ПЪРВО В ПИК TV! Борисов стартира реформите в ГЕРБ, освободи Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели: Не свалям доверие от тях, предстои ни много работа срещу парите на олигархията (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов стартира реформите в ГЕРБ, освободи Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели: Не свалям доверие от тях, предстои ни много работа срещу парите на олигархията (ВИДЕО)

70623
на 11.05.2021
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов стартира реформите в ГЕРБ, освободи Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели: Не свалям доверие от тях, предстои ни много работа срещу парите на олигархията (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

"От тримата зам.-председатели, след като освободихме Цветанов, с кмета на София и Бургас хипотезата не е такава. Като кметове на тези градове те станаха в пъти по-красиви, напавиха се изключително много неща, от метро, магистрали и какво ли не. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи. Не отива днес да възложана Фандъкова до отиде до Добрич, Сливен или друг град, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага. Същото важи за Митко Николов, който няколко пъти трябваше да го пращам някъде, което води до отсъствие. Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Доверието от тях не е свалено, обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква постоянно работа в партията", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

препоръчано

Той допълни, че иска следващите три години да им остане повече време да работят за градовете си.  

Интересно беше при гласуването на тази точка, тъй като организацията в Бургас обяви, че 0 са "за", 12 от делегатите са "против", а 38 са "въздържали се". Така с почти пълно единодуши Фандъкова и Николов бяха освободени от ръководните постове.

От Изпълнителната комисия са постъпили искания за освобождаване на Менда Стоянова и Красимир Велчев, както и на Пламен Нунев.
"Краси Велчев е един изключително сърцат партиен боец, безукорно честен. Една лоша дума не мога да кажа за него и остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме и обновление. Същото мога да кажа и за Нунев, колега още от полицейските години. Но с някои наши грешки загубихме изборите там и е нормално да дадем път на нови хора. Менда Стоянова я няма, защото е на погребение на близък. Тя беше един от темелите във финансите и успяваше да направи бюджети като председател на комисията, много години наред", заяви Борисов и изрази своята благодарност за работата им.

Като членове на Контролната комисия бяха освободени Александър Ненков, Десислава Танева, Еми Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева.

Борисов обяви за свои зам.-председател Томислав Дончев и Даниел Митев. Той се аргументира с това, че с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център дясно, като евроатлантическа партия, което в момента е много важно. "Една демократична Европа работи на този принцип, на големите политически семейства. С това предложение искам да дам ясен знак на къде върви ГЕРБ и на кои хора и държави искаме да приличаме, както и към какво се стремим", допълни още Борисов.
"Благодаря за номинацията, предстои ни много работа и оправдаване на доверието. Повече от 20 години съм в българската политика и винаги съм държал на десницата. Приказката, че няма ляво и дясно са лакардии. Когато трябва да решиш проблем свързан с обществото правиш стъпка, която има различни философии, а те са леви, десни, центристки, либерални и всеки, който влиза в политиката неизменно те вкарва в ляво или дясно", заяви Митов и допълни, че както пред Европа, така и пред България стоят тежки решения свързани с геополитиката. 

Митов засегна темата за срещата на страните членки от НАТО, която се проведе вчера. "На тази среща беше приета декларация, на нея е участвал Румен Радев и видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация", обяви Митов. Той обяви, че Радев не само е скрил декларацията, но играе мошеническа игра с геополитечската ориентация на България. В декларацията се осъждат действията на Русия и нарушаване на границите на НАТО, което е Радев е скрил, както и осъждането на саботажа на територията на Алианска с експлозиите в Чехия. Като е изразена и загриженост за подобен модел на поводение и на територията на България, което отново е скрито от Румен Радев. "Надявам се, че и партията ще вземе отношение по тази тема", заяви Митов. 

Борисов пък направи превод на български, като обяви това за нищо странно. "Те се опитват нещо, което не могат. Едновременно флирт с Русия и когато Байдън говори, нямаш мъжеството и вдигнат юмрук да кажеш дали си съгласен", коментира Борисов и уточни, че по тези декларации се работи седмици наред преди тяхното приемане. 

В прессъобщението на Радев няма най-важните неща, както и за шпионажа. Лидерът на ГЕРБ припомни, че именно, за да няма конфликт на нашата територия са били направени газопроводите, както и да има пълна деверсификация. "Благодаря на всички колеги от B9 за подкрепата, която имат към България. Президентът като кандидат за втори мандат се стреми към проруските гласове, от друга страна да има нещо и за НАТО. Пак няма никаква реакция от уж десните партии", заяви Борисов и уточни, че когато става дума за туризма и преноса за газ, ние сме за дружба, но не и за шпионажа.

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 192
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това