Тези 5 зодии са ненаситни в леглото!
x